PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Hírek ebben a témakörben
Kinyírja a webes címeket a legújabb Google Chrome 2014.05.02.
A Google a héten a Chrome fejlesztői csatornáján egy olyan verziót tett közzé szoftveréből, ami egy a böngészőkben a kezdetektől fogva meglévő, így több évtizedes hagyománnyal szakít. Az új Chrome ugyanis alapból már eltünteti a webes hivatkozások - az ún. URL-ek - megjelenítésére ill. beírására használt ún. címsort, ami pontosan megmondja, hogy a felhasználó hol is jár a weben. Ehelyett a szoftver már csak az éppen megtekintett weboldal tartománycímét jeleníti meg, de az URL többi részét -..
Már a való világban is követi a felhasználókat a Google 2013.11.08.
A Google egy olyan technológiával kísérletezik, ami lehetővé teszi számára, hogy az interneten kívül, a való világba(n) is kövesse a felhasználókat és azt, hogy azoha hová járkálnak vásárolni - írja a DigiDay. Mindehhez a cég utóbbiak mobiltelefonját, illetve az azokon futó Google-alkalmazásokat használja fel, amik a háttérben szépen elküldik neki ezeket az információkat. A lap szerint mindezt a Google az adatokat azért gyűjti be, hogy így szerezzen a hirdetések hatékonyságára vonatkozóan i..
Csak a legfrissebb böngészőkkel lehet majd használni a Google-t 2013.11.06.
A Google kedden blogposztban jelentette be, hogy hamarosan jelentős változtatás vezet be böngészőtámogatási-rendjében. Ennek értelmében a cég jövőben webes alkalmazásaiban csak a böngészők legújabb, illetve eggyel korábbi kiadásait fogja támogatni, a régebbi változatokkal azonban egyre problémásabb lehet majd szolgáltatásainak használata. Ez az Internet Explorer esetében azt jelenti, hogy csak az IE10 és az IE11 lesz alkalmas a cég webalkalmazásainak felhívására, a lassan három éves IE9 azo..
Közel egy évtizedes, a webezőknek tett ígéretét készül megszegni a Google? 2013.10.28.
A Google állítólag egy új hirdetési formátum bevezetésével kísérletezik találati listáiban, amelyek keretében egy irdatlan méretű grafikus bannerrel fejelné meg azokat. A Google ha valóban bevezeti az új formátumot, azzal egy közel 8 évvel ezelőtt a webezőknek tett ígéretét szegheti majd meg, amiben azt ígérte: soha sem grafikus hirdetéseket kirakni saját honlapjára és keresőjébe. "A Google honlapján és találati oldalain nem lesznek bannerhirdetések. [..] Soha.", írta az akkor még a Google ..
Mindent tud rólunk a Google? 2013.09.02.
[Kaspersky] Nem titok és mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti a felhasználók adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeinket, gmail-es beszélgetéseinket, a megnyitott hivatkozásainkat és további más privát információkat. A Google feldolgozza és tárolja a felhasználók adatait, amelyek magukba foglalják a spam-szűrést, a releváns hirdetéseket, valamint a személyre szabott keresési eredményeket a felhasználók számára. Azo..
Kitette a Google szűrét böngészőjéből a Gnome a felhasználók követése miatt 2013.08.30.
A Gnome projekt a héten bejelentette, hogy böngészőjében, a "Web"-ben lecserélte a Google-t, mint az alapértelmezett keresőmotort. A fejlesztők a változást adatvédelmi megfontolásokkal és azzal indokolták, hogy a Google követi a webezőket - ami összeegyeztethetetl-en az általuk ezen a téren vallott nézetekkel. "A Gnome projekt [..] külön figyelmet fordít a felhasználók magánszférájának védelmére, és mi a Web fejlesztői is úgy gondoljuk, hogy ezzel a céllal összhangban kell a jövőben cseleked..
Napi humor: A Bing és a Google szerint az Xbox One... 2013.06.20.
A Microsoft és a Google keresője alapvetően eltérő módon látja az Xbox One fogadtatását. Arra ugyanakkor még nem sikerült rájönnünk, hogy ez annak köszönhető, hogy a Bing sokkal frissebb a Google-nél, és már a legújabb változások eredményét tükrözi - vagy hogy Redmond vagy versenytársa kicsit kézzel is "tuningolta" keresője eredményeit. [img(google-vs-bing-on-xbox-one.jpg;Érdekes módon az automatikus kiegészítés nem egészen ugyanazt sugallja a két cég keresőjében;;;1)]
A világ legnagyobb kijelzőjű mobilját dobja piacra a Huawei 2013.01.09.
[Huawei] A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatta be Huawei Ascend Mate nevű készüléket, amely 6,1 hüvelyk átmérőjű HD kijelzőjével jelenleg a világ legnagyobb okostelefonjának számít. Az Android 4.1 operációs rendszerrel működő Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. "A Hua..
Véget vet az iPhone-tulajdonosok tévelygéseinek a Google 2012.12.13.
[Google] Mostantól az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát, pontosságát. Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. A beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei minden nap többtízezer alkalommal frissítik a Térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak. Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, m..
Újabb rejtett meglepetést találtak a Google keresőjében 2012.09.14.
A Google keresője ismert az ún. húsvéti tojásairól, azaz, a programozók által annak működésében elrejtett apróbb trükkökről, amelyekből már eddig is vagy fél tucat forgott közkézen. A napokban azonban sikerült egy újabb ilyen kis meglepetést fellelni benne, amely ezúttal nem eldönti ill. megbukfencezteti a keresőt, vagy hóesést vált ki benne, hanem egy közismert internetes mémmel kapcsolatos. Ez a mém a "Six Degrees of Kevin Bacon", amelyet az ihletett, hogy a szóban forgó színész egy jónéh..
 Letöltések ebben a témakörben
Avant Browser
Avant Browser Gyors, stabil, felhasználóbarát, sokoldalú többablakos böngésző. Egy ablakban több weblap böngészését is lehetővé teszi, valamint kérésre blokkolja a felbukkanó és Flash formátumú hirdetéseket. A Yahoo és Google keresőjének használatát közvetlenül is támogatja. Anderson Che
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Változott a Google keresőjének működése 2011.10.27.
Google Keresőből eltünnek a weboldalak! 2011.07.27.
A Microsoft szerint a Google keresőjének befellegzett 2011.05.22.
Új külsőt kap a Google keresője? 2011.05.09.
Így fog kinézni a hamarosan átalakuló Google kereső - képek 2011.03.01.
Google kereső találatai flashben 2010.03.25.
Megújul a Google keresője 2009.11.27.
Veszélyes biztonsági hibát találtak a Google keresőben 2005.10.13.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Linux Mint Firefox google kereső 2014.09.08.
Google kereső megváltozott? 2013.11.05.
Google keresőszogáltató beépítése Internet Explorerbe 2013.04.15.
Google kereső alapértelmezetté tétele 2011.12.05.
Google kereső 2011.08.02.
A Google kereső linkje máshova visz 2011.06.23.
Google kereső betüinek változása 2010.09.04.
Google keresőmotor firefoxban 2010.03.23.
Google kereső használata 2009.05.20.
Google keresősáv törlése 2008.02.17.
Google keresősor. 2006.02.01.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Fizetésre szólítja fel a Firefox-felhasználókat a Mozilla te 10:34
Ennyi [url]http://pcforum-.hu/hirek/16649/Nem+fog+tobbe+penzt+kapni+a+Google-tol+a+Firefox+utan+a+Mozilla.html[/url]
AMD Catalyst Omega 2014.12.08.
Valamelyik nap megjelent itt az oldalon egy hír az AMD Catalyst Omega driverekről, majd el is tűnt. Én még Facebook-on láttam a linket, és az alapján keresetem rá google-ön. Valaki esetleg tudja, hogy miért törölték a hírt?
Mátol ingyen rakhatja fel otthoni gépére is minden diák az Office szoftvereket 2014.12.04.
[quote]Az összes tanárnak PowePointon kell bemutatnom a kiselőadást, ami Office nélkül nehéz.[/quote] OpenOffice, LibreOffice, Prezi, Google Docs, ... sok módja van a prezentálásnak, amíg nem túl bonyolult animációkat akarsz használni, még kompatibilisek is maradnak.
Eltünteti a webről az idegesítő CAPTCHA feladványokat a Google 2014.12.04.
[quote]Ez hogy működik a háttérben?[/quote] A Google nem mond erről semmit, de valószínű, hogy elemzi, hogy az egeret milyen sebességgel, milyen gyorsulással, milyen egyenes vonal mentén mozgatod, mennyi idő tellik el a kattintás és a mozgatás között, "rezeg" -e egy picit az egér akkor is, amikor kvázi állsz vele (de a kezed rajta van még, vagy elengeded), vagy amikor kattintasz vele (amikor szintén akaratlanul is picit meglököd, mert nem tudsz úgy kattintani, hogy közben ne mozduljon el a keze..
Eltünteti a webről az idegesítő CAPTCHA feladványokat a Google 2014.12.04.
el vannak tévedve, recaptcha-t nagyon régóta úgy törnek, hogy a captcha text-to-speech lehetőségét beküldték a google saját speech-to-text apijába
Tömegével váltanak más böngészőkre a Firefox-felhasználók 2014.12.03.
Szerintem egyértelmű az ok, amiért sokan váltanak firefox -ról. 30+ -os verzió óta egyre több a probléma, főleg multimédiás területeken. Nem vagy nehezen indulnak a videók, van hogy újra kell indítani egy hosszabb böngészés után, hogy elindítson egy youtube videót. A fekete ablak se volt szívderítő mikor 33 -as verzió frissítés után, gyakorlatilag sok eszközön használhatatlannál vált. És még tucatnyi apróság van ami már régebb óta fenn akadást okozhat egy átlagos felhasználónak és nem tudja,..
Tömegével váltanak más böngészőkre a Firefox-felhasználók 2014.12.03.
Vannak gondok tényleg, 64 bites verzió még mindig használhatatlan, hardveraprón 500 komment hatására (csak az új UI-s megejelenítés mellett, pl hírdetések alatt) belaggol/befagy (Chrome nem, se az IE) és nem is a legstabilabb(youtube tényleg néha összeomlik). Plusz mostantól gondolom állíthatom majd át az alapértelmezett keresőt is minden frissítés után a Google-ra.
Tömegével váltanak más böngészőkre a Firefox-felhasználók 2014.12.03.
Szerintem ez egy kamu hír, mivel van egy komplett website -om amit én magam fejlesztek php -ben. Mérem, hogy milyen böngészővel látogatják. [bold]Mozilla Firefox vezet[/bold] és a Google Chrome. IE sehol sincs. Mondom még egyszer, hülyeség ez a hír szerintem! Szivesen megosztom az adataimat adminisztrátorokkal aki mást mond.
Megszavazta az EU a Google feldarabolását 2014.11.27.
Mert most a Google rögtön összecsinálja magát. Attól, hogy többfelé szedik, még ugyanaz lesz a gazdája. A MS-tal is próbáltak hasonlókat, nem sok vizet zavartak.
Megszavazta az EU a Google feldarabolását 2014.11.27.
[italic]Nemár... az EU-s polgárok dolgát nehezítik majd meg mindentéren... [/italic] Én örülök ennek a hírnek. Azt jelenti, hogy az EU-s politikusok nincsenek benne a Google markában. (És mivel ez az egyik legnagyobb cég a weben a Facebook meg a MS mellett, akiket szintén szoktak cseszegetni, valószínűsíteni lehet, hogy más cégek fizetési listáján sincsenek rajta.) Más kérdés: Hogyan fogja az EU-s parlament egy amerikai cégre rákényszeríteni az akaratát?