Úgy látszik már a Microsoftnak is egyre problémásabb mára teljesen elavultnak tekinthető, ám piaci részesedését mindeddig makacson tartó böngészőjének, az IE6-nak a támogatása. Legalábbis erre utal, hogy Redmond egy a napokban kezdődött nagyszabású kampány keretében próbálja meg majd áttérésre ösztökélni azokat a felhasználókat, akik mindeddig elmulasztották, hogy az Internet Explorer valamely újabb - egyben gyorsabb, biztonságosabb és több funkciót kínáló - változatára térjenek át.

A kampány keretében a Microsoft az újabb Internet Explorer kiadások olyan fontos és hasznos újdonságaira próbálja meg a felhasználók figyelmét felhívni, mint a fejlettebb adatvédelmi (privacy) funkciók, a vírusok és más kártevők elleni védelem, vagy a webszeletek (web slices) használata, amivel például gyorsan és könnyen lehet értesülni a legújabb akciókról és ajánlatokról.

A kérdés ugyanakkor égető fontosságú nem csak a webezők, de a támogatási kényszerben lévő Microsoft, sőt, a teljes web számára is, ami jelenleg sajnos nem tud továbblépni a modernebb technológiák felé, részben a nagyszámú elavult Internet Explorer-változatot futtató felhasználó miatt. Utóbbiak ugyanis még mindig messze a legtöbben vannak a weben: a netezők 23.3 százaléka használja a web megtekintésére az IE6 valamely alváltozatát, míg a jóval modernebb és biztonságosabb IE7 és az IE8 egyenként csak 18.2 ill. 18.1 százalékos eredményre tudta felküzdeni magát.

Bár az Internet Explorer 6 piaci részesedése napról napra csökken, azonban a jelek szerint még így is jó ideig el fog tartani, amíg egyáltalán valamelyik utódja átveszi tőle a stafétabotot a piaci részesedés alapján összeállított rangléta élén. Ezen kívül a Microsoft nagy reményekkel tekint ezen a téren is legújabb operációs rendszerére, a Windows 7-re, amely beépítetten tartalmazza az Internet Explorer 8-at, és amelyre vélhetően sok jelenleg még az IE6-tal felvértezett XP-t futtató személy és vállakozás fog átváltani, ezáltal egyszersmind az általuk használt böngészőt is frissítve.

A biztonságosabb böngészésre vágyó felhasználók az Internet Explorer 8.0 magyar nyelvű kiadásának Windows XP SP2 illetve Windows Vista operációs rendszerek alatt futó változatait oldalunk letöltés rovatából szerezhetik be.