Hivatalosan egyelőre meg nem erősített információk szerint a mai nap folyamán több helyszínen is lecsapott a rendőrség illegális fájlcseréhez köthető gépekre - adja hírül az asva.info portál. Az oldal információi szerint a razzia délelőtt 11 óra után kezdődött több helyszínen, és az eljárás, amelynek során eddig már közel 50 - de más források szerint több mint 80 - szervert lefoglaltak már, még most is tart.

A portálhoz eljutott helyszíni beszámolók szerint a rendőrök mintegy fél tucat helyszínre több mint 15 autóval vonultak ki. Az áldozatok között tűnőnek szerepel eddig a legismertebb magyar fájlcserel oldalak közül az nCore, az Evolution és Majomparádé, de délutánra elérhetetlenné vált a Gigatorrents, a TorrentHun és Blue-Dragon is.

A szerverek eltűnése drasztikus visszaesést produkált a magyar internet forgalmábanA szerverek eltűnése drasztikus visszaesést produkált a magyar internet forgalmában

A razzia az eddigi legsúlyosabb csapás lehet az illegális magyar fájlcserére, amely a BIX forgalmi statiszikáin is jól meglátszik: a lecsapást követően ugyanis a magyar internet forgalma több mint 20 százalékkal visszaesett.

Legutoljára hasonlót tavaly április közepén lehetett tapasztalni, amikor öt szerverteremben összesen 43 szervert foglalt le a rendőrség a korábban a hatóságnak szakértőként is segédkező K. Balázs és nyolc társa által üzemeltetett offshore cég kiszolgálóparkjából, amelyeken szintén illegális fájlterjesztés, valamint spammelés is folyt.