PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
A Windows 7-re is elkészíti majd új Spartan böngészőjét a Microsoft? cs 08:00
... zárja ki teljesen az operációs rendszere korábbi verzióira történő portolástrtolást sem;;;1)] Azt ugyanakkor már szinte biztosra vehetik, hogy első körben erre nem fog sor kerülni - és valószínű, hogy Redmond csak abban az esetben és akkor készíti el majd a Spartant a 10-es megelőző Windows-okra, ha utóbbi valamilyen okból a Windows 8-hoz hasonló, mondjuk úgy: mérsékelt sikernek örvend majd. Er..
Használt telefonokról kerülnek idegenek kezekbe a családi fotók és a jelszavak sz 12:00
... legelterjedtebb Android operációs rendszer esetében a gyári visszaállításs ellenére is könnyen vissza lehet hozni az adatokat, mind a készülék belső memóriájából, mind pedig a memóriakártyáról. [img(blancco-2.jpg;;;;1)] Éppen ezért a vállalatok és az állami szervezetek számára elengedhetetlen, hogy megbízható és jegyzőkönyvezett módszerekkel semmisítsék meg a telefonokon az adatokat, miel..
Windows 8-ra sem fogja kiadni a DirectX 12-t a Microsoft 2015.01.23.
... tenni gépét, ha áttér az operációs rendszer új kiadására. Ugyanakkor jó hírír, hogy a legtöbben ennyivel megúszhatják majd a dolgot, és nem lesz szükség grafikus kártyájuk frissítésére is az új csatoló használatához. Legalábbis ezt állítja a Microsoft, ami szerint "a játékosok >50%-a már ma is rendelkezik DX12-képes hardverrel". Bár a cég mindeddig nem árulta el, hogy pontosan mik is lesznek a Di..
Minden, amit az ingyenes Windows 10-re váltásról tudnod kell 2015.01.22.
... kiadni tervezett új operációs rendszeréről. Ezen újdonságok közül (amikrőlmikről részletesen is beszámoltunk élőben frissített cikkünkben) az egyértelműen a legtöbb felhasználót érdeklő azon korábbi spekulációk megerősítése volt, ami szerint ingyen lehet majd a Windows 10-re váltani. Jelen írásunkban megpróbáljuk összefoglalni mindazon információkat, amiket eddig tudni lehet ezzel kapcsolatban - ..
Kövesd élőben a Windows 10 bemutatóját - most! 2015.01.21.
... be következő Windows operációs rendszerével kapcsolatban. Az eseményt a PC Fórum olvasói élőben követhetik majd a weben - bár persze az újdonságokról külön is be fogunk számolni oldalainkon. Az eseményen a Microsoft bemutatja majd a Windows 10-be a rendszer tavaly őszi bejelentését követően épített újdonságokat, mint pl. a Cortana hangosasszisztens, valamint a Continuum nevű új, hibrid felület. ..
Csak 4000 forintot kér a Microsoft a binges Windows 8.1-ért cserébe 2015.01.20.
... forintot) kell fizetniük az operációs rendszer minden egyes példányáért cserébe ... részükre, amennyi az operációs rendszer licencdíja lenne. [img(windows-8indows-8.1-oem-pricing-table.jpg)] Ezekért a díjakért cserébe egyébként a gyártók az Office 365-öt is feltelepíthetik táblagépeikre, amikhez a ..
Újabb Windows-támadókódot hozott nyilvánosságra a Google 2015.01.19.
... kapcsolatban, saját operációs rendszere, az Android esetében már korántsemántsem dolgozik ennyire elszántan azon, hogy az abban azonosított hibák minél gyorsabban javításra kerüljenek.
10 TB RAM és 144 processzormag is kerülhet az IBM új csúcsgépébe 2015.01.15.
... feldolgozásával is megbírkózik. Operációs rendszerként a mainframe az IBM saját z/OS-étz/OS-ét használja, virtualizált környezetben azonban RHEL és SLES Linux-okat is tud futtatni. A Windows-ok futtatása szintén nem kizárt, ehhez ugyanakkor x86-os bővítőkártyák beszerelésére van szükség a gépbe. A z13-as mainframe ára felszereltségtől függően széles skálán mozog és azzal kapcsolatban az I..
Lenyomta az Android az iPhone-t az alkalmazások számában is 2015.01.14.
... Android. Ugyanis a Google operációs rendszerére készült alkalmazások száma is túlszárnyalta az Apple által gyártott eszközökön futó mobilappok számát. Legalábbis ezt állítja a mobilos alkalmazáshasználat-ot mérő appFigures elemzőoldal, amely mérései szerint 2014 végére 1.43 millióra nőtt az Androidra írt appok száma. Ezzel szemben az Apple iOS eszközeire készült alkalmazások száma "csak" 1.21 mill..
Nem fognak jól járni a Windows 10-zel a még Windows 7-et használók 2015.01.12.
... adja mindenkinek az új operációs rendszert, tekintve, hogy az annak értékesítésébőlékes-ítéséből befolyó pénzek képezik a cég egyik legjelentősebb bevételi forrását. A Net Applications mérései szerint jelenleg az aktív webezők közül 7-es verziót használják a legtöbben a Windows-ból: ugyanis mintegy 56 százalékuk gépén található meg a 2009 végén megjelent rendszer. Ezzel szemben Windows 8-at és Wi..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Elkészült a világ legfrankóbb operációs rendszere, a Windows 93 2014.10.31.
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.10.18.
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere 2014.08.26.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
Még idén megkezdődik a Mozilla mobil operációs rendszerének tesztelése 2011.11.06.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Operációs rendszer kiválasztása után a gép újraindul 2014.11.26.
Operációs rendszer kiírása lemezre. 2014.10.20.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.09.27.
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
Lifebook P1120 operációs rendszer telepítés 2012.05.13.
XP OPERÁCIÓS RENDSZER 2012.02.07.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Elmondta a Google, hogy miért nem javítja az Android-sebezhetőségeket hé 09:00
... 40--100 e Ft-os eszköz operációs rendszere -- maradjunk annyiban -- nem ingyenes.
Ingyenes lesz a frissítés a Windows 10-re - és ezek lesznek az újdonságai 2015.01.21.
... a PC android lesz az operációs rendszerek egyedüli király. Szerintem ... kihegyezve. Ha másik operációs rendszer elér arra a szintre hogy meghatározóatározó legyen a (komoly) játék piacon akkor Windowsnak annyi is lesz.
Egyszerű játékok windowsos tabletre 2015.01.19.
... kaptál, a Microsoft operációs rendszert ajándékozott neked.
Ma szűnik meg a Windows 7 támogatása 2015.01.13.
... kivétel ez alól egy operációs rendszer? Amit ráadásul még utána 5 évigig ingyen fejlesztenek (és még utána is foglalkoznak vele). Gondolom Te sem úgy dolgozol, hogy pl. kifizetnek 1 évnyi bért, majd aztán ingyen dolgozol a következő 2 évben. A fejlesztőket is fizetni kell valamiből, ők sem ingyen dolgoznak, ezt kellene belátni, illetve azt is észrevehetnéd, hogy azért a Microsoft számos szof..
Ma szűnik meg a Windows 7 támogatása 2015.01.13.
... kifejezés. Mint mindent, az operációs rendszert is célra vásárolják/szerzik be ... ne menjünk bele egyéb operációs rendszerekbe (Solaris, Unix, stb...). ... Ugyan ez igaz lehet az operációs rendszerekre is. Az, hogy..
Inteles baytrail procis tablet kísérletezéshez 2015.01.07.
... állítani az eredeti operációs rendszert, hogyan tehetem meg. Valahogyhogy úgy érzem, megint belenyúltam a legszivatósabb 5letbe. :)
Januártól csökkenhet a táblagépek, a memóriakártyák és a külső háttértárak ára 2014.12.23.
... Számítógépet sem vesznek operációs rendszer nélkül. Egyszer láttam a Conradbanadban hatalmas táblát a kiárusított gépek felett. Felhívta a vásárlók figyelmét, a Windows nem része az ajánlatnak. Net boltokban persze lehet rendelni, ha valaki nagyon vágyik ilyen gépre.
Autókban is futni fog az Android következő főverziója, az M 2014.12.19.
... futnak? Legfeljebb az operációs rendszer szintjén támogatva lesznek az autóban elérhető plusz funkciók is. De ha akarnák ma is írnának mindegyikhez programot régebbi androidra is. Ez a hír csak arra jó, hogy kapjon egy kis reklámot az új android. Meg tudja az ember, hogy hamarosan autókban is összefuthatunk vele. Ennyi. Amúgy a Google-nek nem tök mindegy, hogy melyik Android-ot használjuk? Kezd..
Kiszedte a böngészőválasztót a Windows-okból a Microsoft 2014.12.19.
... A operációs rendszerek esetében, bőven van ingyeness alternatíva. De a felhasználók többségének ingyen sem kell az alternatíva. A böngészők esetében nincs túlsúlyban az Explorer. Sőt a szabad és kötelező böngészőválasztás időszakában növelte a részesedését. Ha a teljes (beleértve az x86-on kívüli)rendszereket nézzük. Nincs túlsúlyban a Microsoft. Sőt, a tendencia ellentétes. Kiszorulóban van a..
Kiszedte a böngészőválasztót a Windows-okból a Microsoft 2014.12.19.
... eredeztethetők. "A operációs rendszerek esetében, bőven van ingyeness alternatíva." Hát persze. Ahogy az irodai sw-k esetében is. Csakhogy a már kiépült termékcsapdából aligha fognak váltani még akár csak az otthoni júzerek is, akiknek pedig ez nem kerül pénzbe. Hát még a cégek! És hogy miért: http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Microsoft#Vendor_lock-in "The [url=http://en.wiki-pedia.o..