A Microsoft a napokban Hotmail levelezőrendszere minden felhasználója számára elérhetővé tette a még ősszel bejelentett - és azóta zárt körben tesztelt - újdonságait. Utóbbiak többek között a fontos levelek szem előtt tartását, a hírlevelek szűrését, valamint a fiókok automatizált karbantartását teszik rendkívül egyszerűvé.

Az újítások közül az első a kiemelt fontosságú levelek megjelölését teszi lehetővé - amelyek különlegessége, hogy dátumtól függetlenül mindig a beérkező leveleket tartalmazó mappa tetején maradnak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az ilyen, fontosnak jelölt emaileket a rendszer mindig szem előtt tartja majd - ezáltal biztosíva, hogy például egy fontos megkeresésre a felhasználó később akkor se felejtsen el válaszolni, ha közben számtalan újabb levele esik be postafiókjába.

A fontosként megjelölt emaileket a rendszer dátumtól, feladótól függetlenül mindig előre veszi és ott tartjaA fontosként megjelölt emaileket a rendszer dátumtól, feladótól függetlenül mindig előre veszi és ott tartja

A másik fontos újítás a jellemzően kevésbé fontos hírlevelek kezelésével kapcsolatos, és egyrészt ezek automatikus felismerésén keresztül külön mappába szervezését biztosítja. A másik újítással ezzel kapcsolatban, hogy a megfelelően felkészített hírlevek esetében nem kell azokban - vagy az azokat küldő weboldalon - a lemondáshoz kapcsolódó linkeket keresgélni, hanem ezt a Hotmail automatikusan el tudja intézni helyettünk; nekünk ehhez mindössze az "Unsubscribe" ("Lemondás") gombra kell kattintanunk, amit a rendszer automatikusan megjelenít a hírlevélként felismert emailek mellett.

Az időzített karbantartásnak köszönhetően automatikusan lehet kérni a régebbi levelek törlését vagy külön mappába mozgatásátAz időzített karbantartásnak köszönhetően automatikusan lehet kérni a régebbi levelek törlését vagy külön mappába mozgatását

A harmadik fontos újítás a vélhetően már nem fontos levelektől történő megszabadulást teszi egyszerűvé az automatikus "takarításon" keresztül. Az újítás részeként a felhasználó megadhatja, hogy a 3, 10, 30 vagy 60 napnál régebbi leveleket szeretné -e automatikusan kitakaríttatni, illetve hogy ez utóbb művelet alatt mit szeretne elvégeztetni. Így például lehetőség van csak az utolsó válaszok megtartására, minden a megadottnál régebbi levél törlésére, illetve a szóban forgónál öregeb emailek egy adott mappába átmozgatásására. Külön hasznos, hogy mindezt nem csak általános érvényűen, hanem feladónként külön-külön is meg lehet határozni.

A további újítások között az automatikus fotóalbum-email generálását, a SkyDrive-on keresztül történő - tehát nem az emailbe közvetlenül becsatolásra kerülő, így sokkal gyorsabb - fájlküldést, valamint az elfelejtett csatolmányokra történő automatikus figyelmeztetést, az instant műveleteket, valamint az Android-telefonokon futó új Hotmail-klienst érdemes kiemelni, amelyekről bővebben a Microsoft blogbejegyzésében lehet olvasni.