PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
A Windows-ok is érintettek az új, veszélyes FREAK sebezhetőség által te 07:30
... megerősítette, hogy saját operációs rendszerei is érintettek a napokban közismertté ... programok számára - így az operációs rendszer érintettsége azt jelenti, hogy ... kényszeríteni. Így például az operációs rendszer..
Nyolcmagos, 64-bites Android telefont mutatott be a Honor sz 15:30
... legfrissebb 4.4-es Android operációs rendszert hajtja. Ez még a nyár folyamánán frissíthető lesz Android 5.0 rendszerre. [img(honor-4x.jpg;Honor 4X)] A Honor 4X erőteljes, 3000 mAh kapacitású akkumulátora akár 72 óra üzemidőt tesz lehetővé átlagos használat mellett, ami annak is köszönhető, hogy a szabadalmaztatott energiagazdálkodási technológia 30 százalékkal csökkenti a telefon energiai..
Többségbe kerültek a mobilnetezők Magyarországon is sz 10:00
... használók 72%-a Android operációs rendszert használ, 11% Windows Phone-t, 9% iOS-t. A Symbian és a Blackberry platform elterjedtsége jóval kisebb (1-1%). Napi rutinná válik a mobiltelefonos internethasználat A magyarországi internethasználók közül sokan napi szinten használják ki mobiltelefonjuk internetes képességeit, például a mobiltelefonjukon is látogatják a közösségi média oldalakat (41%)..
Szupernagy felbontású képek érkeztek a PC-s GTA V-ről sz 08:00
... 1)] Ugyanakkor az operációs rendszer sem lesz mindegy neki, mert bárár Windows Vista is elég lesz neki, de csak akkor, ha az a 64-bites verzió. 32-bites Windows-zal nem is érdemes a letöltést megkezdeni, mert a játék az ilyen architektúrájú rendszereken el sem fog indulni. [img(gta-v-pc-shot-4.jpg;;;;1)] [img-hidden(gta-v-pc-shot-6.jpg)] [img-hidden(gta-v-pc-shot-7.jpg)] [img-hi..
Telefonálni és fizetni is lehet majd az LG új okosórájával 2015.02.26.
... LG Wearable Platform operációs rendszer. E platformon túl az okosóra továbbviszitovábbvi-szi a méltán népszerű előd, az LG G Watch R szinte összes funkcióját, köztük az Always-on módot, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző folyamatosan bekapcsolt állapotban legyen. A kategória legnagyobb, 700 mAh-s akkumulátorával az LG Watch Urbane LTE kivételesen hosszú beszélgetési és készenléti időt tesz lehetővé..
Magyarországra jönnek az olcsó, Windows-t futtató táblagépek 2015.02.26.
... működik)] A Windows operációs rendszer használatával megvalósul az átjárhatóságtjárhat-óság a táblagép, az asztali gép, a mobiltelefon és akár a játékkonzol között is. A felhasználók a számukra leginkább megfelelő megoldás kiválasztásával jelentősen javíthatnak hatékonyságukon, és a legújabb Intel Atom, illetve Core M processzorok használatával a maximumot hozhatják ki az általuk kinézett készü..
Sokkal biztonságosabb a Windows, mint a Linux vagy a Mac OS X 2015.02.23.
... társaik. A redmondi operációs rendszerben ugyanis időarányosan jóval ... vezették 2014-ben az operációs rendszerek sebezhetőségi listáját. A szégyentáblának ... iPhone-ok és iPad-ek operációs rendszere, az iOS követe..
Márciusban jön az Android 5.1 2015.02.19.
... A Google mobilos operációs rendszere következő kiadásának, az Androidroid 5.1-nek a megjelenésére vélhetően már csak néhány hetet kell várni. A robotos szoftver új verzióját ugyanis a hírek szerint a keresőóriás még március során hivatalosan is ki fogja adni. Legalábbis ez derül ki egy a HTC alelnöke által a napokban küldött Twitter-üzenetből, amiben a vezető véletlenül (?) kikotyogta a rendsze..
Fémházas, luxuskivitelű okosórát dob piacra az LG 2015.02.17.
... Fémházas, Android Wear operációs rendszert futtató luxuskategóriájú okosórátsórát mutat be az LG Electronics (LG) a Mobile World Congress (MWC) szakmai kiállításon. Az LG Watch Urbane neve arra a kifinomult, kozmopolita szellemre utal, amely tervezését jellemezte, az eszközt emellett páratlan technológiai megoldások és teljesítménymutatók jellemzik. Az új okosóra tökéletes eszköz mindazoknak, akik a..
Stabilabbak az Android telefonok, mint az iPhone-ok 2015.02.16.
... mértékben sikerült növelni operációs rendszere stabilitását annak új verziójábanjában, az Apple-nek éppen ezzel ellentétes eredményt sikerült elérnie és csak rontott szoftvere stabilitásán.
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Saját Operációs rendszer feltöltése VPS hostingnál 2015.02.10.
Elkészült a világ legfrankóbb operációs rendszere, a Windows 93 2014.10.31.
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere 2014.10.18.
Ősszel jön a kínaiak Windows- és Android-gyilkos operációs rendszere 2014.08.26.
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
 Tudástártémák ebben a témakörben
HTPC-re keresek webes alapú operációs rendszer 2015.02.27.
Operációs Rendszer telepítési hiba 2015.02.07.
Operációs rendszer kiválasztása után a gép újraindul 2014.11.26.
Operációs rendszer kiírása lemezre. 2014.10.20.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.09.27.
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Laptop Windows XP Professional matricás! De melyik? sz 17:30
... tölteni. Ezt egy 10 éves operációs rendszer nem tudja helyén kezelni, nem találsz rá működő flash verziót, a szoftvereknek vadászni kell a 10 éves verzióit, ha valamit használni szeretnél... Milyen előnye van pl. az Elementary OS-hez képest az XP-nek egy Facebook és Youtube váltogatására használt gépen?
Magyarországra jönnek az olcsó, Windows-t futtató táblagépek 2015.02.26.
... amelyik szinte csak az operációs rendszerében nem emlékeztet az Apple készülékére ... viszont az, hogy kétféle operációs rendszert is futtathat: az Android 4.4 KitKat és a Windows 8.1 között egyetlen gombnyomással lehet váltani. Mindezért pedig 50 ezer forintnak megfelelő összegnél is kevesebbet kérnek, ami ..
Magyarországra jönnek az olcsó, Windows-t futtató táblagépek 2015.02.26.
... 640x480 -as VGA -k, az operációs rendszer váltás meg nem más mint Droid téma váltás. Volt egy hagyományos droid 4.1 külső, meg egy Win8 stílusú. :-D
Sokkal biztonságosabb a Windows, mint a Linux vagy a Mac OS X 2015.02.23.
... "erősödnie". De egy operációs rendszer biztonságosságát a működési környezeteörnyezete nélkül értelmetlen méregetni. Ilyen mennyiségű támadás mellett, amit egy Windowsnak kell elviselnie, én online szívesebben Linux-szozok. (Kis szarkazmus: ma már online pókerezni, pornózni, nem nagyon érdemes Windows-on, igaz Androidon sem. :-) ) A biztonsági rések mennyisége, a kód minőségét méri, alapból nem ..
Sokkal biztonságosabb a Windows, mint a Linux vagy a Mac OS X 2015.02.23.
... nem csak konkrétan az operációs rendszerhez kell javítást küldeniük. Amikormikor észrevesznek valami hibát (szólni nem érdemes a NAGY MICROSOFTNAK mert még folt lesz a koronájukon) a legoptimálisabb ütemezéssel küldik a javítást. Ez egy olyan kényelmi szolgáltatás ami az én tapasztalatim szerint igen jól működik. Vannak ennél komolyabb hibái is a rendszernek. Ez a vita csak vihar egy pohár vízben.
Másfél évtizedes lyukat javított a Windows-okban a Microsoft 2015.02.11.
... meg, hogy ti milyen operációs rendszert használtok? Mert nem hiszemem el, hogy annyira hülyék lennétek, hogy egy ilyen rakás kutyaürülék, bughalom és adatlopó szemetet használnátok, mit a Windows bármelyik változata. [url=http://pcforum-.hu/hirek/16808/Ujab-b+rendkivul+veszelyes+hibat+talaltak+a+Linux-okban.html]Újabb rendkívül veszélyes hibát találtak a Linux-okban[/url] [url=http://pcforum-.hu..
Saját Operációs rendszer feltöltése VPS hostingnál 2015.02.10.
... magyar) ahol a saját operációs rendszerünket fel lehet tölteni és azt ... legyen. :D A ClearOS operációs rendszert akarnám feltenni, de sok szolgáltatónállgált-atónál nem is ismerik mi az. :P Köszönöm előre is a válaszokat. :)
Windows 365 néven érkezhet majd a Windows előfizetéses változata 2015.02.09.
... lényegesen olcsóbb lesz rá az operációs rendszer. Nem beszélve arról, hogy még mindig egy basic internet-előfizetéssel összemérhető árkategóriáról beszélünk, nem hinném, hogy az eddig tiszta felhasználók linuxra/torrentre pártolnának át emiatt.
Windows 365 néven érkezhet majd a Windows előfizetéses változata 2015.02.09.
... lényegesen olcsóbb lesz rá az operációs rendszer" Havi szinten igen, de ha hosszabbsszabb távon nézzük... "Nem beszélve arról, hogy még mindig egy basic internet-előfizetéssel összemérhető árkategóriáról beszélünk" Igen, de azért azt ne feledjük, hogy mennyivel több adó is van azon az internetten. A maradék nagyrészét pedig az infrastruktúra fenntartása viszi el. Míg pl. 500 millió Windows el..
Windows 365 néven érkezhet majd a Windows előfizetéses változata 2015.02.09.
... köztudatban az előfizetéses operációs rendszer ötlete, és - mint már mondottamam volt - az internet, kábelTV, mobil előfizetések mellé meg fogja tudni venni azt is, mert kell, mert így legális.