PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Hírek ebben a témakörben
Kinyírja a webes címeket a legújabb Google Chrome 2014.05.02.
A Google a héten a Chrome fejlesztői csatornáján egy olyan verziót tett közzé szoftveréből, ami egy a böngészőkben a kezdetektől fogva meglévő, így több évtizedes hagyománnyal szakít. Az új Chrome ugyanis alapból már eltünteti a webes hivatkozások - az ún. URL-ek - megjelenítésére ill. beírására használt ún. címsort, ami pontosan megmondja, hogy a felhasználó hol is jár a weben. Ehelyett a szoftver már csak az éppen megtekintett weboldal tartománycímét jeleníti meg, de az URL többi részét -..
Már a való világban is követi a felhasználókat a Google 2013.11.08.
A Google egy olyan technológiával kísérletezik, ami lehetővé teszi számára, hogy az interneten kívül, a való világba(n) is kövesse a felhasználókat és azt, hogy azoha hová járkálnak vásárolni - írja a DigiDay. Mindehhez a cég utóbbiak mobiltelefonját, illetve az azokon futó Google-alkalmazásokat használja fel, amik a háttérben szépen elküldik neki ezeket az információkat. A lap szerint mindezt a Google az adatokat azért gyűjti be, hogy így szerezzen a hirdetések hatékonyságára vonatkozóan i..
Csak a legfrissebb böngészőkkel lehet majd használni a Google-t 2013.11.06.
A Google kedden blogposztban jelentette be, hogy hamarosan jelentős változtatás vezet be böngészőtámogatási-rendjében. Ennek értelmében a cég jövőben webes alkalmazásaiban csak a böngészők legújabb, illetve eggyel korábbi kiadásait fogja támogatni, a régebbi változatokkal azonban egyre problémásabb lehet majd szolgáltatásainak használata. Ez az Internet Explorer esetében azt jelenti, hogy csak az IE10 és az IE11 lesz alkalmas a cég webalkalmazásainak felhívására, a lassan három éves IE9 azo..
Közel egy évtizedes, a webezőknek tett ígéretét készül megszegni a Google? 2013.10.28.
A Google állítólag egy új hirdetési formátum bevezetésével kísérletezik találati listáiban, amelyek keretében egy irdatlan méretű grafikus bannerrel fejelné meg azokat. A Google ha valóban bevezeti az új formátumot, azzal egy közel 8 évvel ezelőtt a webezőknek tett ígéretét szegheti majd meg, amiben azt ígérte: soha sem grafikus hirdetéseket kirakni saját honlapjára és keresőjébe. "A Google honlapján és találati oldalain nem lesznek bannerhirdetések. [..] Soha.", írta az akkor még a Google ..
Mindent tud rólunk a Google? 2013.09.02.
[Kaspersky] Nem titok és mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti a felhasználók adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeinket, gmail-es beszélgetéseinket, a megnyitott hivatkozásainkat és további más privát információkat. A Google feldolgozza és tárolja a felhasználók adatait, amelyek magukba foglalják a spam-szűrést, a releváns hirdetéseket, valamint a személyre szabott keresési eredményeket a felhasználók számára. Azo..
Kitette a Google szűrét böngészőjéből a Gnome a felhasználók követése miatt 2013.08.30.
A Gnome projekt a héten bejelentette, hogy böngészőjében, a "Web"-ben lecserélte a Google-t, mint az alapértelmezett keresőmotort. A fejlesztők a változást adatvédelmi megfontolásokkal és azzal indokolták, hogy a Google követi a webezőket - ami összeegyeztethetetl-en az általuk ezen a téren vallott nézetekkel. "A Gnome projekt [..] külön figyelmet fordít a felhasználók magánszférájának védelmére, és mi a Web fejlesztői is úgy gondoljuk, hogy ezzel a céllal összhangban kell a jövőben cseleked..
Napi humor: A Bing és a Google szerint az Xbox One... 2013.06.20.
A Microsoft és a Google keresője alapvetően eltérő módon látja az Xbox One fogadtatását. Arra ugyanakkor még nem sikerült rájönnünk, hogy ez annak köszönhető, hogy a Bing sokkal frissebb a Google-nél, és már a legújabb változások eredményét tükrözi - vagy hogy Redmond vagy versenytársa kicsit kézzel is "tuningolta" keresője eredményeit. [img(google-vs-bing-on-xbox-one.jpg;Érdekes módon az automatikus kiegészítés nem egészen ugyanazt sugallja a két cég keresőjében;;;1)]
A világ legnagyobb kijelzőjű mobilját dobja piacra a Huawei 2013.01.09.
[Huawei] A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatta be Huawei Ascend Mate nevű készüléket, amely 6,1 hüvelyk átmérőjű HD kijelzőjével jelenleg a világ legnagyobb okostelefonjának számít. Az Android 4.1 operációs rendszerrel működő Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. "A Hua..
Véget vet az iPhone-tulajdonosok tévelygéseinek a Google 2012.12.13.
[Google] Mostantól az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát, pontosságát. Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. A beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei minden nap többtízezer alkalommal frissítik a Térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak. Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, m..
Újabb rejtett meglepetést találtak a Google keresőjében 2012.09.14.
A Google keresője ismert az ún. húsvéti tojásairól, azaz, a programozók által annak működésében elrejtett apróbb trükkökről, amelyekből már eddig is vagy fél tucat forgott közkézen. A napokban azonban sikerült egy újabb ilyen kis meglepetést fellelni benne, amely ezúttal nem eldönti ill. megbukfencezteti a keresőt, vagy hóesést vált ki benne, hanem egy közismert internetes mémmel kapcsolatos. Ez a mém a "Six Degrees of Kevin Bacon", amelyet az ihletett, hogy a szóban forgó színész egy jónéh..
 Letöltések ebben a témakörben
Avant Browser
Avant Browser Gyors, stabil, felhasználóbarát, sokoldalú többablakos böngésző. Egy ablakban több weblap böngészését is lehetővé teszi, valamint kérésre blokkolja a felbukkanó és Flash formátumú hirdetéseket. A Yahoo és Google keresőjének használatát közvetlenül is támogatja. Anderson Che
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Változott a Google keresőjének működése 2011.10.27.
Google Keresőből eltünnek a weboldalak! 2011.07.27.
A Microsoft szerint a Google keresőjének befellegzett 2011.05.22.
Új külsőt kap a Google keresője? 2011.05.09.
Így fog kinézni a hamarosan átalakuló Google kereső - képek 2011.03.01.
Google kereső találatai flashben 2010.03.25.
Megújul a Google keresője 2009.11.27.
Veszélyes biztonsági hibát találtak a Google keresőben 2005.10.13.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Google kereső megváltozott? 2013.11.05.
Google keresőszogáltató beépítése Internet Explorerbe 2013.04.15.
Google kereső alapértelmezetté tétele 2011.12.05.
Google kereső 2011.08.02.
A Google kereső linkje máshova visz 2011.06.23.
Google kereső betüinek változása 2010.09.04.
Google keresőmotor firefoxban 2010.03.23.
Google kereső használata 2009.05.20.
Google keresősáv törlése 2008.02.17.
Google keresősor. 2006.02.01.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Intel core i5 cs 20:50
És milyen az oktatás színvonala abban a számítástechnikai iskolában? Mert a kérdésed számítástechnikai kérdés! És ha még egy google keresőt sem tudsz használni, hogy megkeresd a kérdésedre a választ, akkor hiába végezted el azt az iskolát. Kérd vissza a pénzedet, mert még ennyire sem tanítottak meg.
Letölthetővé vált a nem hivatalos Windows XP Service Pack 4 bétája cs 10:47
Na látod... viszont  biztonsági réseket is foltoznak. Majd az emberek tesztelik... :). Nem kötekedni akarok, csak mégis... mert egy ilyen figyelmeztetéssel max. kiröhögteti magát a Microsoft... Mellesleg az emberek már csak azért is nem váltanának új Windowsra, mert az nem "gamer", "túl modern a kinézete, nekem ez a kék tetszik" stb.  ezek azok az indokok, amit minden nap hallani mindenhonnan...  Pl. egyik ismerősöm: "A Windows 8-on nem fog futni a CS, meg az egyéb játékok, mert Pistike azt m..
Levélszemét. cs 09:50
Fiúk! Azt szeretném megvitatni veletek, hogy a szolgáltatók nagy része, elsősorban a freemail mért nem tesz semmit a spam-ek kiszűrésére. Én tudom, hogy nincsenek eleresztve annyira mint a Google, de semmit sem tenni, az túlzás, felveti az érdekeltség látszatát. Ha meg nem, akkor egyszerűen bénák. Napi 10 spam az átlag. Az outlook szűri, de ettől még megkapom. Ismerik egyesek az internet lehetőségeit? Zavarja őket egyáltalálán, hogy közeli IP címekről más névvel tömegesen jönnek a szemetek? J..
Legendás regény okozhat problémát a Google következő mobilja számára 2014.08.26.
Nincs, mert megtévesztésre alkalmas a választott név. Már így is bevezetett "márkanevet" vettek át az Androidhoz. Gyors pervesztés után fizethetnének egy googolnyi dollárt, az örökösöknek. (Mivel a Google sem eredeti név.)
Legendás regény okozhat problémát a Google következő mobilja számára 2014.08.26.
[quote]Nincs, mert megtévesztésre alkalmas a választott név.[/quote] Miért lenne megtévesztő? Az egyik egy filmbeli robotfaj neve, ez meg egy telefon. Ha egy cipőre az van írva, hogy ADIDOS, az megtévesztő. [quote]Mivel a Google sem eredeti név.[/quote] Eredeti. Google != googol Számokat és azok neveit sem lehet levédeni. Pl. ezért lett az Intel processzora 586 helyett Pentium és a Google nem lett Googol.
Tableten menne -e? 2014.08.25.
Ha jól emlékszem, az USB mikroszkóphoz kell valami kis szoftver is... ha találsz hozzávalót a tabletre akkor mehet... ;-) de nagyon kétlem.  Esetleg egy Win8-as tablettel el tudnám képzelni. Rákerestem a Play-en... van hasonló de nem ugyanaz.  https://play.google-.com/store/apps/deta-ils?id=infinitegra.bigc-.usbcamera
AMD Radeon 6570 - feszültség zár feloldására van lehetőség? 2014.08.24.
Van. Kell szerezned egy BIOS editort a kártyához és le kell menteni a BIOS-t. Ezután az editorral átírod a kérdéses feszültséget, mented és visszaírod a módosított BIOS-t. Majd várod, hogy mikor fog ropogósra sülni a kártya. A google sokat tud segíteni a szoftverek megtalálásában. Az semmit nem számít, hogy szerinted mit lehet. Az a lényeg, hogy a mérnökök a tervezés során pontosan meghatározták, hogy mit lehet.
Miért lassulnak be idővel az okostelefonok? 2014.08.24.
Úgy sem helyes a kérdés. Használok egy Defy+ telefont. Most kezdi megadni magát, de még nem lassult be. A lassulás egy részének hátterében valóban állhat hardver gond. Az Android 4.3 verziójától kezdve teljes a háttértárak kezelése. A készülék belső háttértárának cellái nem "lassulnak be". (A PC-s SSD-k esetében is van hasonló jelenség a Vista és régebbi op.rendszerek esetében.) Az SD kártyák is lassíthatják a telefont. Lecsökkenhet az I/O sebességük. pendrive esetében is tapasztaltam má..
Mégis reklámokkal fog indulni hamarosan a Firefox 2014.08.22.
Minden böngésző használ nyitóképernyőt, a Chrome is, de soha egy pillantást nem vetek a tartalmukra. Többnyire azt a munkamenetet folytatom, amit abbahagytam, így megnyitja az utoljára nyitva hagyott tabokat. Ilyet a róka is tud. Tehát nem sűrűn kell nézni majd benne a reklámokat, aki nem szeretné. A további fontos oldalakat meg a könyvjelző eszköztárról szoktam megnyitni. A maradék kevés meg a Google-ből.
Kiskutyát ütött el a Google Street View egyik autója? 2014.08.21.
Sajnos az egy másik kutya. A színe se stimmel, ráadásul a [url=https://www.go-ogle.com/maps/@-33.412296,-70.703468,3a,24.7y,-340.8h,74.54t/data=!3m4!1e1!3m2!1scvs1xV9e-uQuNKXImyEuHQ!2e0]következő kockánál[/url] is ott látható a kocsi mellett, miközben a másik, fehér kutya meg az úton fekszik.