PC Fórum
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepített alkalmazások..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegismertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférést nyú..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszerre, az ..
 Hírek ebben a témakörben
A Windows 10-et használókra fáj az Apple foga te 09:00
... fogja tenni a Microsoft operációs rendszerét futtató felhasználók számáraa is. A cég vélhetően így próbál a már meglévő bázisán kívül eső potenciális vásárlókat megszólítani. Az Apple, bár jó ideje élőben közvetíti eseményeit az interneten át, mindeddig hivatalosan csak már az eleve Apple készülékekkel (iPhone-okkal, iPad-ekkel, illetve Mac OS X-et futtató gépekkel) rendelkező felhasználók számára tet..
Rejtélyes frissítést adott ki a Windows 10-hez a Microsoft te 07:00
... korábban piacra dobott operációs rendszeréhez, amelyek között azonban van ... újonnan rakja fel az operációs rendszert.
Kitiltották több torrentoldalról is a Windows 10-et használókat hé 07:30
... az általuk használt operációs rendszer súlyosan sérti a privátszféráhozhoz kötődő jogokat. Természetesen nem arról van szó, hogy az egyébként a tömeges jogsértés talaján milliókat generáló torrentszájtok hirtelen az igazság és a becsület bajnokaivá léptek volna elő. Ehelyett inkább az üzemeltetők lebukásuk miatti aggodalma állhat az egyértelműen paranoid lépés mögött - ami azonban szigorúan technológi..
20 éves a Windows 95, az első igazán felhasználóbarát operációs rendszer hé 07:00
... elemei minden modern operációs rendszernek, a Windows családon kívül isis.
Nem szereti egymást a Chrome és a legújabb Windows-frissítés 2015.08.21.
... használja, a jelenség az operációs rendszer új kiadását tesztelők közül vélhetőenélhetően sokaknak okoz bosszúságot. Szerencsére van elhárítására is elkerülő megoldás: a Chrome parancsikonját úgy kell módosítani, hogy abban a "--no-sandbox" parancssori kapcsoló segítségével letiljuk a sandbox használatát a szoftverben. [img(chrome-he-s-dead-jim.jpg;A Chrome indítását követően szinte azonnal elszáll ..
Kritikus hibát találtak a Windows-okban - azonnal foltozni kell őket! 2015.08.19.
... Windows-t is. Ebbe az operációs rendszer szerverekre szánt kiadásai is beleértendők, amikre szintén sürgősen javasolt a folt telepítése a rendszergazdák által. Ugyanakkor a Windows 10-be épített Edge böngésző nem érintett a probléma által - így aki azt (illetve nem Microsoft-böngészőt) használ, az közvetlenül nincs veszélyben, bár ennek ellenére mindenképpen érdemes felraknia a foltot gépére. Utób..
Automatikusan törölheti gépünkről a kalózszoftvereket a Microsoft 2015.08.17.
... A Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10 akár törölheti ... Microsoft-fiókkal jelentkezik be az operációs rendszerbe, vagy a Microsoft alkalmazásboltjábólsboltjából tölt le és futtat programokat rajta. Ugyanakkor a feltételek utóbbiak miatt egyes Windows 7 vagy Windows 8.x felhasználókat is érinthetnek - fel..
Novemberig kell várniuk a Sony-soknak a Windows 10-es meghajtókra 2015.08.17.
... akkor értesült az új operációs rendszer érkezéséről, amikor azt júliuss végén a Microsoft kiadta. A japán konszern ugyanis csak mostanában kezdte el tesztelni eszközei kompatibilitását az új rendszer, és több hónapnyi várakozásra kényszeríti vásárlóit az új rendszer felrakása, illetve használatba vétele előtt. Legalábbis azokat, akik gépei eredetileg még a Windows 8-as verziójával érkeztek - ők ugyani..
Ezek lesznek az Android Marshmallow legfőbb újdonságai 2015.08.17.
... verziót adott ki mobilos operációs rendszer következő - hivatalosan csak AndroidAndroid M-ként emlegetett - változatából, a Samsung-nál a jelek szerint már beindult a marketing-gépezet az új szoftver népszerűsítésére. A dél-koreai gyártó ugyanis már össze is rakott egy infografikát annak személtetésére, hogy mik is lesznek a vélhetően végül Android Mashmallow név alatt érkező rendszer legfontosabb fejles..
Akkor is hazatelefonál a Windows 10 ha megtiltjuk neki ezt 2015.08.13.
... Microsoft frissen megjelent operációs rendszere, a Windows 10 igen részletes adatvédelmi beállításokkal rendelkezik, amin keresztül nagyon jól megszabható, hogy milyen információkat küldjön el rólunk a konszern részére, valójában nem lehet teljes némaságra utasítani őt. A rendszer ugyanis minden opció letiltása után is rendszeresen bejelentkezik a Microsoft központjába, egyedileg azonosítva minket a cég ..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeineklófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználatát is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapokon csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepített formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve nem leh..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végzik, í..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinekolófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatlakoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 10
... Windows 10 A Microsoft operációs rendszer-családjának legújabb tagja. Megújultegújult Start menü, univerzális alkalmazások, Cortana, Continuum élmény és egy teljesen új böngésző (Edge) a legfontosabb fejlesztések között. Ingyenes frissítés Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknak 2016 júliusának végéig. Microsoft
Windows 10
... Windows 10 A Microsoft operációs rendszer-családjának legújabb tagja. Megújultegújult Start menü, univerzális alkalmazások, Cortana, Continuum élmény és egy teljesen új böngésző (Edge) a legfontosabb fejlesztések között. Ingyenes frissítés Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknak 2016 júliusának végéig. Microsoft
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP-kre ..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR Group
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Saját Operációs rendszer feltöltése VPS hostingnál 2015.07.05.
Linux vps operációs rendszer 2015.06.07.
Operációs rendszerbe épített programok 2015.03.22.
Elkészült a világ legfrankóbb operációs rendszere, a Windows 93 2014.10.31.
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.10.18.
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere 2014.08.26.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Dell Latitude E5510 Windows XP operációs rendszer 2015.06.27.
HTPC-re keresek webes alapú operációs rendszer 2015.02.27.
Operációs Rendszer telepítési hiba 2015.02.07.
Operációs rendszer kiválasztása után a gép újraindul 2014.11.26.
Operációs rendszer kiírása lemezre. 2014.10.20.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.09.27.
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Kitiltották több torrentoldalról is a Windows 10-et használókat hé 08:14
... eredeti, teljes értékű operációs rendszer telepítési fájlja?
Windows 8.1 frissítése Windows 10 rendszerre - ÉRDEMES?! 2015.08.09.
... nagyon kedvelt és stabil operációs rendszer a Windows 8.1. Nincsenek meglepetésekepetések, minden korábbi hardvert támogat. A kérdés: érdemes-e W10-re frissíteni? ( Esetemben a W 8.1-ek OEM-ek, azaz felesleges 1 éven belül frissíteni, egy merevlemez/alaplapcserénél ígyis/úgyis meg kell venni újra az OS-t! ) Eddig lényegében csak negatívumokat találtam a 8.1-hez képest, a W10: - több helyet fogl..
Windows 8.1 frissítése Windows 10 rendszerre - ÉRDEMES?! 2015.08.09.
... dőreség megítélni egy operációs rendszert. [quote]tapasztalataim szerintzerint egyik sem igaz[/quote] Erre nem tudok mit mondani. Az hogy lassabban futnak a DX11 alkalmazások, általad is tapasztalható tény. A driver problémákról bárhol olvashattál én ezen a fórumon is találtam bejegyzést hogy a W8.1 által kezelt VIA alaplapi codec a W10 alatt egyszerűen néma marad, stb. Ez mondjuk új rendszer révé..
Windows 8.1 frissítése Windows 10 rendszerre - ÉRDEMES?! 2015.08.09.
... dőreség megítélni egy operációs rendszert.[/quote] Rajtad kívül senki ... manapság elfoglal az operációs rendszer, illetve amilyen különbségek mérhetőkmérhetők az OS helyfoglalásában az egyes verzió között, az megint csak statisztikailag gyakorlatilag inszignifikáns ahhoz képest, amennyi kapacitás a felhasználó rende..
Windows 8.1 frissítése Windows 10 rendszerre - ÉRDEMES?! 2015.08.09.
... valami egyéb, nem az operációs rendszerrel magával összefüggésbe hozhatóató eltérés bekavar. A lényeg, hogy semmi olyan változás nincs a Windows 10-ben magában, amiből szükségszerűen következne, hogy DirectX 11-nek bármivel is lassabbnak kellene lennie alatta. És a mérések is ezt erősítik meg. [quote](Így már érted miért forszíroztam a témát, valamint manapság a legtöbbeknek jellemzően azért már 1..
A Linux után a Mac OS-t is lenyomta a Windows 10 2015.08.05.
... [italic]A Linux egy operációs rendszer[/italic], a szabad szoftverek és a nyílt forráskódú programok egyik legismertebb példája" (forrás: [url=https://hu.wikipedia.org/wiki/Linux]Wikipédia[/url])
A Linux után a Mac OS-t is lenyomta a Windows 10 2015.08.05.
... kernelt és az arra épülő operációs rendszerek családját, halmazát is szokás ... érteni. "Linux nevű operációs rendszerről" egyébként itt egyedül te beszéltélbeszéltél, senki más. Ezért is teljesen értelmetlen ezen pörögnöd. Hiszen te valójában nem mások megállapításaival, hanem a saját félreértelmezéseddel vitatkoz..
A Linux után a Mac OS-t is lenyomta a Windows 10 2015.08.05.
... [quote]Linux nevű operációs rendszerről egyébként itt rajtad kívül senki sem beszélt.[/quote] Csak a szavakat nézve: igazad van, ha nem nézzük magát a cikket vagy csak annak a címét! Nekem az jön le, hogy három oprendszert hasonlít össze. Látszik, hogy az egész oktatási rendszer a Win pénze alapján van becsatornázva, de a gondolkodás képességét kár kiölni az emberekből![smile=:scratchhead:] Én mos..
A Linux után a Mac OS-t is lenyomta a Windows 10 2015.08.05.
... ha nincs Linux nevű operációs rendszer, te miért nem a disztró nevét ... Miért hivatkozol az operációs rendszer családra Linuxként? Csak ugye azért, mert ha ezt te számon kéred másoktól, akkor jó lenne, ha te is tartanád magad az elveidhez!
Mától még veszélyesebb lett az XP használata, mint eddig volt 2015.07.15.
... felhasználó hibája, ha az operációs rendszer hibás, vagy nem tudja magát megvédeniegvédeni, meg nem lehet egyszerűen megnézni hogy van e kártékony program a gépen vagy sem. Ez nem a biztonságról szól, hanem hogy vegyetek új Windows-t, esetleg új gépet. Ennyi. Különben a régi mobiltelefonokról, táblagépekről, konzolokról, egyéb eszközökről miért nincs szó?
abcd