A Facebook villámgyorsan, gyakorlatilag egy nappal a botrány kirobbanását követően visszavonta oldalán azt a frissen bevezetett módosítást, ami lehetővé tette az arra készült alkalmazások számára, hogy azok gyakorlatilag helyből, erre vonatkozó különengedély nélkül is megtudhassák a felhasználók lakcímét és mobiltelefonszámát. A reakció ideje rekordgyorsnak számít az oldal esetében, amely egyébként adatvédelmi panaszokra meglehetősen lazán és lassan reagált a múltban.

"A hétvégén sok hasznos visszajelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy egyértelműbben is felhívhatnánk a felhasználók figyelmét arra, ha hozzáférést engednek ezekhez az adatokhoz. Ezzel mi is egyetértünk, és ezért olyan változtatásokat eszközölünk, amelynek köszönhetően a jövőben a felhasználók csak akkor osztják majd meg ezeket az információkat, ha valóban ez a szándékuk", olvasható a Facebook a felelősséget a felhasználókra tolni próbáló, de gyakorlatilag a pénteken bevezetett változtatás visszavonását bejelentő nyilatkozata a cég blogjában.

Bár a szóban forgó adatokhoz hamarosan ismét hozzáférhetnek majd az alkalmazások, de csakis akkor, ha a felhasználó egy külön erre vonatkozó figyelmeztető ablakban engedélyt ad erre nekik. Így elérhető lesz, hogy ezen igen érzékeny, és komoly visszaélésekre is lehetőséget adó személyes adatok a jövőben jobban védve legyenek a közösségi oldalon.