Az eredetileg csak a hagyományos egyházak sajátos jogi helyzetének kifigurázásra létrehozott Kopimism egyre inkább kezd minden tekintetben hasonlítani mintaképeire. Az egyház hivatalos vallási szervezetként történő tavalyi bejegyzését követően ugyanis a közelmúltban újabb területen lépett a történelmi egyházak nyomdokaiba: összeadott és a házasság szent kötelékébe kötött egy a kopimizmust magukénak valló párt.

A jeles eseményre az április végén Belgrádban megrendezésre került SHARE közösségi médiakonferencián került sor, ahol a Kopimism egyház egyik papja egy olasz férfit és egy román nőt adott össze egy mondhatni klasszikus házassági ceremónia keretében. Az egyetlen jelentős eltérés a hagyományoktól az volt, hogy a levezető pap egy az Anonymous csoport által popularizált Guy Fawkes maszkot viselt - és persze a házassági fogadalom szövege is a fájlcserélés és az információs szabadság jegyében fogant.

Így például a menyasszony és a vőlegény arra tettek ígéretet, hogy az öröm és bánat mellett a birtokukba jutó tudásban és információkban is megosztoznak majd a házasság keretében; a fogadalom szövegét pedig a pap helyett egy számítógépes hang olvasta fel, és az összeadott pár ezt ismételve mondták el azt.

Az eredetileg Svédországból indult kopimizmusnak egyébként mára a világ 18 országában összesen mintegy 6000 jegyzett híve van.