PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Hírek ebben a témakörben
Kinyírja a webes címeket a legújabb Google Chrome 2014.05.02.
A Google a héten a Chrome fejlesztői csatornáján egy olyan verziót tett közzé szoftveréből, ami egy a böngészőkben a kezdetektől fogva meglévő, így több évtizedes hagyománnyal szakít. Az új Chrome ugyanis alapból már eltünteti a webes hivatkozások - az ún. URL-ek - megjelenítésére ill. beírására használt ún. címsort, ami pontosan megmondja, hogy a felhasználó hol is jár a weben. Ehelyett a szoftver már csak az éppen megtekintett weboldal tartománycímét jeleníti meg, de az URL többi részét -..
Már a való világban is követi a felhasználókat a Google 2013.11.08.
A Google egy olyan technológiával kísérletezik, ami lehetővé teszi számára, hogy az interneten kívül, a való világba(n) is kövesse a felhasználókat és azt, hogy azoha hová járkálnak vásárolni - írja a DigiDay. Mindehhez a cég utóbbiak mobiltelefonját, illetve az azokon futó Google-alkalmazásokat használja fel, amik a háttérben szépen elküldik neki ezeket az információkat. A lap szerint mindezt a Google az adatokat azért gyűjti be, hogy így szerezzen a hirdetések hatékonyságára vonatkozóan i..
Csak a legfrissebb böngészőkkel lehet majd használni a Google-t 2013.11.06.
A Google kedden blogposztban jelentette be, hogy hamarosan jelentős változtatás vezet be böngészőtámogatási-rendjében. Ennek értelmében a cég jövőben webes alkalmazásaiban csak a böngészők legújabb, illetve eggyel korábbi kiadásait fogja támogatni, a régebbi változatokkal azonban egyre problémásabb lehet majd szolgáltatásainak használata. Ez az Internet Explorer esetében azt jelenti, hogy csak az IE10 és az IE11 lesz alkalmas a cég webalkalmazásainak felhívására, a lassan három éves IE9 azo..
Közel egy évtizedes, a webezőknek tett ígéretét készül megszegni a Google? 2013.10.28.
A Google állítólag egy új hirdetési formátum bevezetésével kísérletezik találati listáiban, amelyek keretében egy irdatlan méretű grafikus bannerrel fejelné meg azokat. A Google ha valóban bevezeti az új formátumot, azzal egy közel 8 évvel ezelőtt a webezőknek tett ígéretét szegheti majd meg, amiben azt ígérte: soha sem grafikus hirdetéseket kirakni saját honlapjára és keresőjébe. "A Google honlapján és találati oldalain nem lesznek bannerhirdetések. [..] Soha.", írta az akkor még a Google ..
Mindent tud rólunk a Google? 2013.09.02.
[Kaspersky] Nem titok és mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti a felhasználók adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeinket, gmail-es beszélgetéseinket, a megnyitott hivatkozásainkat és további más privát információkat. A Google feldolgozza és tárolja a felhasználók adatait, amelyek magukba foglalják a spam-szűrést, a releváns hirdetéseket, valamint a személyre szabott keresési eredményeket a felhasználók számára. Azo..
Kitette a Google szűrét böngészőjéből a Gnome a felhasználók követése miatt 2013.08.30.
A Gnome projekt a héten bejelentette, hogy böngészőjében, a "Web"-ben lecserélte a Google-t, mint az alapértelmezett keresőmotort. A fejlesztők a változást adatvédelmi megfontolásokkal és azzal indokolták, hogy a Google követi a webezőket - ami összeegyeztethetetl-en az általuk ezen a téren vallott nézetekkel. "A Gnome projekt [..] külön figyelmet fordít a felhasználók magánszférájának védelmére, és mi a Web fejlesztői is úgy gondoljuk, hogy ezzel a céllal összhangban kell a jövőben cseleked..
Napi humor: A Bing és a Google szerint az Xbox One... 2013.06.20.
A Microsoft és a Google keresője alapvetően eltérő módon látja az Xbox One fogadtatását. Arra ugyanakkor még nem sikerült rájönnünk, hogy ez annak köszönhető, hogy a Bing sokkal frissebb a Google-nél, és már a legújabb változások eredményét tükrözi - vagy hogy Redmond vagy versenytársa kicsit kézzel is "tuningolta" keresője eredményeit. [img(google-vs-bing-on-xbox-one.jpg;Érdekes módon az automatikus kiegészítés nem egészen ugyanazt sugallja a két cég keresőjében;;;1)]
A világ legnagyobb kijelzőjű mobilját dobja piacra a Huawei 2013.01.09.
[Huawei] A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatta be Huawei Ascend Mate nevű készüléket, amely 6,1 hüvelyk átmérőjű HD kijelzőjével jelenleg a világ legnagyobb okostelefonjának számít. Az Android 4.1 operációs rendszerrel működő Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. "A Hua..
Véget vet az iPhone-tulajdonosok tévelygéseinek a Google 2012.12.13.
[Google] Mostantól az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát, pontosságát. Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. A beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei minden nap többtízezer alkalommal frissítik a Térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak. Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, m..
Újabb rejtett meglepetést találtak a Google keresőjében 2012.09.14.
A Google keresője ismert az ún. húsvéti tojásairól, azaz, a programozók által annak működésében elrejtett apróbb trükkökről, amelyekből már eddig is vagy fél tucat forgott közkézen. A napokban azonban sikerült egy újabb ilyen kis meglepetést fellelni benne, amely ezúttal nem eldönti ill. megbukfencezteti a keresőt, vagy hóesést vált ki benne, hanem egy közismert internetes mémmel kapcsolatos. Ez a mém a "Six Degrees of Kevin Bacon", amelyet az ihletett, hogy a szóban forgó színész egy jónéh..
 Letöltések ebben a témakörben
Avant Browser
Avant Browser Gyors, stabil, felhasználóbarát, sokoldalú többablakos böngésző. Egy ablakban több weblap böngészését is lehetővé teszi, valamint kérésre blokkolja a felbukkanó és Flash formátumú hirdetéseket. A Yahoo és Google keresőjének használatát közvetlenül is támogatja. Anderson Che
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Változott a Google keresőjének működése 2011.10.27.
Google Keresőből eltünnek a weboldalak! 2011.07.27.
A Microsoft szerint a Google keresőjének befellegzett 2011.05.22.
Új külsőt kap a Google keresője? 2011.05.09.
Így fog kinézni a hamarosan átalakuló Google kereső - képek 2011.03.01.
Google kereső találatai flashben 2010.03.25.
Megújul a Google keresője 2009.11.27.
Veszélyes biztonsági hibát találtak a Google keresőben 2005.10.13.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Linux Mint Firefox google kereső 2014.09.08.
Google kereső megváltozott? 2013.11.05.
Google keresőszogáltató beépítése Internet Explorerbe 2013.04.15.
Google kereső alapértelmezetté tétele 2011.12.05.
Google kereső 2011.08.02.
A Google kereső linkje máshova visz 2011.06.23.
Google kereső betüinek változása 2010.09.04.
Google keresőmotor firefoxban 2010.03.23.
Google kereső használata 2009.05.20.
Google keresősáv törlése 2008.02.17.
Google keresősor. 2006.02.01.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Android fejlesztési kérdések 2015.02.12.
Sziasztok! Lenne pár kérdésem, amiben jó lenne, ha tudnátok véleményeket írni. Androidon szeretnék írni egy alkalmazást. Elöljáróban annyit, hogy nem foglalkoztam még korábbiakban android fejlesztéssel. Adatbázist, hogy oldanátok meg? SQLite létezik, de ezen kívül? Lehetséges-e külső adatbázis? JDBC játszik egyáltalán mobil eszközön? Mennyire nehéz (egyáltalán lehet-e) integrálni a google readert és a beszédfelismerő szolgáltatás az alkalmazásba? Előre is köszönöm a segítséget!
Ez a világ - a készítője szerint is - "legbutább" mobilalkalmazása 2015.02.12.
Van bár az inkább szimulátor [smile=:-bonk:] [url=https://play.g-oogle.com/store/apps-/details?id=erseco.soft.stev-ie.wonder.simulator]-link[/url]
Linux vs Windows 2015.02.12.
[quote]A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából A [bold]flame war[/bold] ("lángháború") egy olyan folyamat, mely során szándékosan sértő, ellenséges, [url=http://hu.wiki-pedia.org/wiki/Offto-pic]offtopic[/url] (témához nem kapcsolódó) hozzászólásokat küldenek egy nyilvános (általában [url=http://hu.wiki-pedia.org/wiki/Inter-net]internetes[/url]) fórumra. Az ok általában olyan téma, mely erősen polarizálja (megosztja) a közösséget, mint amilyen a [url=http://hu.wiki-pedia.org/wiki/Polit-ika]politika..
Linux vs Windows 2015.02.12.
[quote]Egy Linux szakmai oldalon milyen cikkek jelennek meg?[/quote] Őszintén szólva, nem tudom. Egyet sem ismerek. De ha így van, akkor rájuk ugyanúgy igaz, hogy másik rendszer negatívabb színben feltüntetése nem jó gyakorlat. Egyik oldalról sem. Csak arra reagáltam, hogy gyakran nem pusztán "ténymegállapítás, vagy tényközlés"-ről van szó. És ezt fenntartom. [quote]A Google jobb ha csendben marad! Jól magára hagyta a felhasználóit. Android réseket hagy nyitva, amit nem is áll szándékában j..
Másfél évtizedes lyukat javított a Windows-okban a Microsoft 2015.02.11.
[quote]a papírformát megtörve - a Windows-ról derült ki, hogy másfél évtizeden keresztül rejtett egy biztonsági hibát[/quote] Kíváncsi lennék, hány lyuk maradna foltozatlan, ha a Google nem keresgetné és publikálná folyton a Windows-os réseket. [smile=:-)]
Másfél évtizedes lyukat javított a Windows-okban a Microsoft 2015.02.11.
Srácok! Had kérdezzem meg, hogy ti milyen operációs rendszert használtok? Mert nem hiszem el, hogy annyira hülyék lennétek, hogy egy ilyen rakás kutyaürülék, bughalom és adatlopó szemetet használnátok, mit a Windows bármelyik változata. [url=http://pcforum-.hu/hirek/16808/Ujab-b+rendkivul+veszelyes+hibat+talaltak+a+Linux-okban.html]Újabb rendkívül veszélyes hibát találtak a Linux-okban[/url] [url=http://pcforum-.hu/hirek/16799/Elmo-ndta+a+Google+hogy+miert+nem+javitja+az+Android-sebezhetoseg..
Windows 365 néven érkezhet majd a Windows előfizetéses változata 2015.02.09.
Itt mindenki úgy védi a nagy multi cégeket, mintha szentek lennének. Én személy szerint nem bízom 100%osan bennük, ennek ellenére használom őket. Ki tudja, hogy a google mennyit kémkedik utánam, milyen adataimat melyik cég hol használja fel. Itt a profitról (kapitalizmusról) szól minden, amit reklámokkal fednek el. Például, hogy az office-ról minél több bőrt lehúzhassanak. Az emberek 99%-ának, már a 2003mas office csomag megteszi. Fogalmam sincs mi a különbség funkcionalitásban egy 2003mas, és e..
Melyik a legjobb hazai blog oldal ? 2015.02.06.
Az mán jó hír, ha nem vagy. Ettől függetlenül tisztáznod kellene magadban, hog y mit is akarsz.  Egy blogoldal nem hurcolható, ott egy blogcím lesz a "domainod", adott keretek közt működik: blog.hu, blogger.co-m (google), blogspot ... stb  (természetesen ha probléma van, akkor másik blogtárhelyre átimportálható a tartalom, de a cím az új lesz, ti. az új blogszolgáltató által meghatározott rendszerű) Amúgy ez kifejezetten előnyös, és egyszerű, plusz tuti a találat. Mármint a gyári blogoldal.  ..
Melyik a legjobb hazai blog oldal ? 2015.02.06.
A 3. pontot egyik blog vagy blogmotor sem teljesíti. Ilyen nem létezik. A 2-es pont kivitelezhető, sőt az 5-öst is tudja, és a hatos sem gond. Ti az ID átnevezhető egyedi címre. Így a facebook blogod pl., elérhető lesz facebook.com/sajat_-nev címen. A linkelt weboldal a tiéd? Mert akkor miről beszélünk? A google szereti a rendszeres és friss tartalmat, vezesd a blogodat azon a weboldalon. Átülteted WP-re az egészet és minden problémád meg van oldva.
Saját keresőmotort indít a Google és a Bing ellenében az Apple? 2015.02.04.
[quote]de ha az Apple tényleg ezt fontolgatja, nem szeretnénk az új szolgáltatás bejelentésekor a Google részvényeseinek helyében lenni.[/quote] Én igen. [smile=:-D] Viccet félretéve, nem hiszem, hogy a Google összecsinálná magát az ugráló almától. A Google mögött nem csak lufi van. [small]Te jó ég! A Google mellett foglaltam állást. Biztos valami bajom van.[/small] [smile=:scratchhead-:]