[Panda] Makacsul tartja magát az a nézet, miszerint a Mac OS-ra nincsenek vírusok. Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója szerint ez két évvel ezelőtt még talán igaz is volt, de mára már megváltozott a helyzet.

"2009-ben még 34 sebezhetőséget fedeztek fel a Mac OS-ben; a Secunia biztonsági cég felmérése szerint tavaly már 308 ilyen hiba volt, ami azt jelenti, hogy majdnem megtízszereződött a biztonsági rések száma mindössze egyetlen év alatt. Ráadásul a tavalyi 'termés' 67%-a 'nagyon súlyos' besorolást kapott, és ezek 17%-át még mindig nem foltozták be."

"Azt látjuk, hogy változik a számítógépes hálózatok összetétele", tette hozzá Sándor Zsolt. "Az Apple-gépek hallatlan népszerűségével gyakran finoman szólva eklektikusak a hálózatok: Windows-os és Mac-es szerverek, kliensek és kézigépek keverednek össze, ezért szinte mindent figyelni kell. Mi például egy ideje olyan antivírus-szoftverekre koncentrálunk, amelyek például az iPhone-okat és az iPad-eket ugyanúgy tudják figyelni, mint a Mac OS-t vagy a Windows-t."

"Azt a legendát el kell felejteni, hogy csak Windows-on érdemes vírusirtózni, a Mac pedig sérthetetlen."