Hivatalosan egyelőre meg nem erősített hírek szerint az Intel már pár héten belül bejelentheti első, az USB 3.0-s szabványt is chipkészleteit, amelyek lehetővé fogják tenni a gyártók számára az eddigeknél olcsóbb, a szupergyors átvitelt támogató alaplapok piacra dobátást. Mindeddig ugyanis ennek a funkciónak az ellátásához egy plusz - általában a NEC-től származó - chip a lapokra szerelésére volt szükség, ami azonban az új Cougar Point szériának köszönhetően a jövőben már elkerülhető lesz.

Utóbbi lapkakészletet ugyan az Intel már a nyári Computexen is bemutatta, az akkro demózott - H67 ill. P67 típusjelű - változatok azonban még semmilyen USB 3.0-s képességet nem kínáltak. A Digitimes magazin értesülései szerint azonban a tervek változtak, és a várhatóan még ebben a hónapban bejelentésre kerülő új Cougar Point-ok már tartalmazzák a másodpercenként akár 5 GB átvitelére is képes új csatolófelület támogatását.

A hír azért is meglepő, mert az Intel korábban azt jelezte, hogy várhatóan 2011-re tolja majd el első USB 3.0-s lapkészletei kiadását, amiket azonban eredetileg valóban mostanra tervezett volna kiadni.