A Google csütörtökön blogjában jelentette be, hogy hamarosan letölthetővé fogja tenni böngészője kifejezetten a Windows 8 Metro felületéhez igazított változatát. Az új, jelenleg még erősen fejlesztés alatt álló Chrome böngészőről egy képet is közöltek a cég munkatársai - erről azonban nem kifejezetten rí le, hogy nem a megszokott változattal van dolgunk.

A Chrome a Metro-hoz igazított kiadása ugyanis a jelek szerint gyakorlatilag pontosan ugyanúgy néz ki, mint a hagyományos asztali verzió, és csak a keret színe, valamint az azon megjelenő ikonok árulkodnak arról, hogy ez nem a megszokott desktopon futó verzió. A Google szerint a böngésző ugyanakkor támogatja a Windows 8 új oldalmenüjének, a "charms"-nak a használatát, valamint az automatikus skálázást is - bár erről az egyetlen szem közzétett képen semmi sem látható.

Az új, metro-s Chrome-ról nem kifejezetten rí le, hogy egy vadiúj fejlesztést képezAz új, metro-s Chrome-ról nem kifejezetten rí le, hogy egy vadiúj fejlesztést képez

Az új Chrome mindenesetre csak a Windows 8 PC-s változatán fog működni, a táblagépekre és mobiltelefonokra kifejlesztett Windows 8 RT verzión azonban nem. Ennek oka az, hogy a Microsoft - hasonlóan az Apple-hez - teljesítmény- és biztonsági okokra hivatkozva nem engedi meg az általa szállítottól eltérő böngészőmotor telepítését és használatát a szóban forgó platformon. Eköré ugyan a böngészőgyártók és más, harmadik felek építhetnek saját felületet, aminek köszönhetően készíthetnek kvázi saját, akár szoftvereik asztali változatával megegyező megjelenésű böngészőket is, utóbbiak magjában azonban továbbra is az IE motorja működne - ezt az opciót pedig a Google a jelek szerint nem találja elfogadhatónak a maga számára.

A Google pontosan nem közölte, hogy mikortól lesz kipróbálható a Chrome a Windows 8 Metro felületéhez igazított kiadása, csak azt, hogy az a fejlesztői csatorna következő frissítésekor fog elérhetővé válni.