A Google múlt pénteken hivatalosan is megerősítette és bejelentette azon, oldalunkon már egy hónappal ezelőtt megírt hírt, amely szerint egy új kezdeményezés keretében a cég online nézhető "tévécsatornák" garmadáját kívánja útnak indítani a YouTube-on annak érdekében, hogy így hódítsa el a felhasználókat a hagyományos televeziós adásoktól és leheljen új lelket első körban elbukott Google TV platformjába.

Bár az előzetes értesülésekben még csak mindössze néhány tucat csatorna indításáról volt szó, mostanra kiderült, hogy valójában nem kevesebb, mint 100 darab ilyen új programcsatorna létrehozását tervezi a Google, amelyek témái között a sorozatoktól kezdve a rajzfilmeken át egészen a főző- és tudományos csatornákig minden megtalálható lesz - de a kifejezetten hírekkel foglalkozó műsorok sem hiányoznak majd a kínálatból, és persze a különböző sportok szerelmesei is találhatnak majd ízlésüknek megfelelő műsorokat.

A csatornákon futó programok szerzői és szereplői között közismert sorozatok alkotói, popsztárok és élsprotolók is megtalálhatók A csatornákon futó programok szerzői és szereplői között közismert sorozatok alkotói, popsztárok és élsprotolók is megtalálhatók

A csatornákon futó anyagok szerzői, szereplői és alkotói között ráadásul olyan elismert neveket is találunk, mint pl. Anthony E. Zuicker, a CSI sorozatok megálmodója, Brian Robbins, aki a Smallville producereként lehet ismerős, Stan Lee, a Marvel atyja, valamint Madonna, Jay'Z, Shaquille O'Neal és Ashton Kutcher - akiket vélhetően nem kell bemutatnunk. <//p>

A tervek szerint - az oldalunkon korábban megírtaknak megfelelően - minden egyes csatornán hetente összesen 25 órányi új anyag jelenik majd meg, ami összevethető a kábeltelevíziós csatornák műsorrendjével, amik szintén hasonló mennyiségű új anyagot adnak le minden héten, különböző időrendben ismételve azokat. Ez utóbbi az új YouTube-csatornák esetében különösen fontos lesz, hiszen azok jelentős részét vélhetően a világ számos tájáról lehet majd nézni, ahol azonban az emberek egymáshoz képest értelemszerűen eltérő rendben kelnek és alszanak majd.

A YouTube új csatornák közül az elsők elindítását a vártnál kicsit korábban: már jövő hónapban megkezdi majd, legnagyobb részük azonban már csak 2012-ben válik valósággá a videómegosztó oldalon.