Egy szerencsés tesztelő, akinek sikerült megkaparintania a Google jövő év elején megjelenő első sajátmárkás mobiltelefonja, a Nexus One egy példányát, újabb részletekről számolt be azzal kapcsolatosan blogjában. Szerinte bár a készülék sokkal szebben néz ki a valóságban, mint azt az eddig feltűnt - valóban meglehetősen gyenge minőségű - fotók alapján gondolhatnánk, azonban súlyos hiányosságai is vannak.

Ezek közül a rajongók számára minden bizonnyal legfájdalmasabb, hogy hasonlóan a Motorola Droid-jához, ebből a készülékből is hiányozni fog a multitouch-technológia, ami elsősorban a böngésző és a térképszoftver használatában okoz jelentős hátrányt a konkurens megoldásokhoz képest. Ezen kívül - írja Tnkgrl - nincs rajta külön fényképezőgomb és a vaku fényerőssége is hagy kívánnivalót maga után, bár ennek ellenére a telefon nyilvánvaló előnyben lesz az iPhone-okkal szemben a képek készítése terén, hiszen utóbbiak egyáltalán nem rendelkeznek saját beépített fényforrással a fotózáshoz.

Ugyanakkor a Nexus One sokkal gyorsabbnak és reszponzívabbnak tűnt a hölgy számára, mint a Droid, ráadásul öt darab nyitóképernyőt kínál majd az ikonok elhelyezésére, szemben a Motorola modelljének háromjával. A megszokott micro-USB port mellett egyébként a telefon alján is találhatók valami csatlakozók, amiről egyelőre nem lehet tudni mire valók, de valószínű, hogy egy dokkegységben jutnak majd szerephez.

A telefon természetesen független, amit a hölgynek sikerült több hálózaton (AT&T, T-Mobile) is kipróbálnia, akkuja pedig már a Droidhoz kapottal egyező 1400 mAh-s. Ugyanakkor - legalábbis a kipróbált tesztváltozat - csak 4 GB-os micro-SD kártyával érkezett, szemben a Droid-dal, amely Amerikában 16 GB-os, Európában 8 GB-os kártyával kerül a dobozba.

A Nexus One megjelenésének pontos dátumáról egyelőre biztosat nem lehet tudni, de azt lehet valószínűsíteni, hogy a Google a január második hetében megrendezésre kerülő CES kiállításon jelenti majd azt be.