A Facebook a napokban bemutatott új videochat szolgáltatása ugyan nem számított különösebben nagy durranásnak, véletlenül leleplezett azonban egy másik, vélhetően szintén hamarosan elinduló fejlesztést is az oldalon. Szemfüles programozóknak ugyanis sikerült olyan kódrészleteket azonosítaniuk az új videochatben, amely arra enged következtetni, hogy a Facebook gőzerővel dolgozik egy saját zeneszolgáltatás beindításán is.

A közösségi oldal lebukását a FacebookVideoCalling.jar fájl okozta, amelyről alapos vizsgálat után kiderült, hogy nem csak maga a videochat számára, de egy zeneletöltési szolgáltatás támogatására alkalmas kódrészletet is tartalmaz. Bár a szolgáltatás részleteiről egyelőre semmi sem ismert, a jelek szerint "vibes" kódnév alatt fejlesztett bővítést vélhetően nemsokára hivatalosan is bejelenti majd a Facebook.

Ez utóbbi azért is valószínűnek tűnik, mert múlt hónapban már felbukkantak erre vonatkozó pletykák, amelyek igazolására azonban akkor még semmi kézzel fogható bizonyíték nem állt rendelkezésre. A szóban forgó kódrészlet azonban egyértelművé teszi, hogy a Facebook nem csak tervezi a zeneszolgáltatás létrehozását, hanem vélhetően már teszteli is azt zárt körben.

Azt, hogy az új - majdan vélhetően Facebook Music néven elérhető - szolgáltatást a közösségi oldal mikor teszi nyilvánosan is elérhetővé, ill. hogy az pontosan milyen technológiai alapokon is nyugszik majd, egyelőre sajnos még az árulkodó programállományokból sem lehet kideríteni.