PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Hírek ebben a témakörben
Kinyírja a webes címeket a legújabb Google Chrome 2014.05.02.
A Google a héten a Chrome fejlesztői csatornáján egy olyan verziót tett közzé szoftveréből, ami egy a böngészőkben a kezdetektől fogva meglévő, így több évtizedes hagyománnyal szakít. Az új Chrome ugyanis alapból már eltünteti a webes hivatkozások - az ún. URL-ek - megjelenítésére ill. beírására használt ún. címsort, ami pontosan megmondja, hogy a felhasználó hol is jár a weben. Ehelyett a szoftver már csak az éppen megtekintett weboldal tartománycímét jeleníti meg, de az URL többi részét -..
Már a való világban is követi a felhasználókat a Google 2013.11.08.
A Google egy olyan technológiával kísérletezik, ami lehetővé teszi számára, hogy az interneten kívül, a való világba(n) is kövesse a felhasználókat és azt, hogy azoha hová járkálnak vásárolni - írja a DigiDay. Mindehhez a cég utóbbiak mobiltelefonját, illetve az azokon futó Google-alkalmazásokat használja fel, amik a háttérben szépen elküldik neki ezeket az információkat. A lap szerint mindezt a Google az adatokat azért gyűjti be, hogy így szerezzen a hirdetések hatékonyságára vonatkozóan i..
Csak a legfrissebb böngészőkkel lehet majd használni a Google-t 2013.11.06.
A Google kedden blogposztban jelentette be, hogy hamarosan jelentős változtatás vezet be böngészőtámogatási-rendjében. Ennek értelmében a cég jövőben webes alkalmazásaiban csak a böngészők legújabb, illetve eggyel korábbi kiadásait fogja támogatni, a régebbi változatokkal azonban egyre problémásabb lehet majd szolgáltatásainak használata. Ez az Internet Explorer esetében azt jelenti, hogy csak az IE10 és az IE11 lesz alkalmas a cég webalkalmazásainak felhívására, a lassan három éves IE9 azo..
Közel egy évtizedes, a webezőknek tett ígéretét készül megszegni a Google? 2013.10.28.
A Google állítólag egy új hirdetési formátum bevezetésével kísérletezik találati listáiban, amelyek keretében egy irdatlan méretű grafikus bannerrel fejelné meg azokat. A Google ha valóban bevezeti az új formátumot, azzal egy közel 8 évvel ezelőtt a webezőknek tett ígéretét szegheti majd meg, amiben azt ígérte: soha sem grafikus hirdetéseket kirakni saját honlapjára és keresőjébe. "A Google honlapján és találati oldalain nem lesznek bannerhirdetések. [..] Soha.", írta az akkor még a Google ..
Mindent tud rólunk a Google? 2013.09.02.
[Kaspersky] Nem titok és mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti a felhasználók adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeinket, gmail-es beszélgetéseinket, a megnyitott hivatkozásainkat és további más privát információkat. A Google feldolgozza és tárolja a felhasználók adatait, amelyek magukba foglalják a spam-szűrést, a releváns hirdetéseket, valamint a személyre szabott keresési eredményeket a felhasználók számára. Azo..
Kitette a Google szűrét böngészőjéből a Gnome a felhasználók követése miatt 2013.08.30.
A Gnome projekt a héten bejelentette, hogy böngészőjében, a "Web"-ben lecserélte a Google-t, mint az alapértelmezett keresőmotort. A fejlesztők a változást adatvédelmi megfontolásokkal és azzal indokolták, hogy a Google követi a webezőket - ami összeegyeztethetetl-en az általuk ezen a téren vallott nézetekkel. "A Gnome projekt [..] külön figyelmet fordít a felhasználók magánszférájának védelmére, és mi a Web fejlesztői is úgy gondoljuk, hogy ezzel a céllal összhangban kell a jövőben cseleked..
Napi humor: A Bing és a Google szerint az Xbox One... 2013.06.20.
A Microsoft és a Google keresője alapvetően eltérő módon látja az Xbox One fogadtatását. Arra ugyanakkor még nem sikerült rájönnünk, hogy ez annak köszönhető, hogy a Bing sokkal frissebb a Google-nél, és már a legújabb változások eredményét tükrözi - vagy hogy Redmond vagy versenytársa kicsit kézzel is "tuningolta" keresője eredményeit. [img(google-vs-bing-on-xbox-one.jpg;Érdekes módon az automatikus kiegészítés nem egészen ugyanazt sugallja a két cég keresőjében;;;1)]
A világ legnagyobb kijelzőjű mobilját dobja piacra a Huawei 2013.01.09.
[Huawei] A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatta be Huawei Ascend Mate nevű készüléket, amely 6,1 hüvelyk átmérőjű HD kijelzőjével jelenleg a világ legnagyobb okostelefonjának számít. Az Android 4.1 operációs rendszerrel működő Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. "A Hua..
Véget vet az iPhone-tulajdonosok tévelygéseinek a Google 2012.12.13.
[Google] Mostantól az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát, pontosságát. Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. A beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei minden nap többtízezer alkalommal frissítik a Térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak. Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, m..
Újabb rejtett meglepetést találtak a Google keresőjében 2012.09.14.
A Google keresője ismert az ún. húsvéti tojásairól, azaz, a programozók által annak működésében elrejtett apróbb trükkökről, amelyekből már eddig is vagy fél tucat forgott közkézen. A napokban azonban sikerült egy újabb ilyen kis meglepetést fellelni benne, amely ezúttal nem eldönti ill. megbukfencezteti a keresőt, vagy hóesést vált ki benne, hanem egy közismert internetes mémmel kapcsolatos. Ez a mém a "Six Degrees of Kevin Bacon", amelyet az ihletett, hogy a szóban forgó színész egy jónéh..
 Letöltések ebben a témakörben
Avant Browser
Avant Browser Gyors, stabil, felhasználóbarát, sokoldalú többablakos böngésző. Egy ablakban több weblap böngészését is lehetővé teszi, valamint kérésre blokkolja a felbukkanó és Flash formátumú hirdetéseket. A Yahoo és Google keresőjének használatát közvetlenül is támogatja. Anderson Che
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Változott a Google keresőjének működése 2011.10.27.
Google Keresőből eltünnek a weboldalak! 2011.07.27.
A Microsoft szerint a Google keresőjének befellegzett 2011.05.22.
Új külsőt kap a Google keresője? 2011.05.09.
Így fog kinézni a hamarosan átalakuló Google kereső - képek 2011.03.01.
Google kereső találatai flashben 2010.03.25.
Megújul a Google keresője 2009.11.27.
Veszélyes biztonsági hibát találtak a Google keresőben 2005.10.13.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Linux Mint Firefox google kereső 2014.09.08.
Google kereső megváltozott? 2013.11.05.
Google keresőszogáltató beépítése Internet Explorerbe 2013.04.15.
Google kereső alapértelmezetté tétele 2011.12.05.
Google kereső 2011.08.02.
A Google kereső linkje máshova visz 2011.06.23.
Google kereső betüinek változása 2010.09.04.
Google keresőmotor firefoxban 2010.03.23.
Google kereső használata 2009.05.20.
Google keresősáv törlése 2008.02.17.
Google keresősor. 2006.02.01.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Reklámmentessé teszi aprópénzért cserébe a webet a Google pé 10:22
Ez csak egy magánvélemény, amit írtál. Ezen az alapon, maga a Google is jogellenesen jár el, ha nem rakja ki a linkelt hirdetést. Akkor sem tehetné meg ha pénzt kapna érte. Illetve akkor is ha a meg nem jelent hirdetés után is fizetne. Jogilag megalapozott és alátámasztott érvelésed is van ez ügyben?
Reklámmentessé teszi aprópénzért cserébe a webet a Google pé 10:22
[quote]sunyi módon blokkolniuk kellene azokat.[/quote] Már miért lenne sunyi? Fizetek a netért és én döntöm el, hogy mit töltök le és nézek meg. Ez olyan, mintha TV nézés közben nem kapcsolhatnék el a reklámblokk alatt. A Google módszere inkább hasonlít a maffiáéra: ha fizetsz, nem romboljuk le a boltodat! A Google kitalálta a fizetős reklámblokkolást, mert ő is pont azt teszi amit mi, csak pénzt akar kérni érte. Az, hogy egy weboldal miből tartja el magát, az már más kérdés. De a ténylegese..
Reklámmentessé teszi aprópénzért cserébe a webet a Google pé 10:22
[quote]Fizetek a netért[/quote] Amiért fizetsz az az internetelérés. És akinek fizetsz az az internetszolgáltató-. A fuvaros, akinek azért fizetsz és akinek azt fizeted ki, hogy és mert ide-oda szállítja a csomagokat (szó szerint, és átvitt értelemben is) is neked az interneten. Viszont a csomagokat magukat is ki kellene fizetni valahogy annak, aki elkészítette, elküdte neked a kérésedre őket. Ő a tartalomszolgáltató-, és az ő "kifizetését" szolgálják a reklámok a weboldalon, vagy a (tartalmi) el..
Reklámmentessé teszi aprópénzért cserébe a webet a Google pé 10:22
[quote]Ezen az alapon, maga a Google is jogellenesen jár el, ha nem rakja ki a linkelt hirdetést[/quote] Nem, mert a Google ezt az adott weboldal engedélyével teszi, és mert a befolyó összeget (vagy annak egy meghatározott részét) a weboldal felé továbbítja. A lényeg minden ilyen esetben az, hogy a szerzői jog birtokosa, az oldal tulajdonosa engedélyt adott -e az adott módosításra, tevékenységre. Ha igen, akkor minden jogszerű. Ha nem, akkor - szerzett jog hiányában - minden olyan eljárás törvé..
Reklámmentessé teszi aprópénzért cserébe a webet a Google pé 10:22
A cikkben szereplő modellnek szerintem akkor lenne értelme, ha minden weboldalra vonatkozna, ahol a Google által kezelt reklámblokk van, cserébe a Google pontosan annyit kérne a látogatóktól, amennyit a hirdetőktől kapna ugyanennyi látogatás után (nyilván van róla statisztika, hányan kattintanak a hirdetésre), és pontosan annyit fizetne a weboldal gazdáknak, amennyi bevételtől így elesnek. Ezzel megvalósulna az, hogy vagy fizetsz, vagy reklámot nézel, és a weboldal tulajdonosok sem jönnének ki r..
Reklámmentessé teszi aprópénzért cserébe a webet a Google pé 10:22
Elnézést kérek, hogy csak most írok, de nem igazán volt időm válaszolni. Tudok jogilag megalapozott érveket is: [quote]33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően. (2) [bold]A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rende..
Reklámmentessé teszi aprópénzért cserébe a webet a Google pé 10:22
[quote]Tudok jogilag megalapozott érveket is:[/quote] Nézzük csak! [quote]33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően. (2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a..
E-könyv olvasók pé 06:04
Ha az .pdf nem képeket tartalmaz, a szöveg helyett, akkor ez nem probléma. Akkor szépen a képernyő mérethez tördeli a szöveget. Illetve vannak [url=https://play.g-oogle.com/store/apps-/details?id=org.coolreader&hl=hu]PRC olvasók[/url], amik kifejezetten Android könyvolvasók. Illetve vannak [url=http://entangled.wordpress.com/2010/03/30/convert-pdf-to-prc-or-epub/]PDF2PRC[/url] konverterek.
Nem fog többé pénzt kapni a Google-től a Firefox után a Mozilla cs 08:47
Linuxon (LinuxMint) pl. nem hogy nem alapértelmezett, de egyáltalán nincs felajánlva alapból a google keresője. Ott már régóta a Yahoo a default telepítéskor. :-) Amúgy kár érte... utóbbi frissítések, sajnos nagyon nem lettek jók, és egyre több gond akad. Olyan dolgok nem mennek hibamentesen, amik korábbi verziókba hibátlanul mentek.
Melyek azok a tabletek, amelyekkel lehet telefonálni? hé 18:14
Az Asus fonepad-ról tudok, hogy lehet vele, és a Samsung Galaxy S2 Tabbal, ezeken kívül tudtok még? Remélem tudtok segíteni, mert google-n nem találtam :(