[Microsoft] Steve Ballmer ma bejelentette, hogy az üzleti felhasználók számára mától elérhető a Windows Vista operációs rendszer, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007. Az új termékek az azonnali kommunikáció, az egyre nagyobb mennyiségű információk és a gyors és folyamatos változás korában hivatottak segíteni a vállalatok munkáját és sikerességét, s ehhez olyan platformot kínálnak, amely átformálja az információk által nyújtott lehetőségek tárházát és a növekedés eddigi formáját.

A bejelentés lényege, hogy a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelek számára mától elérhetőek a Windows Vista és a 2007–es Microsoft Office rendszerek, a Microsoft történetének legnagyobb szabású termékbevezetését indítva ezzel útjára. Ez egyúttal a Windows 95 és az Office 95 bő egy évtizeddel ezelőtti közös kiadása óta az első alkalom, hogy a szoftveróriás legfontosabb termékei egyszerre kerülnek piacra. Az Exchange Server 2007 elérhetősége – szintén a fenti ügyfélkör számára – december második hetében esedékes. A mennyiségi licenccel nem rendelkező ügyfelek körében a Windows Vista és a 2007-es Office rendszer január 30-tól lesz elérhető.

A most megjelenő új programok a Microsoft és a felhasználók közötti eddig egyedülálló együttműködés eredményeként születtek meg. A termékfejlesztési folyamatot a valós életből vett forgatókönyvek vezérelték – olyan önkéntes felhasználók visszajelzései, akik engedélyezték a Microsoft számára, hogy megfigyelje munkavégzési szokásaikat. A tesztelés közben a világ legkülönbözőbb pontjairól bejelentkező felhasználók 5 millió példányban töltötték le a három új termék béta változatát, és értékes visszajelzéseket, javaslatokat küldtek a fejlesztőknek.

"Az új termékekben megtestesülő innováció át fogja alakítani az informatikát" - hangsúlyozta Ballmer. "Rendkívüli összegeket fordítottunk kutatásra és fejlesztésre, s a Windows Vista, a 2007–es Office rendszer és az Exchange Server tesztelése alaposabb volt, mint eddig bármely szoftveré."

Az iparág várja az új lehetőségek által kínált előnyöket A Windows 95 és az Office 95 megjelenése óta a Microsoft alapvető jelentőségű platformfejlesztéseket hozott ki e két fő termék minden jelentősebb új változatával: pl. a Windows 95-tel megjelenő TCP/IP segített az Internet elterjedésében, míg a Windows XP vezeték-nélküli képességei a mobil számítógép használatot tették hétköznapivá. A Windows Vista és a 2007-es Office rendszer új funkciói és lehetőségei, mint pl. a komoly grafikai fejlesztések, az XML és más technológiák kiterjedt támogatása biztosítják az új felhasználói élményeket.

A 2007-es Office rendszert a szerverek terén végrehajtott jelentős beruházások teszik olyan erős platformmá, amely kiváló lehetőséget ad a szervezetek, rendszerek, folyamatok és információk közötti határokat eltüntető üzleti alkalmazások kifejlesztéséhez.

"Az elmúlt évtizedben a Windows 95 és az Office 95 átalakította a munkavégzés módját," - mondta Steve Ballmer, majd hozzátette: "A ma megjelenő három új terméknél fejlettebbet a Microsoft még nem készített. Hiszem, hogy e termékek olyan innovációs hullám kezdetét jelölik, amely mélyreható változásokat hoz a következő évtizedben."