A Facebook a napokban szép csendben kijavította oldalán azt a még múlt héten nyilvánosságra hozott biztonsági hibát ill. hiányosságot, amelyről a cég akkor azt nyilatkozta, hogy nem jelent veszélyt felhasználói számára. A hiba lényegében tetszőleges futtatható állományok küldését tette lehetővé a közösségi oldal üzenőrendszerén keresztül akár vadidegenek részére is, amelyekben a támadók kémprogramokat vagy más kártevőket rejthettek el.

A Facebook ugyan eredetileg megpróbálta kiszűrni az ilyen állományokat, azonban ha a fájl nevéhez egy szóközt illesztettek, már nem volt képes futtathatóként felismerni azokat. Lementéskor ugyanakkor az állomány már a szóban forgó szóköz nélkül, tehát teljes értékű futtatható állományként jelent meg az áldozat gépén, aki így rendkívül könnyen és egyszerűen elindíthatta azt.

A Facebookot világszerte mintegy 800 millió felhasználó látogatja rendszeresen, egy közelmúltban közzétett statisztika szerint pedig a közösségi oldalon keresztül minden egyes másodpercben 7 támadási kísérletet hajtanak végre hackerek más felhasználókkal és azok adataival szemben.