Iparági források szerint az Intel hamarosan új név alatt fogja forgalomba hozni az eddig "Atom" márkanév alatt ismert lapkáit - írja a DigiTimes. Az elsősorban mobil eszközökbe: mobiltelefonokba, táblagépekbe és netbookok szánt energiatakarékos processzorok eddigi nevétől az azzal társuló negatív imidzs miatt akar megválni a kaliforniai chipgyártó.

A forrás szerint az átnevezés az Atom N, D, Z és E sorozatát egyaránt érinti majd, tehát gyakorlatilag a teljes termékpalettát. Azt ugyanakkor az informátor nem közölte, hogy az új márkanév mi lesz majd.

Ugyanakkor az Intel megkérdezett szóvivője a lap megkeresésére cáfolta, hogy valóban az Atom márkanév lecserélését terveznék, hozzátéve, hogy 2012 első felében is újabb lapkák piacra dobását tervezik a szóban forgó márkanév alatt.

A chipgyártó egyébként 2008-ban már végrehajtott egy módosítást mobil processzorainak márkanév, amit az akkor eredetileg még a kapcsolódó kurrens chipkészlet nevét is magában foglaló "Atom Centrino"-ról simán csak "Atom"-ra rövidített.