PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
Nem lehet majd rootolni az Android 5.0-val érkező okostelefonokat? te 08:30
... lehetetlenné válhat a Google operációs rendszerének következő kiadásában. A Lollipopollipop kódnéven érkező új verzió ugyanis olyan biztonsági fejlesztéseket fog tartalmazni, amelyek drasztikusan megnehezítik, sőt, akár teljesen el is lehetetlenítik majd a rootoláshoz szükséges ún "kitörést" a korlátozott jogú fiókokból. Legalábbis ezt állítja a SuperSU nevű, gyakorlatilag minden rootolt telefono..
Újabb előzetes érkezett a Windows 10-ből - ezek a főbb újdonságok sz 08:30
... frissítést adott ki asztali operációs rendszere következő verziójának még a hónaphónap elején letölthetővé tett előzeteséhez. A Windows 10 Technical Preview Build 9860-as verziója a már eddig felfedezett hibák javítása mellett néhány érdekes fejlesztést is hoz a rendszerbe. Ezek közül a legszembetűnőbb - bár valószínűleg legkevésbé lényeges - újítás az alkalmazásablakok kezelését érinti: ezek ugy..
Lélegzetelállító élményt nyújt a teljesen ingyenes űr-szimulátor ke 09:00
... is simán felfal, és operációs rendszerből is inkább a Windows 7-et szeretizereti - bár ha nagyon kell, XP-n és alig 2 GB-nyi szabad hely mellett is el tud indulni.
Már tölthető az iOS legújabb, 8.1-es verziója az iPhone-okra és iPad-ekre hé 19:30
... letölthetővé tette mobilos operációs rendszere legújabb frissítését. Az iOS 8.1 a korábban már többször elbaltázott előző frissítések hibáinak javítása mellett ezúttal néhány tényleges újdonságot is hoz az iPhone, illetve iPad készülékekre. Ezek közül a legnagyobb horderejűek az NFC-n alapuló Apple Pay rendszer megjelenése, ami azonban csak a múlt hónapban piacra dobott iPhone 6 és iPhone 6 Plus ..
Európai gépeket is támadnak a hackerek az új Windows sebezhetőségen át 2014.10.18.
... [Symantec] A Windows operációs rendszert érintő új kritikus sebezhetőségség kihasználásával amerikai és európai célpontokat támadtak a kiberbűnözők. A "Microsoft Windows OLE Package Manager Remote Code Execution" sérülékenység (CVE-2014-4114) lehetővé teszi a támadók számára, hogy Object linking és embedding (OLE) fájlokat ágyazzanak be külső helyszínekről, illetve a biztonsági rés arra is használh..
Megérkezett az új Android 5.0, avagy Android Lollipop 2014.10.15.
... bejelentette Android operációs rendszer legújabb verziójának végleges kiadását. A korábban csak L kódnév alatt hivatkozott rendszer a keresztségben végül a Lollipop nevet kapta, verziószáma pedig a korábban is ismert 5.0 lett. Az Android Lollipop-ot - akkor még csak Android L-ként - a Google még nyáron, idei I/O konferenciáján jelentette be. A rendszer számos jelentős fejlesztést hoz elődeihez ké..
Vicces reklámkampányt indított az Android népszerűsítésére a Google 2014.10.15.
... Egyesült Államokban mobil operációs rendszerét népszerűsíteni próbáló első kampányát, amelyet a hagyományostól kicsit eltérő stílust üt meg. A kampány részeként sugárzott klipekben ugyanis vicces rövidtörténeteket láthatunk, amiket azok az Android kabalafiguráját képező robothoz hasonlító karakterek segítségével mesélnek el. A klipek minden esetben a "Be together. Not the same." (magyarra kb. úgy..
Elárulta a Microsoft, hogy miért nem Windows 9 lett a Windows 10 2014.10.14.
... 9-ként akarták kiadni az operációs rendszer-család következő tagját, ez a ... is teljesült végül az operációs rendszerrel kapcsolatban. A Microsoftft adatai szerint egyébként eddig világszerte már több mint egymillióan töltötték le a Windows 10 Technical Preview kiadását, amihez a cég hamarosan egy jelent..
Óriási botnet épül a sebezhető, de még használt Windows XP-kből 2014.10.09.
... kétszerese a szóban forgó operációs rendszer piaci részesedésének a webezésresre használt gépeken. Az XP aránytalanul nagy jelenléte a botnet tagjai között nyilván annak köszönhető, hogy hozzá tavasztól már nem ad ki javításokat a Microsoft, és amiket így általában különösen egyszerű valamilyen kártevővel megfertőzni, akár a tulajdonos jelentős közreműködése nélkül is. [img(hacker-keyboard.jpg..
Beépített kémprogrammal érkezik a Windows 10 előzetese? 2014.10.05.
... A magazin szerint az operációs rendszer számos adatot rögzít és továbbít ... lesz várható, de az operációs rendszer végleges kiadásából a Microsoftft már el fogja távolítani az ezeket a feladatokat végző komponenseket.
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.10.18.
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere 2014.08.26.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
Még idén megkezdődik a Mozilla mobil operációs rendszerének tesztelése 2011.11.06.
Milyen operációs rendszert tegyekfl a PC-re? 2011.11.03.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Operációs rendszer kiírása lemezre. hé 09:07
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.09.27.
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
Lifebook P1120 operációs rendszer telepítés 2012.05.13.
XP OPERÁCIÓS RENDSZER 2012.02.07.
Notebook Operációs rendszer hiba 2012.01.25.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Kell-e a Win8.1 -re tűzfal? sz 08:18
... tűzfal és a windows operációs rendszer nem ugyan az.
Kell-e a Win8.1 -re tűzfal? sz 08:18
... arra gondolt, hogy az operációs rendszer része, ezért tulajdonképpen arrarra bízza rá.
Kell-e a Win8.1 -re tűzfal? sz 08:18
... terhelnek bennünket túl az operációs rendszerek fejlesztői, pedig mindenki állandóanállandóan papol a hálózati biztonságról.) Egy populáris rendszernél ügyelni kellene a letisztult, grafikus felületen, logikusan beállítható biztonsági megoldásokra, nem inkább szemellenzősen elkendőzni a dolgot azzal, hogy ezt úgy sem használja majd senki. Ha kellően túlbonyolított, akkor biztosan nem fogja.
Jól beállítható víruskeresőt szeretnék ke 14:28
... út. -Visszaadja az operációs rendszernek a filet, ezáltal potenciálisanisan fertőzhetővé téve a rendszert. Amelyik víruskereső ezen az elven működik, nem biztonságos, hiszen egy kártékony folyamatot egy másik folyamat már be is indíthatott, mire a kérdés a felhasználó szeme elé kerül - gyakorlatilag nem tudott védelmet nyújtani a megoldás.
Jól beállítható víruskeresőt szeretnék ke 14:28
... problémád a Windows operációs rendszerben gyökeredzik és annak online ... vágyol, válassz olyan operációs rendszert, amelyet nem kétszázmillió vírusírus és rosszindulatú kód támad az online állapotba lépés pillanatától egyfolytában. Végül is be kell látnod, egy Windows rendszerben az internetre kötött géped ..
Windows phone programozás visual studioban basic nyelven 2014.10.16.
... dolgot windows phone operációs rendszerre átültetni....a visual studiobanoban tudok windows phone blank appot csinálni viszont a felépítése egyelőre nem világos esetleg valamilyen segédanyagot, segítséget nem tudnátok nyújtani? Lehetőleg magyarul sajnos az angol tudásom elég gyenge.
Laptopvásárlás ... Segítséget kérnék. 2014.10.15.
... elsőn az előtelepített operációs rendszer nem sokkal drágítja a gépet, ígyígy nagyjából egálban áll az drágább modell többletszolgáltatás-aival (az olcsóbb találaton).
Elárulta a Microsoft, hogy miért nem Windows 9 lett a Windows 10 2014.10.14.
... reklám. 1-2 év alatt új operációs rendszert nem írnak, ez nem más mint a Vista/7/8 javítgatott, átalakított változata. De nem csodálkoznék ha a fájlok egy része ugyanaz lenne mint az XP-n vagy akár a Win9x-ben. (Vagy Win3.1/DOS korszakból is hozhatott dolgokat.) Ha 9-nek hívnák akkor is felfognánk, hogy ez valami új és nem csak javítócsomag.
Vicces Intel reklám: Az egyfeladatosok 2014.10.14.
... DOS néven multitaszkos operációs rendszer. Egy évre rá (1984) megjelent a Xenix 8086-os portja és két újabb DOS-alapú multitaszkos rendszer is PC-re: a TopView és a DESQView. Szóval mikor az Amiga piacra került, a PC már régen tudott multitaszkolni többféle módon is. Ennek ugyanakkor se az Amiga, se a PC esetében semmi köze se volt a chipek gyártójához. Mert hogy a többmagos, valódi párhuzamos fu..
Lenovo laptop vásárlás 2014.10.09.
... Kártyaolvasó 4in1 Operációs rendszer Windows 8.1 Operációs rendszer kompatibilitás Windows 8 Akkumulátorkumuláto-r típus Li-ion Akkumulátor teljesítmény max. 5 óra Akkumulátor cellaszám 6 Billentyűzet ..