A közismert sportember, filmszínész, akciósztár és mém, Chuck Norris halálhírével ill. a sajnálatos eseményről készült videó ígéretével próbálja meg egy új, a Facebook-on terjedő átverés rávenni a felhasználókat, hogy azok bizonyos általa megjelölt oldalakra látogassanak el. A hírnek ugyanakkor semmi alapja sincs, a "Delta Force" sorozat és a "Sárkány visszatér" sztárja ugyanis egyelőre jól van - és rajongói szerint ha el is hunyna, ő temetné el saját magát.

"A 71 éves Chuck Norris meghalt! Nem vicc", állítja a megosztás, ami mindjárt fel is szólítja gyanútlan áldozatát, hogy "nézd meg a videót és tudd meg miként halt meg". A felhasználók a megadott linkre kattintva egy olyan oldalra jutnak, ami látszólag valóban egy videót tartalmaz - de amelyhez csak azt követően tudnak hozzájutni, hogy megosztják és lájkolják az oldalt ill. hogy egy utóbbi által felkínált kérdőívet kitöltenek.

A csaló oldal látszólag egy videót kínál - ahhoz azonban csak egy kérdőív kitöltését követően enged hozzáféréstA csaló oldal látszólag egy videót kínál - ahhoz azonban csak egy kérdőív kitöltését követően enged hozzáférést

A videó ugyanakkor természetesen nem Chuck Norris halálát dokumentálja - mindössze a csalit képezi, amivel a sztárhírekre éhes felhasználókat az oldal a létrehozójának minden bizonnyal pénzt hozó tevékenységre ráveszi.

Chuck Norris-t egyedül Bruce Lee tudta megölni - és ő is csak a filmen

A Sophos híre szerint azok a felhasználók, akik már rákattintottak a kamu-hírre, jobban teszik ha megnézik megosztásaikat és alkalamazásjogosultságaikat, és leszedik azok közül a csaló oldalra mutató hivatkozásokat, hogy ismerőseik már biztosan ne essenek feleslegesen az átverés áldozatává.