A Fedoralegacy.org bejelentette, hogy a Fedora Core legújabb, 6-os változatának - erre a hónapra várt - bejelentését követően meg fogja szünteti az ingyenes Linux disztribúció két első változatához készült frissítések kiadását. Ez azt jelenti, hogy az alig három illetve két éves korukban nyugdíjba vonuló Fedora Core disztribúcióhoz ezt követően sem biztonsági foltokat, sem más hibajavításokat nem várhatnak majd az ennek következtében minden bizonnyal verzióváltásra kényszerülő felhasználók.

A Fedora Core 1 és 2 mellett ugyanerre a sorsra jutnak egyébként a Red Hat Linux hasonló korú 7.3 ill. 9.0 kiadásai is, amelyek támogatását maga a Red Hat hivatalosan már évekkel ezelőtt beszüntette, a Fedoralegacy.org azonban mindeddig azokhoz is elkészítette az időközben ismertté vált biztonsági és egyéb jellegű hibák javításait. A Red Hat 7.3 még 2002. májusában, míg a 9.0 alig három éve, 2003. márciusában jelent meg.

A jelenleg már a Novell részeként működő SuSE egyébként szintén a napokban jelentette be, hogy ő is megszünteti Linux disztribúciója 9.1-es verziójának támogatását. A SuSE Linuxot a Novell alig két éve, a 2004-es CeBIT-en dobta piacra.

Összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft általános szabályai szerint a Windows rendszerekhez minimum öt évig, illetve a következő változat megjelenését követő legalább két évig nyújt támogatást, attól függően, hogy melyik időszak hosszabb, de volt olyan Windows változat is, amelyhez a kritikus fontosságú biztonsági javításokat Redmond még a termék megjelenését követő 8. évben is rendszeresen kiadta.