A Google-tól a napokban kiszivárgott azon már jó ideje rebesgetett fejlesztés megerősítése, amelynek segítségével a cég a közösségi hálózatok piacára, és természetesen elsősorban a Facebook ezen megszerzett trónjára szeretne betörni a Buzz kudarcát követően. A keresőóriástól ugyanis egy olyan képernyőmentés került ki az egyik online magazinhoz, amelyben jól látszanak az új fejlesztésről árulkodó nyomok.

Bár a képernyőmentésből sajnos sok minden nem derül ki a tervezett funkciókat illetően, de egyértelművé teszi, hogy megalapozottak azok a hírek, amelyek szerint a Google egy újabb kísérlet formájában próbál meg majd gátat szabni az egyre inkább a fejére növő Facebook további térhódításának, és magának is egy szeletet kihasítani a közösségi megosztás és felhasználás jelentette forgalomból. A jelek szerint ugyanakkor a keresőóriás ezt nem egy külön oldal képében képzeli el, hanem már meglévő weblapjait fogja majd az erre alkalmas funkciókkal felvértezni.

A kiszivárgott képernyőmentésben erre utal a közvetlenül az oldal fejlécében látható "Share" ("Megosztás"), valamint a mellette megjelenő fiók-gomb, amely vélhetően további funkciók elérését - például a barátok a Google kommunikációs szolgáltatásain keresztüli felhívását vagy értesítését - teszi majd lehetővé. Ezen kívül a fejléc bal oldali részén egy eddig ismeretlen - és a Google nyilvános oldalain továbbra sem látható - "Loop" elem is bekerült a szolgáltatások közé, amelynek funkcióit illetően egyelőre csak találgatások léteznek, de szinte biztos, hogy köze van az új közösségi jellegű bővítésekhez.

Az egyébként állítólag újabban "Google Me" helyett "Google +1" néven emlegetett szolgáltatással kapcsolatban a Google - bár elismerte a fejlesztések tényét - hivatalosan nem volt hajlandó részletekkel szolgálni, és azt sem közölte, hogy mikor lesz várható annak nyilvános bejelentése ill. bevezetése.