Idő előtt kiszivárgotak az AMD új, nyolcmagos FX processzorainak specifikáció, miután néhány online bolt a hivatalos bejelentés előtt megjelentette kínálatában azokat. Az új, Bulldozer-alapú lapkák az AMD szerint legalább 50 százalékkal gyorsabbak lesznek elődeiknél.

A kiszivárgott információk szerint új, nyolcmagos lapkák közül még a szerényebb teljesítményű FX-8120 típusjelű változat is 3.1 GHz-en fog pörögni, a komolyabb változatot képviselő FX-8150 azonban már 3.6 GHz-es működési frekvencián üzemel majd. Ezek persze csak a gyári alapfrekvenciák lesznek - de ha a felhasználó akarja, és rendelkezik megfelelő alaplappal ill. táppal hozzá, akkor a túlpörgetést is megpróbálhatja majd. Múlt hónapban például egészen 8.429 GHz-ig sikerült srófolni egy a szóban forgó sorozatba tartozó FX lapka sebességét, amivel akkor új abszolút tülpörgetési csúcsot állítottak be.

A két új chip egyébként állítólag 16MB harmadszintű gyorsítótárral érkezik majd, ami duplája lesz a közvetlen versenytársuknak tekinthető Intel Core i7-2600 cache-méretének. Ráadásul áruk is kedvezőbben alakul majd: ugyanis míg az Intel chipjéért nagyjából 300 dollárért lehet jelenleg hozzájutni, az új FX lapkák állítólag már 237 ill. 287 dolláros áron megvásárolhatóak lesznek.

Azt ugyanakkor, hogy az új lapkák pontosan mikor kerülnek hivatalosan is bejelentésre az AMD által, egyelőre még nem lehet tudni.