A Sony a mai napon kénytelen volt beismerni, hogy a múlt héten bejelentetten kívül egy második alkalommal is sikeresen törték fel hálózatát mindeddig ismeretlen hackerek. Az újabb behatolás különös súlyát az adja, hogy míg a Sony szerint az első alkalom esetében nem találták nyomát annak, hogy a hackerek banki adatokhoz is jutottak volna, addig a második esetre ez már nem igaz: ugyanis több tízezer hitelkártya és bankszámla adatát nyúlták le a behatolók.

Míg az első törés a Sony Playstation hálózatát érintette, addig a hackelés most elismert második hulláma a Sony Entertainment más oldalai: a DC Universe Online, az Everquest és a Star Wars Galaxies ellen irányultak. Az újabb 24,6 millió (!) felhasználói fiókot kiszolgáltató törés során a Sony szerint 12,700 "nem amerikai" hitelkártya, valamint további 10,700 bankszámla adatai szivárogtak ki már biztosan a cégtől, amelyet több hírforrás szerint már árulnak is a bűnözők az interneten.

A törésnek köszönhetően a hackerek a DC Universe Online... A törésnek köszönhetően a hackerek a DC Universe Online...

A hackerek ezen kívül természetesen a felhasználók polgári nevét, lakcímét és email fiókjának adatait is megszerezték, de ezen kívül születési évük, nemük, telefonszámuk és felhasználói nevük, valamint jelszavuk egy kódolt változatát is begyűjthették, amiket a Sony szintén bekért és tárolt az érintett oldalak felhasználóiról.

... és Everquest-játékosok millióinak személyes és banki adataihoz jutottak hozzá ... és Everquest-játékosok millióinak személyes és banki adataihoz jutottak hozzá

A cég a felhasználók részére kártérítésként az adatszivárgásért cserébe felajánlotta, hogy azok 30 napig ingyen használhatják azokt a szolgáltatásokat, amelyekre a törés idején érvényes előfizetéssel rendelkeztek. A kérdés már csak az, hogy ki az többtízmillió ügyfél közül, aki ezek után még szeretne továbbra is időt tölteni egy a személyes adatai mellett bankszámlája egyenlegének biztonságát is ilyen komolyan veszélyeztető vállakozás szolgáltatásain.