A Pwn2Own hackerverseny első napja különösen sikeresnek bizonyult - legalábbis a résztvevő hackerek szempontjából. A hírhedt rendezvényen ugyanis szinte az összes népszerű böngésző elesett - azaz mindegyikükben sikerült valami olyan, eddig javítatlan sebezhetőséget találni, amelyen keresztül a résztvevőknek sikerült a szóban forgó szoftvereket futtató gépeket megtámadni.

A Safari böngészőnek például az iPhone-on és a MacOS X-en futó változatát is percek alatt feltörték, de hasonlóan gyorsan esett el a Microsoft Internet Explorer 8-a, valamint a Firefox legújabb verziója is. Ezen törések mindegyikéért darabonként 10-15.000 dollárral gazdagabban távoztak az induló versenyzők a rendezvény első napjáról. A Safari MacOS-es feltöréséért a díjat egyébként ismét ugyanaz a Charlie Miller söpörte be, aki már a megelőző két évben is probléma nélkül - másodpercek alatt - vette át az irányítást hasonló sebezhetőségek révén az Apple gépei felett, és vitte el akkor is a díjakat ezért.

A jelentős piaci részesedéssel rendelkező böngészők közül egyedül a Google Chrome-ját nem sikerült első nap feltörni, ami azonban a szoftver sebezhetetlensége helyett valószínűleg inkább annak volt köszönhető, hogy azt a Google - nyilvánvalóan nem véletlenül - alig néhány nappal a hackerverseny előtt frissítette, nem mellesleg közel fél tucat kritikus, és hasonló mennyiségű kevésbé súlyos biztonsági hibát javítva benne. Ugyanakkor nem kizárt, hogy ennek ellenére sikerül a verseny második vagy harmadik napján feltörnie majd valakinek ezt a szoftvert is, hiszen első nap csak a Windows 7 alatt futó változat esetében volt mód a próbálkozásra, ahol az operációs rendszer beépített védelmi technológiái is nehezíthették a támadások kivitelezését.

Az Opera böngészőjét szintén nem törték fel a Pwn2Own-n, de azt nehéz is lett volna, mert a mellesleg a közelmúltban szintén kritikus hiba miatt foltozott szoftver - nyilván tekintettel csekély piaci részesedésére - nem szerepelt a verseny keretében megtámadható böngészők között.