A The Register internetes magazin szerint a közelmúltban az Apple honlapja is áldozatául esett annak a hackertámadás-sorozatnak, amelyben vírusok és más károkozó programok terjesztésére használható linkeket helyeztek el különböző weblapokon. Az Apple.com mellett összesen közel 1 millió oldalt érintő törést állítólag ún. SQL-injekciós támadások segítségével hajtották végre, amelynek az almás cég honlapja is áldozatul esett.

Bár a lap információi szerint a kártevőket időközben már eltávolították a cég munkatársai a weblapról, az azokra utaló nyomok még mindig megtalálhatóak a Google keresőindexében. Ezek szerint az Apple esetében az iTunes podcastokat népszerűsítő weboldalai estek a támadás áldozatává és próbáltak meg a rájuk ellátogató webezőkre különböző kártevőket rátukmálni, vagy a böngészőkben rejlő sebezhetőséget kihasználásával előbbiek tudta nélkül a gépre csempészni.

Az Apple egyébként nem az első a közismert informatikai cégek közül, amelyek honlapját kártevők terjesztésére használták fel hackerek. Korábban ugyanis - meglehetősen irónikus módon - többek között a pont antivírus termékeikről ismert Panda és Kaspersky weblapjai hasonló támadások áldozatává estek.