PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
Már februárban megérkezhet az Android következő verziója ma 10:15
... bejelentheti mobilos operációs rendszer következő verzióját. Legalábbisis ezt állítja több, a céghez közel álló forrás is, amik szerint az Android 5.1 már február végén leleplezésre kerülhet a keresőóriás által. Az új verzió várható fejlesztései között szerepelnek többek között a Lollipop-ból hiányzó csendes mód újbóli megjelenése, javított memóriamenedzsment, valamint az akkuhasználat optimalizá..
Nem haragszik a Microsoft az illegális szoftverletöltőkre? ke 10:30
... töltsék le és próbálják ki operációs rendszere egy idő előtt kiszivárgott előzeteslőzetes kiadását. "Hogyan is haragudhatnánk azért, mert egy csomó ember ki akarja próbálni a legújabb cuccainkat?", írta a közelmúltbeli fejlemények kapcsán teljesen érthetetlen módon Redmond egyik vezetője a mikroblogging szolgáltatáson át egy olyan kommentre válaszul, ami a cég hozzáállását firtatta az új rendszer..
Teljesen új külsőt villant a Windows 10 idő előtt kiszivárgott előzetese hé 07:20
... felbukkant képek, amelyek az operációs rendszer legújabb, egyelőre nem publikus ... biztosít az immár az operációs rendszer asztali kiadásában is megjelenő ... kiadásban folytatja az operációs rendszer alkalmazásaina..
Januárban leplezi majd le a Windows 10 új fejlesztéseit a Microsoft pé 07:30
... részleteket fog elárulni operációs rendszer-családja következő kiadásáról. A cég január 21-ére hirdette meg a szóban forgó eseményét, amin "a Windows 10 következő fejezete"-nek leleplezését ígéri. A tájékozatón a kiszivárgottak szerint elsősorban a Windows 10 végfelhasználói funkciói kerülnek majd a középpontba - amivel összefüggésben várhatóan a Microsoft kiadja a rendszer egy átlagfelhasználókn.-.
Még ki sem adták, de már feltörték az Apple új operációs rendszerét 2014.12.01.
... feltörniük a cég mobilos operációs rendszerének következő kiadását. Az egyelőreyelőre csak fejlesztők számára hozzáférhető iOS 8.2 Beta-ra így már most lehet telepíteni az Apple által nem engedélyezett programokat is. Az új jailbreak ráadásul az iOS 8.1 és 8.0 verzióival is működik, és minden az utóbbiak által támogatott készülék esetében alkalmazható. Ez a legújabb, 6-os iPhone-ok mellett az öss..
Januárban fogja leleplezni a Windows 10 újdonságait a Microsoft 2014.11.28.
... kezdeményei találhatók meg az operációs rendszer előzetes kiadásaiban. Redmondond ugyan már szeptember végén lerántotta a leplet a Windows 10-ről, mindeddig az új rendszer csak néhány, már régebb óta ismert fejlesztését mutatta be hivatalosan. Bár az azóta többször is frissült előzetes változatokban ezekhez képest is sikerült néhány érdekes újdonságot felfedezni, megjelenésekor a rendszer vélhető..
Ismét soron kívüli javítást adott ki egy veszélyes sebezhetőségre a Microsoft 2014.11.26.
... javítást adott ki Windows operációs rendszer-családja újabb kiadásaihoz. A frissen megjelent patch az Internet Explorer 10 és 11 beépített Flash lejátszójának egy olyan hibáját javítja, amit hackerek a webezők megtámadására használhatnak fel. A probléma a Windows 8, Windows 8.1 és RT mellett a Windows Server 2012 "sima" és R2-es kiadásait is érinti, de a Windows következő, 10-es verziójának előze..
Rendkívül súlyos sebezhetőséget javít még ma a Windows-ban a Microsoft 2014.11.18.
... szerencsére csak az operációs rendszer-család kiszolgálókra szánt kiadásaitadásait: a Windows Server 2003-at, a Windows Server 2008-at és annak R2-es változatát, valamint a Windows Server 2012 és 2012 R2-t, illetve a Server Core telepítéseket érinti, amikre viszont kritikus fenyegetést jelent. Az otthoni felhasználóknak ugyanakkor nincs okuk a pánikra, mert a Microsoft szerint az asztali Windows-..
Csak a Windows-t futtató mobilt nem tudták feltörni a hackerversenyen 2014.11.17.
... összes ismert mobilos operációs rendszert: a Google Androidot, az Applee iOS-t és az Amazon Fire OS-t is gond nélkül feltörték az eseményen. Az egyetlen kivételt a Microsoft Windows Phone rendszere képezte, amin gyakorlatilag nem tudtak fogást találni a hackerek. Az eredmény abból a szempontból nem különösebben meglepő, hogy szakértők már korábban is elismerően nyilatkoztak a redmondi szoftver ..
Nagyon rossz hírt közölt az AMD a DirectX 12-vel kapcsolatban 2014.11.14.
... egy nagyon népszerű operációs rendszer - de egy dolog biztosan nem fog ... ki hivatalosan, hogy operációs rendszer-családja korábbi tagjára is elkészítilkészíti majd a csatolófelület új verzióját. Ebben azért is lehetett reménykedni, mert Redmond korábban egyértelművé tette, hogy a DX12-höz nem kell majd fel..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Elkészült a világ legfrankóbb operációs rendszere, a Windows 93 2014.10.31.
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.10.18.
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere 2014.08.26.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
Még idén megkezdődik a Mozilla mobil operációs rendszerének tesztelése 2011.11.06.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Operációs rendszer kiválasztása után a gép újraindul 2014.11.26.
Operációs rendszer kiírása lemezre. 2014.10.20.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.09.27.
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
Lifebook P1120 operációs rendszer telepítés 2012.05.13.
XP OPERÁCIÓS RENDSZER 2012.02.07.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Nem haragszik a Microsoft az illegális szoftverletöltőkre? ke 13:28
... kezdődően már magába az operációs rendszerbe van integrálva a Windows Updatedate - így nincs szükség ilyen trükközésekre. [quote]Upd: másrészt te is tudod, hogy logolják az IP címeket.[/quote] Én nem tudok semmit. Szerintem te sem. Honnan is tudhatnád? [quote]A Microsoftnak érdeke a statisztika-javítás, és bizony keleten - pl. felénk - és még keletebbre, ill. a még sz... rosszabb helyzetű ors..
Rengeteg újdonsággal itt az AMD új Catalyst Omega meghajtója 2014.12.09.
... Lehet, nem jó operációs rendszerhez vagy bitszámhoz töltötted lele. A cikk alján lévő link a Windows 7 64 bites verzióra mutat, más rendszerre nem jó. [url=http://support-.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows]Ez a korrekt link, minden Windows rendszerre.[/url]
Windows-át illegális kulccsal aktiváló felhasználót perel a Microsoft 2014.12.08.
... árát leszűkíteni az operációs rendszerre, mert ugye, azt valamire használnisználni akarja valaki. Egy átlag gépen, olyan esetben amikor minden jogtiszta, simán fent van cca. 160 000 Ft értékű szoftver. Aki nem hiszi az számoljon utána. Ebben az esetben persze már a szegénységnek is teljesen más viszonya van a jogszerűséggel. A tisztelt hozzászólók közül jó néhányan már felpakoltak olyan linkeket, ah..
22 évvel ezelőtt küldték el a világ első SMS-ét 2014.12.08.
... telefonok, bizonyos operációs rendszerrel (-verzióval) nem jelenítik meg, hogy a beviteli mezőbe mennyi karaktert "gépeltél" be? [quote]Vodafonnak volt mániája, hogy az internethez rendelt egy gyors gombot és [bold]nem lehetett kikapcsolni az internet elérést[/bold].[/qu-ote] És persze, a mai érintőképernyős telefonok világában (tudom, kaphatók még -- elvétve -- normál, fizikai gombos változatok ..
Mátol ingyen rakhatja fel otthoni gépére is minden diák az Office szoftvereket 2014.12.04.
... [bold]Végre![/bold]  (Az operációs rendszert problémát is így kellene rendeznidezni, mert egy "jogtiszta" szoftver meg egy tört op rendszer még nem a jogtisztaság netovábbja. Az MS édes keveset veszítene egy olyan megoldással, ahol az állam minden gép után - ami a kedvezményezetti körbe tartozik-, fizetne egy minimális összeget. Annak a kiadásnak legalább lenne értelme hosszabb távon is.)
Érdemes e x64 windows laptopra? 2014.12.04.
... gondról van szó, amit az operációs rendszer cseréje nem javít, magát a problémafelvetéstob-lémafelvetést (érdemes-e felrakni helyett a hibák közlésével) a Tudástárban vesd fel!
Tömegével váltanak más böngészőkre a Firefox-felhasználók 2014.12.03.
... eleve elhibázott az operációs rendszerek fejlesztése, de a böngészőkéé ugyanúgy. A világháló nagy "szemétdombbá" alakulása éppen emiatt a koncepcionális kérdés miatt létezhet. A szoftvereket nem a felhasználók megóvása érdekében és nem nekik készítik. Hanem mindenki másnak. És ehhez kellenek a "percenkénti" szoftver frissítések. Elhibázott az egész, csak azért mert a felhasználók nem értettek, érten..
Nyolcezer (!) processzormagos gépeken is képes futni a legújabb SuSE Linux 2014.12.03.
... hogy a Steam milyen operációs rendszeren szolgálja ki a felhasználókatat, játékokat (akár még linux is lehet) -- te semmit nem látsz belőle. [quote]Manapság úgy néz ki, hogy amit nem látok, és nem fogtam meg az nem létezik.[/quote] Akkor most lényeges, hogy a Steam milyen oprendszeren szolgál ki vagy nem? Mivel nem látod. [smile=:sonic:] [smile=:angel:]
Nyolcezer (!) processzormagos gépeken is képes futni a legújabb SuSE Linux 2014.12.03.
... érzékel abból, hogy milyen operációs rendszer képezi a SteamOS alapját?
Nyolcezer (!) processzormagos gépeken is képes futni a legújabb SuSE Linux 2014.12.03.
... [quote]milyen operációs rendszer képezi a SteamOS alapját?[/quote]ote] Windows 8.1 A Linux-ot a Valve [url=http://prohard-ver.hu/hir/nem_csak_-opengl_akadalyozza_l-inux_jatek.html]hasz-nálhatatlannak[/url]- tartja.