PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
Mobil nélkül is tud telefonálni a Gear S, a Samsung legújabb okosórája ma 07:30
... át tud kommunikálni, operációs rendszerét pedig az ugyancsak a már korábbirábbi Gear órák esetében is alkalmazott Tizen képezi. A Samsung szerint az új okosóra októbertől fog megvásárolhatóvá válni, de hogy pontosan milyen régiókban és milyen áron, a cég egyelőre nem közölte.
A Linux- és Mac-felhasználók többet és tovább néznek online pornót te 08:30
... szempontból, hogy azok milyen operációs rendszer felhasználásával érkeznek oldalaikra ... töltött idő az asztali operációs rendszer típusa szerint;;;1)] A Mac-ek ... szájton töltött idő az operációs rendszerek t..
Már minden ötödik magyar táblagépről (is) internetezik ke 09:10
... többségben vannak az Android operációs rendszerre épülő eszközök. Bár a felhasználóksználók nem szívesen fizetnek applikációk letöltéséért, de már idehaza is megjelent az a réteg, amely hajlandó erre pénzt áldozni - 73% egyáltalán nem adott még ki pénzt ilyesmiért, de 12% már háromnál több alkalmazásért is fizetett. Az eszközvásárlási szándék alapján várhatóan a jövőben tovább fog emelkedni a ta..
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere hé 07:30
... elérhetővé annak az új kínai operációs rendszernek az első kiadásai, amelynek ... cégek által készített operációs rendszereket saját megoldással váltsa kiki asztali gépein és mobil eszközein. Az új rendszer alapjaiban a Linux kernel épül amely felett azonban zárt kódú modulok segítségével biztosítja szolg..
Egyetlen kattintással lehet majd frissíteni a Windows 9-et sz 07:30
... napján kiadásra kerülő új operációs rendszerét, a Windows 9 előzetes kiadásátsát egyetlen kattintással lehet majd frissíteni újabb változataira. Legalábbis ezt állítja a Neowin, amelynek információi szerint a következő generációs Windows a már korábban kiszivárgott fejlesztések mellett Windows Update komponense vonatkozásában is egy érdekes - és nem utolsó sorban rendkívül kényelmes - újítással fog ..
Újabb alapvető sebezhetőséget találtak az Androidban pé 08:45
... szempontból - a Google operációs rendszerében ugyanis gyakorlatilag mindenden hónapban találnak egy alapvető sebezhetőséget, ami különböző visszaélésekre ad módot. Az ehavi ilyen problémát kaliforniai biztonsági kutatók fedezték fel, akik állítása szerint hackerek jelszavakat, banki kódokat, sőt, akár képeket is lophatnak az érintett mobiltelefonokról. Bár a sebezhetőség kihasználása ezúttal nem ..
Megerősítve: Szeptember utolsó napján érkezhet a Windows 9 pé 07:45
... bejelentheti következő operációs rendszerét. Ezek szerint a Threshold kódnévódnév alatt fejlesztett, de vélhetően majd Windows 9 néven érkező szoftvert az őszi hónap utolsó napján leplezheti le a cég. A várakozások szerint Redmond a bejelentéssel egy időben vagy nem sokkal azt követően egy előzetes változatot is letölthetővé tehet a szoftverből, amelynek már számos újdonsága ismert. Ezek között v..
Már szeptemberben letölthetővé válhat a Windows 9 előzetes kiadása 2014.08.16.
... október elején kiadhatja operációs rendszer családja következő főverziójánaknak egy technológiai előzetesét - írja a ZDNet a céghez közeli forrásokra hivatkozva. A PC Fórum által már július elején megírtakat megerősítő hír szerint ugyanakkor a Windows 9 előzetes verziója a korábbiaktól kicsit eltérően fog működni. Ugyanis míg például a Windows 8 esetében is a rendszer technológiai előzeteséhez hó..
Már 300.000-nél is több alkalmazás érhető el a Windows Store-ban 2014.08.12.
... A Microsoft operációs rendszer-családjához kapcsolódó alkalmazásboltjában-azásboltjában, a Windows Store-ban már a bűvös, 300.000-es határt is meghaladta a letölthető programok száma. Ez kétszerese a tavaly ilyenkori eredménynek, amikor még "csak" alig másfélszázezer app volt elérhető a Windows és Windows Phone platformokra. Jó hír a platform kedvelőinek ill. használóinak, hogy az alkalmazások s..
Már a mobilweb-használatban is lenyomta az Android az iOS-t 2014.08.11.
... számát tekintve a Google operációs rendszere már jó ideje megelőzte az Appleple familiát, de most már netezésre is többen használják az előbbivel készült mobilokat és táblagépeket. [img(mobile-browser-share-trend-201408.jpg;;;;1)] A többi rendszer közül egyedül a Windows Phone jön még felfelé, amely egy év alatt közel megháromoszorozta részesedését a statisztikákban, de a Symbian, a Java é..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere ke 21:59
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.07.30.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
Még idén megkezdődik a Mozilla mobil operációs rendszerének tesztelése 2011.11.06.
Milyen operációs rendszert tegyekfl a PC-re? 2011.11.03.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
Lifebook P1120 operációs rendszer telepítés 2012.05.13.
XP OPERÁCIÓS RENDSZER 2012.02.07.
Notebook Operációs rendszer hiba 2012.01.25.
Netbook operációs rendszer 2011.12.27.
 Hozzászólások ebben a témakörben
OneDrive 2014.08.19.
... megszűnik. Mind mindig, MS operációs rendszer értékesítésének befejezése utánán OEM formában külön rendelésre még kapható előretelepített formában. Ez az XP esetében 2 évet, Vistánál mindössze 1 évet jelentett. Igazat állítottam.  [quote]mivel megszűnik a forgalmazása, így már nem is szabad használni. [/quote] ilyet nem írtam, olvass vissza [quote]az XP akkor nem volt elavult számodra,[/quote..
OneDrive 2014.08.19.
... esetén. [quote]MS operációs rendszer értékesítésének befejezése utánán OEM formában külön rendelésre még kapható előretelepített formában.[/quote] [url=http://pcforum-.hu/tudastar/113529/-A+windows+xp+tamogatasa+lejart+Mi+lesz+ezutan.html]Ebben a topicban[/url] nem tartottad érdekesnek az XP cseréjét. Sőt kijelentetted, ha frissített böngészőt, vagy víruskeresőt használ a kérdező, akkor maradhat a..
OneDrive 2014.08.19.
... Live támogatás - több operációs rendszer párhuzamos futtatásának lehetőségeősége!! [italic](Hyper-V 3.0)[/italic] - .ISO és .VHD formátumok natív!! támogatása Ezentúl számos legális segédprogram létezik a megszokott Windows 7-es felület beállítására: [url=-http://pcworld.hu/szoftver/a-windows-8-is-startra-kesz.html]link[/url]
OneDrive 2014.08.19.
... nem? [quote]több operációs rendszer párhuzamos futtatásának lehetőségeősége!! [italic](Hyper-V 3.0)[/italic][/quote] Win7 XP mode, Virtual PC... [quote]- .ISO és .VHD formátumok natív!! támogatása[/quote] VHD-t a win7 is tud natívan, ISO-t valóban csak 3rd partyval lehet megnyitni. Szóval megint mondani akartál egy nagyot, és csak besültél. Ráadásul direkt megkértelek, hogy ne itt offolj...
OneDrive 2014.08.19.
... többmonitoros üzemmódot, operációs rendszertől függetlenül. [quote]Az elsőelső olyan Windows ami natívan, erre specializált driver vagy vga kártya nélkül is tudta ezt, az a Windows 98 volt.[/quote] Ez sztem érthető: a windows 98  erre specializált driver vagy vga kártya nélkül is tud több montirt kezelni. Nyilván az erre specializált szót nem látod a könnyektől. Van az hogy a saját hiábáján röhö..
OneDrive 2014.08.19.
... illesztőprogram, az adott operációs rendszerhez. - Olyan operációs rendszer, ami tudja kezelni a VGA-t és ... kihelyezése. - Olyan op..
OneDrive 2014.08.19.
... támogatáshoz:  - Olyan operációs rendszer, ami tudja kezelni a VGA-t és elérhető az asztal több monitorra történő kihelyezése[/quote] Ezt is írtam már, a 'Multi Monitor support'  fogalmat az MS teljes támogatásként érti, azaz nem csak az asztalt helyezi ki több monitorra(a'la Windows 98) hanem a tálcát, eszköztárakat, windows gombot,  a D3D támogatást stb. (@ECHO: [strike][small]szvs-z ez már óvoda..
Nem fog több Internet Explorer-t kiadni a Microsoft? 2014.08.15.
... böngésző beállításait az operációs rendszer beállításai között??? ((tudom, az aki tudja, hogy ott van... ))
Nem fog több Internet Explorer-t kiadni a Microsoft? 2014.08.15.
... böngésző beállításait az operációs rendszer beállításai között???[/quote] ... helyen, úgymond "az operációs rendszer beállításai" között vannak a szinkronizációsszin-kronizációs beállítások. Igen, a böngészőhöz kapcsolódó adatoké is.
Nem fog több Internet Explorer-t kiadni a Microsoft? 2014.08.15.
... nem fut az elsődleges operációs rendszeremen [smile=:-D] Amúgy cégnélél az IE9 az egyetlen engedélyezett böngészőszoftver. Nekem például nagyon nem áll kézre, de amúgy simán együtt lehet vele élni, és a legtöbb oldal gördülékenyebben működik vele, mint az itthoni Firefoxommal.