PC Fórum
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepített alkalmazások..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegismertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférést nyú..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszerre, az ..
 Hírek ebben a témakörben
Teljesen tiszta Windows 10 telepítést szeretnél? Így tehetsz szert rá te 07:00
... felhasználók számára, az új operációs rendszer ilyen jogcímen történő megszerzéserzése rendelkezik egy igen komoly hátránnyal. Nevezetesen azzal, hogy nem lehet úgymond "tisztán", azaz teljesen nulláról telepíteni, hanem csak a már meglévő Windows-unkat tudjuk frissíteni vele. Tiszta telepítés? Minek? A különbség a két telepítési mód között az, hogy míg a tiszta telepítés esetében a rendszer egésze..
Már 14 millióan rakták fel világszerte a Windows 10-et pé 07:30
... egyik legsikeresebb operációs rendszerévé váljon. Legalábbis erre utalal, hogy az új szoftvert a kiadását követően 24 órán belül máris 14 millióan töltötték le és telepítették fel világszerte. Ez azt jelenti, hogy a kiadást követő nap minden egyes másodpercében 162 (!) darab gépre került fel a Windows 10. Mindezt ráadásul úgy, hogy egyelőre csak azok tudták felrakni az új rendszert, akik nagyon nem bí..
Már augusztusban szervizkiadást fog kapni a Windows 10 pé 07:00
... csak kiadta közismert operációs rendszer-családja legújabb tagját, az hamarosanhamarosan egy frissített változatban fog újrakiadásra kerülni. Redmond ugyanis már augusztusban kiadhatja a Windows 10 Service Release 1-et, ami gyakorlatilag egy szervizcsomaggal frissített új verzióját fogja képezni a rendszernek. A Microsoft vélhetően azért döntött a Windows 10 ilyen korán szervizcsomaggal történő frissí..
5 lépés a Windows 10-re való biztonságos áttéréshez sz 10:45
... virágkorában és akkor, ha új operációs rendszert telepítünk. Segítségével bármilyen ... verzióra frissítették-e az operációs rendszer frissítése előtt. A régebbi verziók ... kompatibilisek a Windows 10 operációs rendszerrel. Az ..
Kitiltja a Microsoft a Windows 10-eket, amiket nem frissítenek 2015.07.26.
... tekinthető - kiadásra, még az operációs rendszer hivatalos piaci bevezetése előttőtt. [img(windows-app-store.jpg;A Windows 10 beépített alkalmazásboltját mostantól csak a legfrissebb build alól lehet elérni;;;1)] Ez persze érthető annak tükrében, hogy Redmond szerdán hivatalosan is útjára indítja majd a Windows 10-et, és ezt követően a boltokban is megvásárolhatóvá válnak majd az első, immár a ..
30 éves az Amiga, az utolsó igazi otthoni számítógép 2015.07.24.
... rendelkezik, egykori operációs rendszere, az AmigaOS pedig mindmáig fejlesztésejlesztés alatt áll több különböző változatban is.
Soron kívül, sürgősen telepítendő javítás érkezett minden Windows-hoz 2015.07.20.
... sürgős javítást adott ki operációs rendszereihez. A minden még támogatott Windows-t érintő folt egy olyan hibát javít ki a szoftverekben, amin keresztül akár böngészés közben, pusztán egy weboldal megnyitásával is tetszőleges támadókódot lehet csempészni a felhasználók gépeire. A hiba az Adobe Type Manager Library az OpenType fontokat kezelő rutinjaiban bújik meg, ezen túl azonban részleteket nem árul..
Rejtett kép- és videórögzítő programot találtak a Windows 10-ben 2015.07.20.
... A Microsoft új operációs rendszerében titkos kép- és videórögzítőtő programra leltek szemfüles felhasználók. A rejtett alkalmazás a Start menüből nem érhető el, de a Windows gomb és az G billentyű lenyomásával bárki előhívhatja saját gépén is - és akár arra is utasíthatja, hogy a háttérben folyamatosan rögzítse mi történik azon. A magát Game Bar-nak (Játéksávnak) hívó program a Microsoft a Windows 1..
Megérkezett a magyar Windows 10 - elmondjuk hogyan lehet neked is 2015.07.18.
... szabadon letölthetők az operációs rendszer minden kiadásához, és így egy eredetileg pl. angolul beszélő Windows nyelve is átváltható magyarra, vagy fordítva. [img(hu-hungarian-start-menu.jpg;A Windows 10 immár magyarul is tud - csak telepítenünk kell rá a megfelelő nyelvi csomagot;;;1)] Ez a Windows 10 esetében sincs másként - így ahhoz, hogy a rendszer nyelvét átváltsuk magyarra, mindössze a s..
Már rendelhető az USB-s tollmeghajtón érkező Windows 10 2015.07.17.
... ígéri jelenleg. Az operációs rendszer telepítőkészletének USB-n történőténő megjelenése különösen jó hír azoknak, akik olyan ultrabookkal rendelkeznek vagy olyan saját gépet építettek, amiből már kihagyták a ma már egyre kevesebbet használt, sőt, gyakorlatilag feleslegessé váló optikai meghajtóegységet. Utóbbi jelentősége az internet, valamint az online vásárlási és terjesztési lehetőségek térhódításá..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeineklófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználatát is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapokon csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepített formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve nem leh..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végzik, í..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinekolófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatlakoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 10
... Windows 10 A Microsoft operációs rendszer-családjának legújabb tagja. Megújultegújult Start menü, univerzális alkalmazások, Cortana, Continuum élmény és egy teljesen új böngésző (Edge) a legfontosabb fejlesztések között. Ingyenes frissítés Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknak 2016 júliusának végéig. Microsoft
Windows 10
... Windows 10 A Microsoft operációs rendszer-családjának legújabb tagja. Megújultegújult Start menü, univerzális alkalmazások, Cortana, Continuum élmény és egy teljesen új böngésző (Edge) a legfontosabb fejlesztések között. Ingyenes frissítés Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknak 2016 júliusának végéig. Microsoft
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP-kre ..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR Group
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Saját Operációs rendszer feltöltése VPS hostingnál 2015.07.05.
Linux vps operációs rendszer 2015.06.07.
Operációs rendszerbe épített programok 2015.03.22.
Elkészült a világ legfrankóbb operációs rendszere, a Windows 93 2014.10.31.
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.10.18.
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere 2014.08.26.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Dell Latitude E5510 Windows XP operációs rendszer 2015.06.27.
HTPC-re keresek webes alapú operációs rendszer 2015.02.27.
Operációs Rendszer telepítési hiba 2015.02.07.
Operációs rendszer kiválasztása után a gép újraindul 2014.11.26.
Operációs rendszer kiírása lemezre. 2014.10.20.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.09.27.
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Mától még veszélyesebb lett az XP használata, mint eddig volt 2015.07.15.
... felhasználó hibája, ha az operációs rendszer hibás, vagy nem tudja magát megvédeniegvédeni, meg nem lehet egyszerűen megnézni hogy van e kártékony program a gépen vagy sem. Ez nem a biztonságról szól, hanem hogy vegyetek új Windows-t, esetleg új gépet. Ennyi. Különben a régi mobiltelefonokról, táblagépekről, konzolokról, egyéb eszközökről miért nincs szó?
Mindenkinek ingyenes lesz a Windows 10? 2015.07.13.
... Windows 7 vagy 8/8.1 operációs rendszere, és részt vesz a Windows Insiderider Programban, akkor eredeti, teljes értékű Windows 10-et fog kapni? Tehát, ha egy torrent oldalról letöltött, tört 8.1 Pro fut a gépén, akkor a Windows 10-nek az eredeti, jogtiszta, teljes értékű Pro verzióját kapja meg?
Kinyírja a Windows Phone-t és Androidra áll át a Microsoft? 2015.07.01.
... hogy az, hogy 30 év operációs rendszer tapasztalattal, hihetetlen méretűretű partnerkapcsolati tőkével, és a No1 telefon gyártó céggel együttműködve globális szinten eljutottak a ~9-ről a 3% közelébe, arról a gonosz Apple meg a méggonoszabb G tehet? : )) Mint a viccben, amikor a "jó csajt" mindenki ezerrel döngeti, de aki nem fekszik alád, az egy büdös q... : )) XD, LOL meg ilyenek.
Leleplezte a Windows 10 asztalának háttérképét a Microsoft 2015.06.26.
... központi motívumát maga az operációs rendszer logója képezi.[/quote] Akkor a Windows 7-nél mi volt a lényeg? A kék rész?
Rendkívül súlyos biztonsági hibát találtak a Samsung mobiljaiban 2015.06.17.
... kernelben is, meg azért más operációs rendszerekben is. Bár itt nem is arrólrról volt szó, hogy valamelyik szoftver önmagában lett volna biztonsági hibás, hanem több különböző komponens és faktor szerencsétlen összejátszása hozta létre a biztonsági rést, illetve az adott neki ekkora súlyt. [quote]Rendben, hogy biztonsági rések vannak, de nem ekkora szakadék, ami ráadásul triviális hiba.[/quote] U..
Napi humor: Tanuljunk számolni Bill Gates-szel! 2015.06.16.
... verziószám, amit az operációs rendszer [url=https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms724439(v=vs ... is csak kernel- vagy operációs rendszer-verziónak lehet hívni. Az egyébkéntébként, hogy melyik rendszer milyen verziószámot adott vissza a szóban forgó hívásban, [url=https://msdn.microsoft.com/en-us/..
Végleg elkezdett kullogni az Apple a Microsoft és a Google mögött 2015.06.09.
... Tábla gépre nem desktop operációs rendszer való!) Az Apple nem (csak) abban nagy, hogy olyan dolgokat talál ki, ami még előtte nem volt. Hanem abban, hogy (is), hogy olyan mindenki számára használható eszközöket készít, ami (ahogy korábban valaki írta) egyszerűen csak működik és kész. Volt már grafikus felhasználói felület és egér is azelőtt, hogy az Apple kiadta az első verziót (ld. Xerox), mégis az ..
Új gép vásárlása,adatai. 2015.06.08.
... Windows 7 64/bit Operációs rendszer. Alaplap: https://www.pcx.hu/termek/asus-m5a97-r2-0-alaplap-110758u/termek/asus-m5a97-r2-0-alaplap-110758 Processzor: https://www.pcx.hu/termek/amd-fx-6300-processzor-116689 Processzor hűtő: https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-hyper-612-ver-2-rr-h6v2-13pk-r1-processzor-h-t--761121 Videókártya: https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-gt730-2gb-ddr5-gv-n7..
Bréking: Jóval drágább lesz a Windows 10, mint eddig hihettük 2015.06.02.
... olyan forgalmazót aki az operációs rendszert havi törlesztő részletekben hajlandóhajlandó a géppel együtt szállítani akkor igazad van. Én nem találkoztam még olyannal aki ennyire belátó, vagy megfontolt lenne. Ő egy összegben fizet a szoftverért és egy összegben akar a pénzhez jutni. A gépre van áruhitel és bármennyire utáljuk is a bankokat, amíg az áruhitel nem vonatkozik a szoftverekre addig az "egészé..
Bréking: Jóval drágább lesz a Windows 10, mint eddig hihettük 2015.06.02.
... olyan forgalmazót aki az operációs rendszert havi törlesztő részletekben hajlandó ... gépre, aminek nyilván az operációs rendszer is a részét képezi. Nem ők hitelezik ... Laptopokat eleve nem is lehet operációs rendszer nélkül venn..
abcd