PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
Önmegsemmisítés fog kerülni jövőre minden okostelefonba sz 14:00
... az azokat működtető operációs rendszerek szállítói. A többek között azaz Apple, a Samsung, az LG, a HTC, a Nokia és a Microsoft képviselői ugyanis megegyeztek abban, hogy 2015-től kezdődően kvázi önmegsemmisítő megoldásokat építenek minden készülékükbe, amiket azok eltulajdonítása vagy elvesztése esetén lehet majd a jogos tulajdonosok aktiválni. Bár különböző hasonló célú megoldásokat már most is..
Így fogja továbbfejleszteni a Microsoft a Windows 8 Metro felületét hé 08:30
... valószínű, hogy erre az operációs rendszer következő - vélhetően 9-es sorszámmalrszámmal megjelenő - kiadása előtt sor kerül majd. Utóbbi vélhetően legkorábban a jövő év közepén válhat majd elérhetővé a felhasználók számára.
Ősztől lesz kapható a Valve új Steam Controller játékvezérlője hé 07:30
... illetve a Steam OS operációs rendszer végleges változatával együtt kerül ... helyett a Microsoft operációs rendszere is betölthető lesz az eszközökönökön, amiken így tovább több tízezer játék futtatása előtt nyílik majd meg a lehetőség. Az még kérdés, hogy a vásárlók hogyan fogják fogadni az új j..
Új biztonsági szolgáltatást épít a Google az Androidba 2014.04.11.
... fejlesztéssel bővíti mobil operációs rendszere alapszolgáltatásait-. A robotosos rendszer ugyanis mostantól - a Google hasonlata szerint - egy beépített riasztóval fog rendelkezni, ami képes lesz a nem megfelelően viselkedő alkalmazások lefülelésére. A Google pontosan nem árulja le, hogy az új biztonsági mechanizmus hogyan is fog működni, csak annyit mond róla, hogy az folyamatosan fogja ellenőriz..
Napi humor: Menekülés a Windows XP-ről 2014.04.11.
... beszüntette 2001-ben kiadott operációs rendszerének támogatását. Ez alkalomból ... felhasználóra a legendás operációs rendszer történetének - néhol szó szerintint - ikonikus szimbólumai támadnak, amik ellen az illető mindössze csak egy kézifegyverrel tud védekezni. A figurával egy bizonyos térrészen belül jo..
Kimúlt a világ leggyűlöltebb böngészőszoftvere 2014.04.09.
... bár a cég hamarosan operációs rendszerei korábbi kiadásaihoz: köztük az NT 4-hez, a Windows 2000-hez, valamint a Windows 98-hoz is elkészítette a szoftver adaptált változatait. Az új Internet Explorer számos jelentős fejlesztést hozott akkori társaihoz képest, és a maga idejében piacvezető termék volt - annyira, hogy alig pár év alatt 90% feletti piaci részesedére tett szert. [img(here-lies-ie..
Többéves sebezhetőséget azonosítottak az OpenSSL titkosítócsomagban 2014.04.08.
... bizonyos esetekben akár az operációs rendszer - teljes memóriájához hozzáférhetnekrhetn-ek és abból adatokat olvashatnak ki. Ennek részeként megszerezhetik többek között az adatok elküldése során azok titkosítására használt kulcsokat is, amik birtokában minden további nélkül megfejthetik a kódolt adatfolyamatokat is - ezáltal teljesen hatástalanítva a titkosítást. A hiba az OpenSSL 1.0.1f és 1.0.2..
Új külsőt fog kapni következő kiadásában a Mozilla Firefox OS rendszere 2014.04.08.
... Bár a Mozilla mobilos operációs rendszere, a Firefox OS eddig finoman fogalmazvafogalmazv-a is csak mérsékelt sikereket tudott elérni a piacon és a tesztelőknél, a jövőben ez akár változhat is - hála egy ígéretes projektnek. A Mozilla ugyanis következő kiadásában alapvetően át tervezi alakítani a rendszer felhasználói felületének megjelenését, egy a korábbiaknál megnyerőbbnek tűnő változatra. A Fi..
Így tudod használni a mától letölthető Windows 8.1 Update újdonságait 2014.04.08.
... a Microsoft által az operációs rendszerhez kiadott legújabb frissítés ... programok mellett az operációs rendszer funkciói, sőt, az internetes tartalmaktartalmak között is keresett. Mostantól azonban a kereső azonban a Windows alkalmazásboltját is átkutatja a megadott kulcsszavak után, így ha a gépünkön nem ..
Kiderült, hogy hogyan fog búcsúzni a Windows XP a felhasználóktól 2014.04.04.
... egy fog egy magában az operációs rendszerben rejlő - egyébként "fontos" besorolású - sebezhetőséget lezárni. A másik folt ugyanis az XP-be integrált Internet Explorer-ben javít majd egy kritikus - tehát a legsúlyosabb - besorolású hibát. [img(windows-xp-choir.jpg;A Windows XP-t gyászszertartás helyett mindösszesen csak két folttal búcsúztatja jövő kedden a Microsoft;;;1)] Ezeket a foltokat..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
84b1f8f0-72d2-11e3-9221-00e081c3b405
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
24d39c03-64dc-11e3-b18f-00e081c3b405
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
80647a68-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
81aaf1db-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
81a92c5d-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
81a48aa6-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
81a44a1e-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
81a050c8-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
819b5e35-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
8194412c-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
8186d559-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
81803b5b-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
8176e3e2-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
81727bde-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
816b7315-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
805cdf87-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Még idén megkezdődik a Mozilla mobil operációs rendszerének tesztelése 2011.11.06.
805cf90f-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Milyen operációs rendszert tegyekfl a PC-re? 2011.11.03.
805d0c71-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Új, szuperbiztonságos operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2011.10.20.
805d721b-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Külső HDD-re operációs rendszer 2011.09.08.
805e820b-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
 Tudástártémák ebben a témakörben
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
04732f27-bb64-11e3-b33c-00e081c3b405
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.04.03.
93b74983-956a-11e3-b2f1-00e081c3b405
Operációs rendszer telepítése tabletre 2014.01.27.
69fd8df7-874f-11e3-8885-00e081c3b405
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
81b1b907-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
81a9824a-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
81acd8a3-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
81ab51da-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
81a5cd33-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
819ce979-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
819ae829-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
819a5f40-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
81971c8a-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
8195de0e-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
818c2d33-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
8177609c-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Lifebook P1120 operációs rendszer telepítés 2012.05.13.
8177734f-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
XP OPERÁCIÓS RENDSZER 2012.02.07.
81694c3e-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Notebook Operációs rendszer hiba 2012.01.25.
81673f26-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Netbook operációs rendszer 2011.12.27.
81614e2b-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
Két operációs rendszert egy gépen ? 2011.12.27.
8160f03d-33bc-11e3-88f7-00e081c3b405
 Hozzászólások ebben a témakörben
Íme, a férfi, aki a világ legismertebb Windows-háttérképét készítette 2014.03.27.
... egyik legnépszerűbb operációs rendszere volt, bátran számíthattak a milliósmilliós eladásokra. Milliót pedig nem hiszem, hogy kifizettek volna neki a képért. Inkább választottak volna helyette egy hasonlót, de olcsóbban. Szerintem így sem járt rosszul az öreg.
Történelmi mélyponton a Windows népszerűsége 2014.03.15.
... részesedése az asztali operációs rendszerek piacán. Szerintem patakokat könnyeznek az MS-nél. Sokkal kellemetlenebb lehet számukra, hogy a mobil rendszerek úgy elhúztak mellettük, ahogy.
Felugró üzenetekkel noszogatja majd váltásra az XP-felhasználókat a Microsoft 2014.03.04.
... igényelnek a különböző operációs rendszerek (így totálisan elképzelhető, hogy sok embernek nem alternatíva a Windows XP után). [smile=:offtopic:] [quote]Amikor TC klón kétpaneles fájlkezelőt kerestem...[/quote] Én is próbáltam párat, megmaradtam a Gnome Commander-nél. [quote]Legutóbb Ubuntura hiába tettem fel például a 7zipet...[/quote] Nálam -- legutóbbi emlékeim szerint -- alapból "beép..
Ingyenes változatot adhat ki a Windows 8.1-ből a Microsoft 2014.02.27.
... nézzük csak azt a csúnya operációs rendszert? Mikor a 150-es "gamer" PC áránakrának ötöde? Hagyd már... Azzal hogy drága nem lehet védekezni mert nem az. A lopás az lopás, és minél többen teszik annál többet ártanak becsületes társaiknak is.
Rejtélyes módon törölte magát a netes kémkedésről szóló könyv néhány fejezete 2014.02.27.
... abszolút meghajtóprogram és operációs rendszer függvénye, hogyan hogyan reagálál a megtelt pufferre. Akár jelezhet így is vissza, ki tudja. Szóval a sztori akár igaz is lehet és okozhatta egy beragadt Backspace is. Persze mivel nem tudunk semmi konkrétumot, ezért nehéz biztosat mondani. Az mindenesetre tényleg valószínűtlen, hogy egy tök idegen hacker kezdett el vele szórakozni, és tényleg csak a..
Harmadára csökkentette a Windows árát a Microsoft 2014.02.22.
... kihagyható lenne és akkor is operációs rendszer maradna (pl media player, böngésző)gésző), de mégis ki kell fizetni ezeket is. Ha önköltségi áron árulná akkor nem lenne ellenszenves, de a részvényesek miatt haszon is kell, minél nagyobb. Ha meg is veszed X évente vedd meg az újat, de ahhoz már újabb gép is kell, de akkor már az egyéb hardvereket is cseréld le, mert driverek sem mennek az újjal, de ..
Lapozófájl mérete alacsony legyen vagy magas? 2014.02.21.
... Igen, ezt többnyire operációs rendszer szinten is le lehet kérdezni.   A kérdés továbbra is az, legalábbis 32 bit-es oprendszer (XP,Vista, W7) esetén mi a fészkes történik az előre lefoglalt +50% al. Marad a gyanú hogy semmit. Még 3 GB-os kapcsoló estén sem lehet 16 GB fizikai ram esetén elérni hogy elkezdje használni a lapozó fájl 16GB feletti részét (még mindig 32 bitről beszélünk)
Végre kiderült, hogy miért is találta ki a Metro felületet a Microsoft 2014.02.19.
... szeretném, hogy az új operációs rendszerhez ne kelljen új gépet venni. ... közel ennyibe kerülő új operációs rendszert sem megvenni.
Hogyan kezeli a windows 7 a többmagos processzorokat? 2014.02.16.
... hardver architektúrákat, operációs rendszer elméletet. Azokban a tankönyvekbenyvekbe-n, amikből tanultál minden le van írva. Ami a tankönyvekből elérhető, annál többet a tanár nem kérhet, legfeljebb szorgalmi feladatként te kiegészítheted internetes vagy egyéb forrásokból.
Hivatalos: vakon követik az Apple-t az iPhone-tulajdonosok 2014.02.14.
... inteles után. :-) Operációs rendszerben is sokáig a Windows -t használtamználtam, ezt tanították, ezt ismertem, mindenki ezt dicsérte így nem is volt miért megismernem más alternatívát. Majd mikor programozást kezdtem tanulni, és olyan feladatok voltak amiket linux környezetben kellet megvalósítani, szépen megismerkedtem vele, majd lassan megszerettem, de általános felhasználónak nem ajánlom. (..
Belépés
Regisztráció