PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Hírek ebben a témakörben
Kinyírja a webes címeket a legújabb Google Chrome 2014.05.02.
A Google a héten a Chrome fejlesztői csatornáján egy olyan verziót tett közzé szoftveréből, ami egy a böngészőkben a kezdetektől fogva meglévő, így több évtizedes hagyománnyal szakít. Az új Chrome ugyanis alapból már eltünteti a webes hivatkozások - az ún. URL-ek - megjelenítésére ill. beírására használt ún. címsort, ami pontosan megmondja, hogy a felhasználó hol is jár a weben. Ehelyett a szoftver már csak az éppen megtekintett weboldal tartománycímét jeleníti meg, de az URL többi részét -..
Már a való világban is követi a felhasználókat a Google 2013.11.08.
A Google egy olyan technológiával kísérletezik, ami lehetővé teszi számára, hogy az interneten kívül, a való világba(n) is kövesse a felhasználókat és azt, hogy azoha hová járkálnak vásárolni - írja a DigiDay. Mindehhez a cég utóbbiak mobiltelefonját, illetve az azokon futó Google-alkalmazásokat használja fel, amik a háttérben szépen elküldik neki ezeket az információkat. A lap szerint mindezt a Google az adatokat azért gyűjti be, hogy így szerezzen a hirdetések hatékonyságára vonatkozóan i..
Csak a legfrissebb böngészőkkel lehet majd használni a Google-t 2013.11.06.
A Google kedden blogposztban jelentette be, hogy hamarosan jelentős változtatás vezet be böngészőtámogatási-rendjében. Ennek értelmében a cég jövőben webes alkalmazásaiban csak a böngészők legújabb, illetve eggyel korábbi kiadásait fogja támogatni, a régebbi változatokkal azonban egyre problémásabb lehet majd szolgáltatásainak használata. Ez az Internet Explorer esetében azt jelenti, hogy csak az IE10 és az IE11 lesz alkalmas a cég webalkalmazásainak felhívására, a lassan három éves IE9 azo..
Közel egy évtizedes, a webezőknek tett ígéretét készül megszegni a Google? 2013.10.28.
A Google állítólag egy új hirdetési formátum bevezetésével kísérletezik találati listáiban, amelyek keretében egy irdatlan méretű grafikus bannerrel fejelné meg azokat. A Google ha valóban bevezeti az új formátumot, azzal egy közel 8 évvel ezelőtt a webezőknek tett ígéretét szegheti majd meg, amiben azt ígérte: soha sem grafikus hirdetéseket kirakni saját honlapjára és keresőjébe. "A Google honlapján és találati oldalain nem lesznek bannerhirdetések. [..] Soha.", írta az akkor még a Google ..
Mindent tud rólunk a Google? 2013.09.02.
[Kaspersky] Nem titok és mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti a felhasználók adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeinket, gmail-es beszélgetéseinket, a megnyitott hivatkozásainkat és további más privát információkat. A Google feldolgozza és tárolja a felhasználók adatait, amelyek magukba foglalják a spam-szűrést, a releváns hirdetéseket, valamint a személyre szabott keresési eredményeket a felhasználók számára. Azo..
Kitette a Google szűrét böngészőjéből a Gnome a felhasználók követése miatt 2013.08.30.
A Gnome projekt a héten bejelentette, hogy böngészőjében, a "Web"-ben lecserélte a Google-t, mint az alapértelmezett keresőmotort. A fejlesztők a változást adatvédelmi megfontolásokkal és azzal indokolták, hogy a Google követi a webezőket - ami összeegyeztethetetl-en az általuk ezen a téren vallott nézetekkel. "A Gnome projekt [..] külön figyelmet fordít a felhasználók magánszférájának védelmére, és mi a Web fejlesztői is úgy gondoljuk, hogy ezzel a céllal összhangban kell a jövőben cseleked..
Napi humor: A Bing és a Google szerint az Xbox One... 2013.06.20.
A Microsoft és a Google keresője alapvetően eltérő módon látja az Xbox One fogadtatását. Arra ugyanakkor még nem sikerült rájönnünk, hogy ez annak köszönhető, hogy a Bing sokkal frissebb a Google-nél, és már a legújabb változások eredményét tükrözi - vagy hogy Redmond vagy versenytársa kicsit kézzel is "tuningolta" keresője eredményeit. [img(google-vs-bing-on-xbox-one.jpg;Érdekes módon az automatikus kiegészítés nem egészen ugyanazt sugallja a két cég keresőjében;;;1)]
A világ legnagyobb kijelzőjű mobilját dobja piacra a Huawei 2013.01.09.
[Huawei] A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatta be Huawei Ascend Mate nevű készüléket, amely 6,1 hüvelyk átmérőjű HD kijelzőjével jelenleg a világ legnagyobb okostelefonjának számít. Az Android 4.1 operációs rendszerrel működő Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. "A Hua..
Véget vet az iPhone-tulajdonosok tévelygéseinek a Google 2012.12.13.
[Google] Mostantól az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát, pontosságát. Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. A beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei minden nap többtízezer alkalommal frissítik a Térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak. Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, m..
Újabb rejtett meglepetést találtak a Google keresőjében 2012.09.14.
A Google keresője ismert az ún. húsvéti tojásairól, azaz, a programozók által annak működésében elrejtett apróbb trükkökről, amelyekből már eddig is vagy fél tucat forgott közkézen. A napokban azonban sikerült egy újabb ilyen kis meglepetést fellelni benne, amely ezúttal nem eldönti ill. megbukfencezteti a keresőt, vagy hóesést vált ki benne, hanem egy közismert internetes mémmel kapcsolatos. Ez a mém a "Six Degrees of Kevin Bacon", amelyet az ihletett, hogy a szóban forgó színész egy jónéh..
 Letöltések ebben a témakörben
Avant Browser
Avant Browser Gyors, stabil, felhasználóbarát, sokoldalú többablakos böngésző. Egy ablakban több weblap böngészését is lehetővé teszi, valamint kérésre blokkolja a felbukkanó és Flash formátumú hirdetéseket. A Yahoo és Google keresőjének használatát közvetlenül is támogatja. Anderson Che
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Változott a Google keresőjének működése 2011.10.27.
Google Keresőből eltünnek a weboldalak! 2011.07.27.
A Microsoft szerint a Google keresőjének befellegzett 2011.05.22.
Új külsőt kap a Google keresője? 2011.05.09.
Így fog kinézni a hamarosan átalakuló Google kereső - képek 2011.03.01.
Google kereső találatai flashben 2010.03.25.
Megújul a Google keresője 2009.11.27.
Veszélyes biztonsági hibát találtak a Google keresőben 2005.10.13.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Google kereső megváltozott? 2013.11.05.
Google keresőszogáltató beépítése Internet Explorerbe 2013.04.15.
Google kereső alapértelmezetté tétele 2011.12.05.
Google kereső 2011.08.02.
A Google kereső linkje máshova visz 2011.06.23.
Google kereső betüinek változása 2010.09.04.
Google keresőmotor firefoxban 2010.03.23.
Google kereső használata 2009.05.20.
Google keresősáv törlése 2008.02.17.
Google keresősor. 2006.02.01.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Adwords optimalizálás te 12:22
Sziasztok  Keresek valakit aki tud nekem segíteni abban, hogy a weboldalam előre tudjam hozni a google találati oldalain , Köszönöm Ági
Adwords optimalizálás te 12:22
Milyen weboldal? Milyen motor van alatta? Tárhely szolgáltató? [underline][bold]Al-apfogalmak tisztázása, mert az AdWords nem SEO![/bold][/underline] Az új téma címnél a kiemelt mondatot célszerű lett volna megfogadnod! Ti. neked nem az AdWords-el van problémád, azt valójában szerintem nem is lehet optimalizálni, hanem a keresőbarát weblap kialakításával. Keresőoptimalizálás-ban, az-az SEO-ban szeretnél segítséget kérni. Címszavakban talán a leglényegesebb dolgok: - Milyen tartalmat ..
Haldoklik a Telekom? ke 14:54
[quote]Ennek az oka az, hogy anno Matávként a 90-es években sokat tettek azért, hogy közel 10 évvel lemaradjunk a nyugati országokhoz képest az internet elterjedésében.[/qu-ote] Erre tudnál példákat is mondani? Mert pl. a Matáv éjszakai dial-up flatrate-je elég kedvező húzás volt annak idején, a 90-es évek vége felé. Illetve ISDN-t is simán lehetett köttetni (2x) 64kbitre. Akkor ez volt a csúcs, ne feledd, hogy az ADSL mint olyan, még nem is létezett! A DSL-t 1999-2000 körül szabványosították..
Mostantól fizetni kell a webes hiperlinkek után is Spanyolországban hé 10:58
Az, hogy a tartalomgyűjtő oldalakkal mi a probléma, teljesen világos, de azt nem feltétlenül értem, hogy a klasszikus keresők (Bing, Google) mit vétettek. Ezeken az oldalakon többnyire kb. egy mondat terjedelemben idézik az eredeti cikket. Kétlem, hogy emiatt valaki ne kattintana az eredeti tartalomra mutató linkre - sőt. A felhasználók részéről szintén igény van a keresőkre, hiszen egyébként - már ahol van - használnák a beépített kereső funkciót. Mert OK, hogy van itt is kereső, de sokkal ke..
Mostantól fizetni kell a webes hiperlinkek után is Spanyolországban hé 10:58
[quote]Az, hogy a tartalomgyűjtő oldalakkal mi a probléma, teljesen világos, de azt nem feltétlenül értem, hogy a klasszikus keresők (Bing, Google) mit vétettek.[/quote] Ők is csak ugyanannyit, hogy semmi értelmük nem lenne és senki nem használná őket ha a máshonnan begyűjtött tartalom nem lenne mögöttük. Ez emberek ugyanis nem google-ozni akarnak, hanem a különböző tartalmakhoz hozzáférni. Tehát a Google is egy olyan szolgáltatás, amit a mások által legyártott és begyűjtött tartalom tesz haszn..
Mostantól fizetni kell a webes hiperlinkek után is Spanyolországban hé 10:58
[quote] De itt a bolt csak termék egy részét adja, a többiért a "gyártóhoz" irányítja a "vásárlót".[/quote] Rossz hasonlat, mert a "vásárló" adott esetben nem az átirányított olvasó, hanem az, aki a reklámot fizeti, és akit még véletlenül sem irányít a "gyártóhoz" (a tartalom forrásához) a "bolt" (az aggregátor oldal), hanem arra próbálja rávenni, hogy nála vásároljon be (nála vegyen reklámfelületet) a "gyártó" (a forrásoldal) helyett. Ráadásul - mint ahogy korábban kifejtettem - az átirány..
Fájlszinkronizálás sok gépen, interneten keresztül sz 12:50
Sziasztok! Egy olyan programra lenne szükségem, ami kb. 30 gépen képes fájlszinkronizálást végezni, interneten keresztül, valami olyanra lenne szükség, mint a google drive, csak az szerintem ennyi gépen nem lehetséges. Nem feltétlenül muszáj ingyenesnek lennie, de mindenképp előny. A tárhely mérete nem számít, 50 MB elég. Előre is köszi az ötleteket.
"Word szegélynek minta" - Second Life! sz 01:31
Ha benéz ide egy pszichomókus, lehet kijavít, de laikusként azt hiszem erről a jelenségről beszélsz: [url]https://www.go-ogle.hu/search?q=halo+effektus+pszichol%C3%B3gia[/url]
Csak a gazdag és híres emberek használhatják a Facebook új appját 2014.07.20.
Tekintve, hogy a Google levélbe olvasgatásai milyen releváns és személyre szabott reklámokat generáltak anno, ez a program is okozni fog pár kellemetlen percet és félreértést.
Cyanogenmod mennyire jó? 2014.07.19.
https://www.google.-hu/search?site=&source=hp&ei=vcrLU6zAJszZ4QSP34GwBA&q=Android+L+prewiew+source+code&oq=Android+L+prewiew+source+code&gs_l=mobile-gws-hp.12..30i10.1510.12219.0.12854.30.26.0.4.4.0.248.4291.0j24j2.26.0....0...1c.1.49.mobile-gws-hp..2.28.4080.3.Dl1r7wvT7hE Akkor ez mit akar jelenteni? Xda t szoktad követni na ott megtalálod a portokat...