PC Fórum
  • Kisebb betűméret
  • Eredeti betűméret
  • Nagyobb betűméret
 Cikkek ebben a témakörben
Újdonságok a Longhornban
... kódnevén elhíresült operációs rendszerének legújabb, egyben első hivatalosan ... Microsoft első NT-alapú operációs rendszere, amelynek telepítése nem a korábbi ... kívül természetesen az operációs rendszerre telepíte..
A Kerberos hitelesítési protokoll
... található meg a Windows operációs rendszer is. Cikkünk célja az olvasók megismertetésemegis-mertetése a Kerberos alapjaival és működési elvével. Az 1988-ban a MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) az Athena projekt keretében fejlesztették ki a Kerberos-protokollt, amelyet a nyílt hálózatokon tapasztalt minimális védelmi adottságok magyaráztak. Az igény egy biztonságosabb erőforrás-hozzáférés..
Első képernyőfotók és részletek a Windows Vista-ról
... kódnév alatt ismert új operációs rendszerének első béta változatát. A Windows ... bepillantást nyújtson legújabb operációs rendszere infrastruktúrájába és architektúrájába ... kódnév alatt ismert új operációs rendszer..
20 éves a Windows - történelmi áttekintést az elmúlt két évtizedről
... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű segédprogramként ... legalább hallomásból ismert operációs rendszer pályafutását egy egyszerű, kiegészítő ... szükség volt az MS-DOS operációs rendszer..
 Hírek ebben a témakörben
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere ke 13:15
... tökéletesen biztonságos operációs rendszermagjának forráskódját. A seL4 nevűnevű kernelt az különbözteti meg a Windows vagy a Linux rendszermagjától, hogy utóbbiakkal szemben garantáltan semmilyen programozási hiba sem található benne - ennél fogva pedig feltörésére sincs mód és elszállásától sem kell tartani. A rendszert a NICTA az amerikai General Dynamics C4 és az USA védelmi minisztériumához ..
Furcsa változás állt be az Androidra készült kártevők szaporodásában va 08:00
... visszatérést jelenti. Az OS X operációs rendszereket támadó fenyegetések élére a viszonylag új, OSX.Stealbit.B nevű kártevő került, amely az OS X rendszerekben talált fenyegetések 25,7%-át tette ki. Ez a malware speciális, a bitcoinhoz kapcsolódó szoftvereket keres az OSX gépeken és megpróbálja módosítani őket a fizetőeszköz ellopásának érdekében. A június csendes hónapnak számított a sérülékenysé..
Egyetlen kiadásban fogja egyesíteni az összes Windows-t a Microsoft 2014.07.23.
... a Windows 9 lesz az operációs rendszer első verziója, amiben ez ténylegesenlegesen is megvalósításra kerülhet majd. Ha ez így lesz, akkor az új rendszerben a felhasználók ugyanazon programokat mobiltelefonjuktól kezdve táblagépeiken át asztali masinájukig bármilyen Windows-alapú eszközön elérhetik és futtathatják majd. Ez minden korábbinál szorosabb együttműködést tesz majd lehetővé az eltérő formát..
Majd' 1 TB fér a Kingston új csúcskapacitású SSD meghajtójára 2014.07.22.
... klónozásához szoftvereket és operációs rendszert. A termékhez hároméves jótálláslás és ingyenes, napi 24 órában elérhető támogatás jár.
Heti retro: 10 éves az első okostelefonos vírus, a Cabir 2014.07.17.
... mobilokon futó Symbian mobil operációs rendszerhez írták," tette hozzá Gostev ... csökkent az új mobil operációs rendszerek, főként az Android megjelenéseése után, amely lényegesen elterjedtebbé és a kiberbűnözők számára sokkal jövedelmezőbbé vált. Tíz évvel a Cabir felfedezése után a Kaspersky Lab mobil mal..
Olyan gépekre is ingyenes lesz a Windows, amikre eddig nem volt az 2014.07.15.
... Microsofttól a Windows operációs rendszer használatára termékeiken, erre ... darabonként a cégnek az operációs rendszer telepítési jogaiért cserébe termékeikreermékeik-re, ebben a kategóriában ekkora árkülönbség is meghatározó lehet a vásárlók számára és eldöntheti, hogy végül a Microsoft vagy a Google szoftv..
Autóink lehetnek a hackerek következő támadási pontjai 2014.07.13.
... állapítja meg: Az operációs rendszerek, kapcsolódási módok és app-okok rendkívül változatosak Az ingyenes szolgáltatások időben korlátozottak: sok gyártó csak meghatározott időre kínál ingyenes előfizetést. Lefedettségi problémák: sok online szolgáltatás 3G-t igényel Adathasználat: egyes felhasználóknak fizetnie kell a további adatokért Hangasszisztensek: a legtöbb modell használja ezeket, mi..
Rendkívül népszerű a Windows 8 a játékosok körében és az új gépeken 2014.07.07.
... arra utal, hogy az új operációs rendszer valójában jóval nagyobb siker, mint az az eladási számokból látszik, viszonylagos lemaradása pedig csak elsősorban a PC-k frissítési ciklusai megritkulásának köszönhető. Ugyanakkor a "power user"-ek - tehát a gépeiket jellemzően jól kihasználó és/vagy gyakran cserélő felhasználók - között igen népszerű, a kiadása óta eltelt idővel (1,5 év) arányosított elterj..
Magyarországra is megérkeztek az LG webOS-szel működő okostévéi 2014.07.02.
... Electronics (LG) webOS operációs rendszert futtató legújabb generációs okostévéi ... sikert arat majd webOS operációs rendszerünk, a webOS Smart+ TV" - tettee hozzá. A Smart+ TV-k már az első bekapcsolásnál "kézen fogják" a felhasználót egy BeanBird nevű animált figura formájában, hogy végigvezessék a pár..
Péntektől lesz megvásárolható nálunk is az LG új csúcsmobilja, a G3 2014.07.02.
... felszerelt, Android 4.4.2 operációs rendszerrel érkező csúcskészülék kiemelkedőlkedő képességei mellett egyszerű, felhasználóbarát kezelhetőséggel és stílusos, fémes dizájnnal büszkélkedhet. "Nagy örömünkre szolgál, hogy hazánkban is bemutathatjuk a várva várt LG G3 mobiltelefont, a nagy sikerű LG G2 utódját. Az újdonságból Dél-Koreában értékesítésének mindössze első öt napjában máris 100 000 dar..
 Szótár-címszavak ebben a témakörben
"Végezz és Maradj Rezidens"
... DOS operációs rendszer alatt az indítás után a vezérléstlést visszaadó, de a háttérben továbbra is futó programok megnevezése.A TSR programok leggyakrabban valamilyen eszközmeghajtót valósítanak meg, vagy olyan funkciókat kínálnak, amelyek periódikusan vagy egy-egy speciális billentyűkombináció hatására hajtódnak végre (pl. képernyőmentés, bárhol előhívható súgó, stb.).
32-bites Windows API
... A 32-bites Windows operációs rendszerek beépített szoftveres csatolófelületeinek-lófelületeinek (API) összessége.
Active Desktop
... kezdődően minden Windows operációs rendszer részét képezi.
Advanced Interactive eXecutive
... IBM saját Unix-alapú operációs rendszere, amelyet elsősorban nagygépeses környezetben alkalmaznak, de létezik PC-n futó változata is.
Aktív Szerveroldalak
... lehetővé teszi a Windows operációs rendszerek beépített komponenseinek használatátasználat-át is.Lásd még CGI, PHP.
Alapvető Be-/Kimeneti Rendszer
... programok (mint például az operációs rendszerek) számára.A BIOS régebbi alaplapokonaplapoko-n csak-írható ROM memóriában helyezkedett el, az újabb típusokon azonban Flash ROM-ban található, ami lehetővé teszi utólagos módosítását, javítását az Internetről letölthető frissítések segítségével.
Apache
... Windows, Linux és OS/2 operációs rendszerek alatt is futtathatóak.Lásd mégmég IIS.
asztal
... átrendezhetőek.A modern operációs rendszerek asztalai egyedire szabhatók megjelenésükben és elrendezésükben egyaránt.
bootolható
... bootolható legyen, valamilyen operációs rendszert kell másolni rá, még hozzá telepítetttelepítet-t formában. Ezen kívül az eszköz kezelési módját ismernie kell a BIOS-nak is, mert más módon nem lesz képes az operációs rendszer betöltésére, és elindítására.
cabinet fájl
... A Windows operációs rendszereken korábban a telepítő állományokányok egyetlen fájlban történő tárolásához használt tömörített állományformátum.
CD-ROM Fájlrendszer
... A Windows operációs rendszerek által a CD-lemezek és eszközökzök kezelésére használt eszközmeghajtó program.
CHange MODe
... A Unix operációs rendszereken a fájlhozzáférési jogosultságoktságok megváltoztatására használható parancs.
cron
... A Unix operációs rendszerek időzített feladatok futtatásárasára használható segédprogramja. A cron a háttérben, daemon-ként futva indít más programokat az előre meghatározott időpontokban.A cron neve a görög cronos (idő) szóból származik.
csökkentett mód
... A Windows operációs rendszerek egy speciális indítási módjaa, amelynek során a rendszer csak minimálisan szükséges elemeket tölti be, és minden eszközt a legmagasabb fokú kompatibilitást biztosító módon kezel.A csökkentett mód aktiválására akkor van szükség, ha egy újonnan telepített hardver vagy szoftverkomponens megakadályozza a rendszer indítását, így a rendszert normál üzemmódban betöltve ne..
daemon
... Unix operációs rendszereken azon programok megnevezésee, amelyek a háttérben futva, a felhasználóval történő kommunikáció nélkül végeznek el meghatározott feladatokat.A daemon-ok általában kiszolgáló vagy felügyeleti feladatok látnak el, mint például a levelezés, a nyomtatás, vagy a weboldalak kiszolgálása.A daemon megnevezés görög eredetű, az őrző szellemekre utal.
Dinamikus Adatcsere
... A Windows és OS/2 operációs rendszerek beépített IPC szolgáltatásaa, amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás is közreműködjön egyetlen dokumentum létrehozásán.A DDE segítségével például egy táblázatkezelő alkalmazásban létrehozott táblázat beilleszhető egy szövegszerkesztő dokumentumba, vagy viszont.A dokumentum különböző elemeinek megjelenítését és szerkesztését a megfelelő alkalmazások végz..
DirectX
... A Windows operációs rendszerek beépített programozási csatolófelületeinek-olófelületeinek csoportja, amelyek a multimédiás és játék-alkalmazások számára eszközfüggetlen módon teszik lehetővé a hardverek által kínált gyorsítófunkciók és egyéb bővített szolgáltatások használatot.A DirectX legismertebb részei a következők: DirectDraw Direct3D DirectSound DirectPlay
DOS Emulator
... A Linux operációs rendszerek kiegészítő programja, amelyneknek feladata DOS futtatásához szükséges szolgáltatások emulálása.A DOSEMU - nevével ellentétben - nem magát a DOS-t emulálja, hanem pusztán annak betöltését teszi lehetővé a Linux környezetben. Ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, ugyanakkor mindenképpen valamelyik DOS-változat birtoklását teszi szükségessé.
dual boot
... Két független operációs rendszer használatára is lehetőséget adódó rendszerindítási konfiguráció.Lásd még multi-boot.
elsődleges IDE, másodlagos IDE
... amelyben a BIOS vagy az operációs rendszer a vezérlőket, és az azokra csatlakoztatottsatl-akoztatott meghajtókat keresi, illetve a betűjeleket azoknak kiosztja.
 Letöltések ebben a témakörben
Windows 8
... következő generációs operációs rendszere első mindenki számára elérhetőtő, fogyasztói előzetese, amelynek segítségével végre bárki kipróbálhatja és megnézheti, hogy milyen is lesz megjelenésekor az új rendszer. Microsoft
Windows
... Microsoft következő operációs rendszerének első fejlesztői előzetes. Az aktiválás nélkül használható szoftver telepítése csak gyakorlott felhasználók számára és/vagy csak virtuális gépbe javasolt, de lehetővé teszi a Windows 8 újításainak kipróbálását gyakorlatilag bárki számára MSDN
Windows Vista
... Windows Vista A Microsoft operációs rendszer családja legújabb tagjának előzetesőzetes kiadása. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Microsoft
Windows XP Service Pack
... mértékben növeli az operációs rendszer biztonságát. Erőteljes funkciókkalókkal fejleszti az XP beépített tűzfalát, egy popup blokkolóval és plugin-kezelővel bővíti az Internet Explorert. Ezen kívül biztonságosabbá teszi az Outlook Express és a Media Player használatát is. Bővebb információk a javítócsomagról itt olvashatók. Figyelem! Az itt letölthető angol nyelvű változat csakis azonos nyelvű XP..
Microsoft Baseline Security Analyzer
... NT4, 2000, XP, 2003 operációs rendszereken, az Internet Information ServerServer, MDAC, Exchange, SQL Server telepítéseken, valamint az Internet Explorer, Media Player és Office alkalmazásokban. Microsoft
Kissme
... ismert Java kódot. Nativ (operációs rendszer-)szálakat használ. Figyelem: Forráskód! Kissme
FAR Manager
... FAR Manager A Windows operációs rendszerek alatt futó, a Norton Commanderrederre hasonlító, szöveges módú fájlmenedzser alkalmazás. Képes a hosszú fájlnevek kezelésére, rengeteg tömörítőprogramot ismer, és az átmeneti meghajtó, valamint a hálózati meghajtók használatát is támogatja. Bővítések segítségével egyéb kiegészítő funkciókra is alkalmas (pl. FTP kliens, bővített szövegszerkesztő, stb.) FAR G..
 Társalgó-témák ebben a témakörben
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere te 23:47
Operációs rendszer választás 2014.01.01.
Péntektől lesz letölthető a Valve SteamOS operációs rendszere 2013.12.14.
Operációs Rendszer elavult gépre 2013.06.14.
Operációs Rendszer készítés 2013.06.07.
Windows xp és windows7 operációs rendszer 2013.04.03.
Okostévékben támad fel a webOS operációs rendszer 2013.03.01.
Operációs rendszer letöltése 2013.02.24.
Pi millió dollárt lehet kaszálni a Google operációs rendszerének feltörésével 2013.01.29.
Java operációs rendszer. 2012.12.30.
Titokban fejleszti a Windows utódjának szánt operációs rendszerét a Microsoft 2012.11.10.
Új operációs rendszert ad ki jövőre a Microsoft? 2012.08.21.
Firefox OS néven fog érkezni a Mozilla mobilos operációs rendszere 2012.07.03.
Házakba szerelhető, vadiúj operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2012.05.08.
Privát távoli operációs rendszer szerveren 2012.04.01.
Itt vannak az első képek a Mozilla mobilos operációs rendszeréről 2012.02.18.
Megjelent a felhőfunkciókkal is felvértezett a Solaris 11 operációs rendszer 2011.11.10.
Még idén megkezdődik a Mozilla mobil operációs rendszerének tesztelése 2011.11.06.
Milyen operációs rendszert tegyekfl a PC-re? 2011.11.03.
Új, szuperbiztonságos operációs rendszert mutatott be a Microsoft 2011.10.20.
 Tudástártémák ebben a témakörben
Win7 beszédfelismerő magyar nyelvű operációs rendszeren 2014.07.03.
Memoria probléma vagy Operációs rendszer? 2014.06.17.
2 operációs rendszer egy gépen 2014.04.03.
Operációs rendszer probléma acer e1 570g 2014.04.03.
Alkalmas-e a számítógépem Mac operációs rendszerhez? 2013.08.26.
Lemezkép készítése az operációs rendszerről és telepítés 2013.05.11.
Operációs rendszer telepítése közben kék halál 2013.05.10.
Billentyüzet vagy alaplap vagy operácios rendszer hiba? 2013.04.25.
Játék akadozás,lassú operációs rendszer töltés 2013.03.10.
2 operációs rendszer egy partíción belül 2013.01.08.
Laptop hdd teszt operációs rendszer nélkül. 2012.12.25.
64 bites operációs rendszer rossz vagy jó? 2012.12.21.
Operációs rendszer átmentése másik hdd-re. 2012.11.29.
Acer aspire one d270 operációs rendszer telepítés 2012.11.19.
Van ingyenes operációs rendszer? 2012.09.18.
Gimp 2.0 Meego operációs rendszerre 2012.06.15.
Lifebook P1120 operációs rendszer telepítés 2012.05.13.
XP OPERÁCIÓS RENDSZER 2012.02.07.
Notebook Operációs rendszer hiba 2012.01.25.
Netbook operációs rendszer 2011.12.27.
 Hozzászólások ebben a témakörben
Letölthető a világ első tökéletesen hibamentes operációs rendszere ke 13:48
... felhasználói felületű komplett operációs rendszer vele? Igaz a CPU-ba épített kiskapukiskapuk úgyis ott lesznek...
Régi konfig - Windows 7 or Windows 8.1? 2014.07.21.
... a kötelező 64 bites operációs rendszer használatát, sőt! Ha nincs 4+GB telepített memória a gépben, a 64 bites rendszernek előnye nincs, de komoly hátrányai vannak. Leírásra kerültek a hátrányok már a fórumon, tessék visszakeresni. A Radeon HD család előtti kártyákhoz - beleértve az X-el kezdődő típusokat - az utolsó driver Vista driver, ami még Windows 7 alatt használható. Windows 8(.1) drive..
Cyanogenmod mennyire jó? 2014.07.19.
... a forráskód, még nem operációs rendszer. De ha már igazolni akarod magad és cáfolni engem, akkor ne google keresést linkelj! Mutass egy képet a telefonodról. Látszódjon rajta, hogy éppen Android L van telepítve.
Cyanogenmod mennyire jó? 2014.07.19.
... a forráskód még nem operációs rendszer,de a modderek által az lett... Egyébként köszönöm a válaszaidat!További szép napot;)
Hol érdemes Windows-t venni? 2014.07.12.
Ti most komolyan ilyen ... Azt hittem itt okos emberek gyűlnek itt össze de ezek szerint nekem kell elmagyaráznom a vállalkozások működését.  A Microsoftnak vannak szerződésees partnerei akiknek jóval alacsonyabb (ugy nevezik beszerzési áron) adják a terméket és így ők is olcsóbban tudják adni a vásárlóknak ez benne az üzlet főleg, hogy egy eszmei termékről beszélünk maga a lemez nem kerül 40e forintba. De a gyengébbek kedvéjért itt egy példa: https://www.pcx.hu/-termek/microsoft-windows-8..
Windows-on gyártja Mac Pro számítógépeit az Apple 2014.06.13.
... szoftveréhez elengedhetetlen operációs rendszert is. Amit lehetett, azt azért így is lecserélték, ezért van almás logó a képen látható hardveren. De ezzel szerintem a kedves szerkesztőség is tisztában van, aminek fényében szánalmas az újabb csúsztatás, amivel egy !Microsoft terméket próbál lehúzni. A PR baki ebben a történetben legfeljebb az, hogy az Apple nem készült fel rá, hogy néhányan azt f..
Könyvajánló 2014.06.12.
... Tanenbaum-Woodhull Operációs Rendszerek Tanenbaum Számítógép-architektúráktektúr-ák Mindkettő megvan mondhatni személyes a tapasztalat.
Az NTFS rendszer tényleg rossza a Pendrájvnak? 2014.06.07.
... filerendszerrel és az operációs rendszerben beállítod a merevlemez motorjánakorjának leállítását X idő tétlenség után. Innentől - a megfelelő támogatású tárolóvezérlőn túl - csak a józan paraszti ész dukál: ha leáll a merevlemez, nem történt írás. Ha nem áll le, jöhetnek az folyamat-ellenőrzések. (Windows 2000 és XP alatt még a rendszer-merevlemez időzített leállítása is sikerült, mert abszolút ír..
Máris itt az első XP-gyilkos hiba - de a többi Windows is veszélyben 2014.04.28.
... Tovább megyek, minden operációs rendszer tele van ismert, - és pillanatnyilagtnyil-ag még nem ismert, - biztonsági résekkel. Legyen az Windows vagy a "halál-biztonságos" BSD. --  "don't panic" (Ne már!, Néhány, - már több mint 10 éve futó, - gépen, éppen most cserélek Win2000-et XP-re..., és örülünk ennek is... Készülnek a "szörnyű" XP-vírusok? Hát majd "harcolunk"....!  Miért, a Win7-Nyolc-on ne..
Máris itt az első XP-gyilkos hiba - de a többi Windows is veszélyben 2014.04.28.
... adnak ki újabb és újabb operációs rendszert, újabb bőrt lehúzva az emberekrőlekről. Szuper ötlet, hogy a 8.1 home "csupán" 40 000Ft dobozos változatban a 80 helyett, de véleményem szerint egy akkora kaki, mint anno a Vista volt... Természetesen asztali PC-ről beszélek tapizós monitor nélkül (kíváncsi lennék kinek vagy Magyarországon egyáltalán olyan) :) Szerintem ha lesz support, akkor win7 mé..