A Microsoft - nyilvánvalóan részben válaszul a Google a napokban leleplezett húsvéti tojására - egy új demót tett közzé a webes technológiákat bemutató tesztgalériájában, amely szintén a "Let it snow" dal alaptémájára építve demonstrálja az IE újabb kiadásainak képességeit. A gyakorlatilag a Google-tól egy az egyben lemásolt alapötletre épülő demó ugyanakkor durván alázza a keresőóriás böngészőjét és egyértelművé teszi, hogy az Internet Explorer mennyivel gyorsabb annál a webes grafika terén.

A tesztben egy gyakorlatilag statikus - hóembert ábrázoló - háttérkép előtt hullanak a felhasználó által meghatározható számú hópelyhek, miközben a lap a közismert karácsonyi dalt játssza le. Az animáció az Internet Explorer 9 és 10 alatt még a legmagasabb hópehelyszám és Full HD felbontás esetén is teljesen folyamatos, ráadásul a processzort is alig észrevehetően terheli egy átlagosnak tekinthető gépen - a Google böngészőjében azonban már viszonylag alacsony piheszám esetén is irdatlanul belassul és teljesen megáll, vagy legalábbis elkezd szaggatni.

Az Internet Explorer még a legnagyobb hópehelyszám mellett is teljesen folyamatosan képes futtatni az animációt - a Firefox és a Chrome azonban más sokkal kevesebb pihén is teljesen elvéreznekAz Internet Explorer még a legnagyobb hópehelyszám mellett is teljesen folyamatosan képes futtatni az animációt - a Firefox és a Chrome azonban más sokkal kevesebb pihén is teljesen elvéreznek

A helyezeten az sem változtat sokat ha a felhasználó a Chrome about:flags menüjében engedélyezi az egyébként a Google böngészőjében még mindig csak kísérleti stádiumban lévő hardveres gyorsítást, ami ugyan némileg javít a teljesítményén, de így sem teszi lehetővé az IE-ét még csak megközelítő sebesség elérését sem az animációban. Hasonlóan rosszul teljesít egyébként a tesztben a Firefox is, ami ugyan a Chrome-nál gyorsabbnak bizonyul, de a Microsoft böngészője által nyújtott teljesítménynek még így is csak a töredékét produkálja.

A demóoldal érdekessége egyébként, hogy a Windows 8 ősszel kiadott fejlesztői előzetese ill. az abban található Internet Explorer 10 alól futtatva érintésérzékeny képernyőkön gyakorlatilag természetes úton - a felhasználó ujjával - teszi lehetővé a hóember mögött látható táblára esett, és azt így lassan teljesen elfedő hószemek letörlését; bár ugyanez a hatás bármilyen másik operációs rendszeren és gépen is elérhető a bal gomb lenyomva tartása mellett a tábla előtt ide-oda huzogatott egérrel is.