A Corsair a CES-en mutatta be legújabb SSD-alapú termék-családját, amelynek különlegessége, hogy nem külön meghajtóként történő üzemelésre vannak tervezve, hanem a gépben már megtalálható merevlemezek sebességét hivatottak növelni. A Corsair Accelerator SSD-k transzparens módon gyorstározzák a merevlemez leggyakrabban elért részeit, amelyek így gyakorlatilag SSD-sebességgel lesznek elérhetők - miközben a teljes háttérkapacitás nincs az SSD méretére korlátozva.

A koncepció alapjaiban egyezik az egyes új, Intel chipsettel szerelt alaplapokon, illetve például a Seagate Momentus XT sorozatához hasonló hibrid-merevlemezeknél alkalmazotthoz, azzal a különbséggel, hogy sem új alaplap, sem új merevlemez beszerzését nem igényli - de még csak az operációs rendszert sem kell újratelepíteni rá. Ehelyett mindössze a Corsair Accelerator egységét kell megvásárolni és a gépbe szerelni, illetve a hozzá adott meghajtóprogramot az operációs rendszerre feltelepíteni. Utóbbi biztosítja a felhasználó szempontjából teljesen észrevétlen együttműködést a merevlemezzel és a leggyakrabban használt területek gyorstárazását az SSD-n.

Corsair Accelerator SSD Corsair Accelerator SSD

A Corsair az új Accelerator SSD-ket a célnak megfelelően viszonylag szerény: 30, 45 és 60 GB-os kiszerelésben kínálja. Az egységek 300 Gbps-es, SATA2-es felületen keresztül kapcsolódnak a géphez, maximális írási ill. olvasási sebességük pedig csak a 270 és 280 NMB/s-ot éri el. Ugyanakkor a gyártó szerint ez is bőven elég például a Windows bootolásának 5-7-szeresre gyorsítására.

Az SSD-khez adott meghajtóprogram transzparens módon gyorstárazza a már meglévő merevlemez gyakran használt részeinek tartalmátAz SSD-khez adott meghajtóprogram transzparens módon gyorstárazza a már|meglévő merevlemez gyakran használt részeinek tartalmát

A Corsair Accelerator meghajtók februártól lesznek kaphatók, kapacitástól függően 69, 84 és 99 dolláros áron.