A Sony PlayStation nevű konzolsorozatának következő generációs tagjáról már régóta folynak a pletykák, mindeddig azonban nem láttak napvilágot megbízható információk is a dolgok állásával kapcsolatban. Mindeddig - a napokban ugyanis a japán székhelyű cég egyik csúcsvezetője elismerte, hogy valóban folynak már a fejlesztési munkálatok a vállalat berkein belül az egyelőre csak PlayStation 4 néven emlegetett konzolon.

Az új információ némileg a meglepetés erejével hat, hiszen a Sony korábban úgy nyilatkozott, hogy legalább 2015-ig nem tervez új konzolt piacra dobni, leszámítva persze maga a PlayStation 3 apró modellfrissítéseit.

Az utóbbi időben kiéleződni látszó versenyre, valamint a következő generációs Wii és Xbox konzolok hírére azonban vélhetően a közismert szórakoztatóipari konglomerátumnak is reagálnia kellett, és nem kizárt, hogy valóban kénytelen volt előbbre hozni következő generációs konzolja tervezett kiadási dátumát.

A Sony pénzügyi vezetője, Masaru Kato, ugyanakkor nem közölte azt, hogy pontosan mikor is lesz várható az új PlayStation 4 piacra dobása, és utóbbi műszaki paramétereiről sem lehet semmi konkrétat tudni.

Ezen kívül azt sem lehet kizárni, hogy a PlayStation 4 létezésének elismerése egyelőre mindössze egy PR akció a cég részéről, amellyel a Sony azt szeretné elérni, hogy az elmúlt hetek hónapok a cég renoméját igen erősen leromboló adatvesztésről és hackertámadásokról szóló hírei után végre valamilyen pozitív kontextusban merüljön fel a vállalat neve a sajtóban. Előbbiek egyébként már eddig is többmilliárd dolláros bevételkiesét okoztak a cégnek, bár az egyelőre még kérdéses, hogy hosszabb távon valóban járnak -e majd ezen túl is kellemetlen következményekkel a történtek a Sony számára.