PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Hírek ebben a témakörben
Kinyírja a webes címeket a legújabb Google Chrome 2014.05.02.
A Google a héten a Chrome fejlesztői csatornáján egy olyan verziót tett közzé szoftveréből, ami egy a böngészőkben a kezdetektől fogva meglévő, így több évtizedes hagyománnyal szakít. Az új Chrome ugyanis alapból már eltünteti a webes hivatkozások - az ún. URL-ek - megjelenítésére ill. beírására használt ún. címsort, ami pontosan megmondja, hogy a felhasználó hol is jár a weben. Ehelyett a szoftver már csak az éppen megtekintett weboldal tartománycímét jeleníti meg, de az URL többi részét -..
Már a való világban is követi a felhasználókat a Google 2013.11.08.
A Google egy olyan technológiával kísérletezik, ami lehetővé teszi számára, hogy az interneten kívül, a való világba(n) is kövesse a felhasználókat és azt, hogy azoha hová járkálnak vásárolni - írja a DigiDay. Mindehhez a cég utóbbiak mobiltelefonját, illetve az azokon futó Google-alkalmazásokat használja fel, amik a háttérben szépen elküldik neki ezeket az információkat. A lap szerint mindezt a Google az adatokat azért gyűjti be, hogy így szerezzen a hirdetések hatékonyságára vonatkozóan i..
Csak a legfrissebb böngészőkkel lehet majd használni a Google-t 2013.11.06.
A Google kedden blogposztban jelentette be, hogy hamarosan jelentős változtatás vezet be böngészőtámogatási-rendjében. Ennek értelmében a cég jövőben webes alkalmazásaiban csak a böngészők legújabb, illetve eggyel korábbi kiadásait fogja támogatni, a régebbi változatokkal azonban egyre problémásabb lehet majd szolgáltatásainak használata. Ez az Internet Explorer esetében azt jelenti, hogy csak az IE10 és az IE11 lesz alkalmas a cég webalkalmazásainak felhívására, a lassan három éves IE9 azo..
Közel egy évtizedes, a webezőknek tett ígéretét készül megszegni a Google? 2013.10.28.
A Google állítólag egy új hirdetési formátum bevezetésével kísérletezik találati listáiban, amelyek keretében egy irdatlan méretű grafikus bannerrel fejelné meg azokat. A Google ha valóban bevezeti az új formátumot, azzal egy közel 8 évvel ezelőtt a webezőknek tett ígéretét szegheti majd meg, amiben azt ígérte: soha sem grafikus hirdetéseket kirakni saját honlapjára és keresőjébe. "A Google honlapján és találati oldalain nem lesznek bannerhirdetések. [..] Soha.", írta az akkor még a Google ..
Mindent tud rólunk a Google? 2013.09.02.
[Kaspersky] Nem titok és mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti a felhasználók adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeinket, gmail-es beszélgetéseinket, a megnyitott hivatkozásainkat és további más privát információkat. A Google feldolgozza és tárolja a felhasználók adatait, amelyek magukba foglalják a spam-szűrést, a releváns hirdetéseket, valamint a személyre szabott keresési eredményeket a felhasználók számára. Azo..
Kitette a Google szűrét böngészőjéből a Gnome a felhasználók követése miatt 2013.08.30.
A Gnome projekt a héten bejelentette, hogy böngészőjében, a "Web"-ben lecserélte a Google-t, mint az alapértelmezett keresőmotort. A fejlesztők a változást adatvédelmi megfontolásokkal és azzal indokolták, hogy a Google követi a webezőket - ami összeegyeztethetetl-en az általuk ezen a téren vallott nézetekkel. "A Gnome projekt [..] külön figyelmet fordít a felhasználók magánszférájának védelmére, és mi a Web fejlesztői is úgy gondoljuk, hogy ezzel a céllal összhangban kell a jövőben cseleked..
Napi humor: A Bing és a Google szerint az Xbox One... 2013.06.20.
A Microsoft és a Google keresője alapvetően eltérő módon látja az Xbox One fogadtatását. Arra ugyanakkor még nem sikerült rájönnünk, hogy ez annak köszönhető, hogy a Bing sokkal frissebb a Google-nél, és már a legújabb változások eredményét tükrözi - vagy hogy Redmond vagy versenytársa kicsit kézzel is "tuningolta" keresője eredményeit. [img(google-vs-bing-on-xbox-one.jpg;Érdekes módon az automatikus kiegészítés nem egészen ugyanazt sugallja a két cég keresőjében;;;1)]
A világ legnagyobb kijelzőjű mobilját dobja piacra a Huawei 2013.01.09.
[Huawei] A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatta be Huawei Ascend Mate nevű készüléket, amely 6,1 hüvelyk átmérőjű HD kijelzőjével jelenleg a világ legnagyobb okostelefonjának számít. Az Android 4.1 operációs rendszerrel működő Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. "A Hua..
Véget vet az iPhone-tulajdonosok tévelygéseinek a Google 2012.12.13.
[Google] Mostantól az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát, pontosságát. Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. A beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei minden nap többtízezer alkalommal frissítik a Térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak. Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, m..
Újabb rejtett meglepetést találtak a Google keresőjében 2012.09.14.
A Google keresője ismert az ún. húsvéti tojásairól, azaz, a programozók által annak működésében elrejtett apróbb trükkökről, amelyekből már eddig is vagy fél tucat forgott közkézen. A napokban azonban sikerült egy újabb ilyen kis meglepetést fellelni benne, amely ezúttal nem eldönti ill. megbukfencezteti a keresőt, vagy hóesést vált ki benne, hanem egy közismert internetes mémmel kapcsolatos. Ez a mém a "Six Degrees of Kevin Bacon", amelyet az ihletett, hogy a szóban forgó színész egy jónéh..
 Letöltések ebben a témakörben
Avant Browser
Avant Browser Gyors, stabil, felhasználóbarát, sokoldalú többablakos böngésző. Egy ablakban több weblap böngészését is lehetővé teszi, valamint kérésre blokkolja a felbukkanó és Flash formátumú hirdetéseket. A Yahoo és Google keresőjének használatát közvetlenül is támogatja. Anderson Che
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Változott a Google keresőjének működése 2011.10.27.
Google Keresőből eltünnek a weboldalak! 2011.07.27.
A Microsoft szerint a Google keresőjének befellegzett 2011.05.22.
Új külsőt kap a Google keresője? 2011.05.09.
Így fog kinézni a hamarosan átalakuló Google kereső - képek 2011.03.01.
Google kereső találatai flashben 2010.03.25.
Megújul a Google keresője 2009.11.27.
Veszélyes biztonsági hibát találtak a Google keresőben 2005.10.13.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Linux Mint Firefox google kereső 2014.09.08.
Google kereső megváltozott? 2013.11.05.
Google keresőszogáltató beépítése Internet Explorerbe 2013.04.15.
Google kereső alapértelmezetté tétele 2011.12.05.
Google kereső 2011.08.02.
A Google kereső linkje máshova visz 2011.06.23.
Google kereső betüinek változása 2010.09.04.
Google keresőmotor firefoxban 2010.03.23.
Google kereső használata 2009.05.20.
Google keresősáv törlése 2008.02.17.
Google keresősor. 2006.02.01.
 Hozzászólások ebben a témakörben
USB-TTL illesztő kompatibilitás te 21:45
Üdv! Miben nyilvánulhat meg (win 8.1 alatt) az, hogy [url=https://d-rive.google.com/file-/d/0B9vQPOjchQKaWHpo-TGVnTVJBV3M/view?usp=sharing]e szerint[/url] a dokumentáció szerint a PL-2303HX illesztő win 8.1 alatt nem támogatott?
Bréking: Most bárki kipróbálhatja a Google új emailszoftverét - ha siet te 09:27
Hmm, a GMail fiókodat [url=https://suppor-t.google.com/mail/tr-oubleshooter/1668960?hl=en]most is lehet IMAP-en keresztül használni[/url]. Nekem már évek óta így van beállítva, desktop levelező klienssel. A webes felületre csak akkor megyek be, ha nem a saját gépemet használom, vagy ha keresni kell valamit.
Bréking: Most bárki kipróbálhatja a Google új emailszoftverét - ha siet te 09:27
Én fordítva gondoltam: gMail-be pop-al/smtp-vel most is lehet külső postafiókot elérni/kezelni/hasz-nálni... Ha imap is a lehetőségek közt szerepelne, akkor én más levelezőt meg sem nyitnék, csak a google webes felületét... De ha ez az új fejlesztés asztali és alapvetően olyan, mint a gmail webes felülete, akkor kibékülnék vele és dobnám a thunderbird-et...
Ívelt kijelzőt kaptak az Xperia z3 sorozat tagjai is hé 21:05
Úgy tűnik az Apple iPhon 6-osai után az Sony telefonjai is ívelt kijelzőt kaptak. Legalábbis egy [url=https://pl-us.google.com/109571-281014797677948/post-s/1WhmGgtcFd8]Google+-os[/url] bejegyzés ezt támasztja alá.
Elmondta a Google, hogy miért nem javítja az Android-sebezhetőségeket hé 09:00
Nagyon felelőtlen és cinikus hozzáállás,  hogy A Google azzal spórol, hogy nem készít bugfixeket, miközben windows és OSX sebezhetőségeket hoz nyilvánosságra.
Elmondta a Google, hogy miért nem javítja az Android-sebezhetőségeket hé 09:00
Az android nem ingyenes - mindössze  licencért közvetlen  nem kérnek pénzt.  De a Google komoly profitot realizál belőle.
Elmondta a Google, hogy miért nem javítja az Android-sebezhetőségeket hé 09:00
az android ingyenes. a google nem szed licenszdíjat a gyártóktól az android után, ellenben a microsoft igen. valamint a nem kötelező a gyártónak a google apps csomagot adnia a firmware-rel. lásd pl. távolkeleti androidos telefonok, amelyekben a google appoknak írmagja sincs.
Elmondta a Google, hogy miért nem javítja az Android-sebezhetőségeket hé 09:00
[quote]az ára bele van építve az ezt a rendszert használó eszközök árába[/quote] a gyártó (pl. samsung) beleépíti az árba (+0), majd eladás után delláz a googlenak? [quote]Illetve indirekt módon fizetsz az előtelepített reklámalkalmazásokk-al az androidért cserébe.[/quote] a gyártó dönti el, hogy mi kerül a firmware-be. ha nem rakja bele a google cuccait, akkor nincs googlenak fialó reklám.
Elmondta a Google, hogy miért nem javítja az Android-sebezhetőségeket hé 09:00
[quote]a gyártó dönti el, hogy mi kerül a firmware-be. ha nem rakja bele a google cuccait, akkor nincs googlenak fialó reklám. [/quote] Megtehetik csak úgy ne járjanak mint a spanyolok. Miszerint nincs érdeke a Googelnek az együttműködés fenntartására. Androidos mobilt ne gyártsanak a továbbiakban.
Elmondta a Google, hogy miért nem javítja az Android-sebezhetőségeket hé 09:00
Ez már messze jár az alaptémától. Itt nem erről van szó, hogy egy profitorientált cég hogyan árazza a termékét, hogyan tesz szert haszonra.  A Microsoft ingyen adta a service pack-okat. Ez frissítés. Senki nem panaszkodik, hogy pl. az sp3 helyett frissítést kér az alapra. (Megjegyzem minden újabb sp dupla annyi RAM-ot igényelt, tehát sok gép nem tudott frissíteni.) Az Androidnál a 4.4 frissíti a 4.0-t. Ingyen. Az, hogy a telefoncégek nem frissítenek, nem a Google hibája. Egyébként ha ingy..