Egy kínai weboldal azt állítja, hogy sikerült megszereznie a Windows 8 új logójának tervét, amely egyébként többek között a következő generációs operációs rendszer a hónap végén elérhetővé váló előzetes kiadásában is szerepel majd. Az állítólagos új logó szakítást jelentene az eddigi hagyományokkal - bár jól illeszkedne a Windows 8 új Metro felületének stílusához.

Az egyelőre ugyanakkor még kérdéses, hogy valóban egy valódi ill. a Windows asztali változatában is megjelenő logóról van -e szó. Némileg ez ellen szól, hogy az állítólagos új logót megszellőztető portál a hamarosan érkező előzetes kiadás indítóképernyőjéről is közölt egy fotót, amelyen azonban bár a korábbiaktól enyhén eltérő, de ezzel az újjal szintén nem egyező logó látható a rendszer betöltődése közben.

Az állítólagos új logó jól illeszkedne a Metro stílushoz - de ennek ellenére kérdéses hitelességeAz állítólagos új logó jól illeszkedne a Metro stílushoz - de ennek ellenére kérdéses hitelessége

Az ügyben (közel) biztosat vélhetően legkorábban csak két hét múlva tudunk majd meg, amikor a Windows 8 Fogyasztói Előzetese bárki számára letölthetővé válik majd.

A bootképernyőn látható logóval mindenesetre nem egyezikA bootképernyőn látható logóval mindenesetre nem egyezik

Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a logó esetleg például csak a Windows 8 ARM-on futó változatának egyedi márkajelzése lesz - amely érkezésének várható idejéről azonban egyelőre abszolút nincsenek információk.