PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
Rendkívül súlyos sebezhetőséget javít még ma a Windows-ban a Microsoft ke 18:30
... szerencsére csak az operációs rendszer-család kiszolgálókra szánt kiadásaitadásait: a Windows Server 2003-at, a Windows Server 2008-at és annak R2-es változatát, valamint a Windows Server 2012 és 2012 R2-t, illetve a Server Core telepítéseket érinti, amikre viszont kritikus fenyegetést jelent. Az otthoni felhasználóknak ugyanakkor nincs okuk a pánikra, mert a Microsoft szerint az asztali Windows-..
Csak a Windows-t futtató mobilt nem tudták feltörni a hackerversenyen 2014.11.17.
... összes ismert mobilos operációs rendszert: a Google Androidot, az Applee iOS-t és az Amazon Fire OS-t is gond nélkül feltörték az eseményen. Az egyetlen kivételt a Microsoft Windows Phone rendszere képezte, amin gyakorlatilag nem tudtak fogást találni a hackerek. Az eredmény abból a szempontból nem különösebben meglepő, hogy szakértők már korábban is elismerően nyilatkoztak a redmondi szoftver ..
Nagyon rossz hírt közölt az AMD a DirectX 12-vel kapcsolatban 2014.11.14.
... egy nagyon népszerű operációs rendszer - de egy dolog biztosan nem fog ... ki hivatalosan, hogy operációs rendszer-családja korábbi tagjára is elkészítilkészíti majd a csatolófelület új verzióját. Ebben azért is lehetett reménykedni, mert Redmond korábban egyértelművé tette, hogy a DX12-höz nem kell majd fel..
Mostantól ingyen lehet letölteni a Windows 8.1 telepítőjét a Microsofttól 2014.11.12.
... mostantól lehetővé teszi az operációs rendszere egy legális példányát birtokló ... teljesen legálisan - operációs rendszerük installációs DVD-jének képállományát ... futtatniuk, ami elkészíti operációs rendszerük tel..
Nagyon csúnya sebezhetőséget javított a Microsoft a Windows-okban 2014.11.12.
... sérülékenység ugyanis az operációs rendszer ún. Schannel biztonsági csomagjábangjában volt megtalálható, amely a titkosított kommunikáció biztosításáért felelős, többek között a HTTP-alapú mindenfajta átvitel esetében is. [img(encryption-tunnel.jpg;A hiba abban a könyvtárban van, amit a Windows a titkosított kommunikációs csatornák létrehozásában használ fel;;;1)] Mivel utóbbit rengeteg pr..
Újabb részleteket árult el a Windows 10-ről a Microsoft 2014.11.10.
... amelyben soron következő operációs rendszere eddig nem említett újdonságairóliról számolt be. Ugyanakkor a cég ezúttal nem a Windows 10 az átlagfelhasználókat érintő, hanem vállalati újdonságaira tért ki, és arra, hogy milyen fejlesztéseket hoz majd az új szoftver a céges adminisztrátorok és felhasználók életébe. Ezek szerint a Windows 10 Enterprise kiadása új identitás- és eszközkezelő képessége..
Alapvetően változtat a Windows licencelési módján a Microsoft 2014.11.09.
... engedélyezi Windows operációs rendszerének használatát. Eddig ugyaniss erre a redmondi konszern eszköz-alapon nyújtott csak lehetőséget - hamarosan azonban lehetővé válik a felhasználó-alapú licencelés is. Ez azt jelenti, hogy - szemben az eddigi gyakorlattal, amikor is minden egyes eszközhöz külön-külön meg kellett vásárolni a használati jogot, - mostantól elég lehet egy felhasználónak csak egye..
Infografika: Az Android története, 2003-tól napjainkig 2014.11.09.
... legelterjedtebb mobil operációs rendszere történetének legfontosabb pillanataillanatai. [img(infographic-android-history.jpg;Az Android története, 2003-tól napjainkig;;;1)] (forrás)
Már NTFS-meghajtókat is olvas a Windows nyílt forrású klónja 2014.11.06.
... kiadást jelentettek be operációs rendszerükből, ami ezúttal két igen fontos ... hiszen a Microsoft operációs rendszer családjának szerveroldali kiadásaibandásaiban két évtized óta, de az asztali változatokban is az ezredforduló óta ez képezi a létrehozott fájlrendszerek alapértelmezett típusát. Korábban a ..
Kiadta az Android 5.0 Lollipop forráskódját a Google 2014.11.04.
... elérhetővé tette mobilos operációs rendszere legújabb, Lollipop kódnevű kiadásánakiadásának forráskódját. Az Android 5.0 kódjainak megnyitásával lehetővé vált a főzött ROM-ok készítése az új rendszer alapjain, illetve a minden sallangtól mentes ún. AOSP buildek készítése is. A forrás birtokában ezen kívül a fejlesztők felkutathatnak olyan, mindeddig rejtve maradt változásokat és újdonságokat is a..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Elkészült a világ legfrankóbb operációs rendszere, a Windows 93 2014.10.31.
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.10.18.
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere 2014.08.26.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
Még idén megkezdődik a Mozilla mobil operációs rendszerének tesztelése 2011.11.06.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Operációs rendszer kiválasztása után a gép újraindul ma 15:07
Operációs rendszer kiírása lemezre. 2014.10.20.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.09.27.
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
Lifebook P1120 operációs rendszer telepítés 2012.05.13.
XP OPERÁCIÓS RENDSZER 2012.02.07.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Celeron vs többi CPU ma 08:33
... is számít, kezdve az operációs rendszerrel, mert sokat lehet rontani aa használhatóságon és akkor hiába vesz az ember jobb vasat.
Virtualizációs Technológia te 13:00
... miatt, nem tudok 64bites operációs rendszer-t telepíteni, csak 32bites-t, ... 32bites-t, Xubuntu a gépem operációs rendszere, és az Intel core 2 duo e47000 nem támogatja a virtualizációs technológiát, ezenkivűl az e6550-nek nagyobb a fsb sebessége, és nagyobb a gyorsítótára. Szóval megérné lecserélni egy Int..
Szörnyen béna jelszava miatt bukott meg a világ legkeresettebb hackere 2014.11.14.
... köztudottan az összes operációs rendszer hazatelefonál és kapásból elküldiüldi az éppen begépelt jelszavakat a megfelelő hárombetűs szervezetnek? [smile=:scratchhead-:]
Szörnyen béna jelszava miatt bukott meg a világ legkeresettebb hackere 2014.11.14.
... tetszőlegesen választott operációs rendszer) bizony kőkeményen kémkedik a felhasználók után, folyamatosan logolja az összes tevékenységedet, és elküldi a nemzetbiztonsági, rendvédelmi, stb hatóságoknak. De ugyebár ha így lenne, akkor felesleges volna bármilyen hivatalos szervnek a jelszavak feltörésén fáradozni. Ezt a szemléletet szerettem volna kifigurázni a hozzászólásommal. bent mielőtt..
Nagyon rossz hírt közölt az AMD a DirectX 12-vel kapcsolatban 2014.11.14.
... [bold]épszerű[/bold-] operációs rendszer[/quote] épszerű??? Az milyen? [smile=? [smile=:scratchhea-d:]
Mától már nem lehet új Windows 7-et vásárolni 2014.11.03.
... milyen és mennyi más operációs rendszert használok? [quote]Ha összefutnánkefutnán-k és felfogadnál, a Vista azonnali eltüntetését javasolnám, ezt szilárdan tartom sok hasonló eset utáni köszönetek és tapasztalatok alapján. Nyilván, nem bíznál meg, hiszen te tudatában vagy a Vista nagyszerűségével, bár érdekelne, látod-e, miért egy vakablak az a szigorúan a testvérei mellett, ugyanis nem sok különb..
Mától már nem lehet új Windows 7-et vásárolni 2014.11.03.
... képes "elviselni" az operációs rendszer aktiválása. Egy rövid kis megjegyzéstjegyzést azét leírok. Ismerem a Win 8 és 8.1 verziót. Nekem nagyon idegen a kezelő felület, de csak az. Remek dolog, hogy szinte semmit nem kell várni az indulásnál, nem úgy mint a 7-es verzióban, nagyon jó, hogy képes alapból kezelni az SSD lemezeket (nem kell egy segédprogram ami képes az SSD és a HDD igényei szerint beál..
Elkészült a világ legfrankóbb operációs rendszere, a Windows 93 2014.10.28.
... Az operációs rendszer indító hang, jól rémlik hogy aa ps2 indult így? Nosztalgikus érzések ragadtak el :)
Alapból támogatni fogja az MKV fájlok lejátszását a Windows 10 2014.10.27.
... származó megoldást az operációs rendszerbe. Mert akkor nem csak DVD-n, ... minden program hibáért az operációs rendszer lenne a hibás, vagy trendi szerint ... gyakorlatilag minden operációs rendszerre igaz. Emlékezz..
Alapból támogatni fogja az MKV fájlok lejátszását a Windows 10 2014.10.27.
... most miért is érdekes? Operációs rendszernek feladata ez? Nem lenne az. De ha már megkapja ezt a képességet akkor.. miért is nem kapta meg eddig -ha ingyen van? Vagy ennyivel drágább lesz akkor, hogy ennek a jogdíját is fizetnünk kell? Vagy az a hír, hogy az MS lemondott a sokadik gyenge saját formátumáról és azt mondja hogy akkor megbékél az MKV-val? Media Player eddig is megpróbálta letölteni..