A specifikáció eredeti ötletgazdája, az AMD, valamint a legnagyobb gyártókat egyesítő JEDEC bizottság már dolgozik a kifejezetten a videókártyákba szánt memóriamodulok következő generációjának kidolgozásán. A GDDR6 modulok a jelenleg használt GDDR5 chipeket válthatják majd le a grafikus lapkák mellett, ezáltal még tovább növelve az utóbbiak által előállítható képek minőségét és felbontását.

A specifikáció részleteiről egyelőre még szinte semmit sem tudni, de az biztos, hogy az új modulok a GDDR5 jelenleg kínált 250 GB/s-os adatelérési sebességénél nagyobb sávszélességet biztosítanak majd az adatok olvasására ill. írására. Ezt vélhetően elsősorban a jelenleg nagyjából 1.85 GHz magasságában tetőző órajel még további emelésével érik majd el, de más vonatkozásban is hozzáigazításra kerülnek majd a legújabb ill. következő generációs grafikus lapkákhoz a teljesítmény további növelése érdekében.

Az első GDDR6 modulok ill. az ezekkel szerelt grafikus kártyák a várakozások szerint legkorábban 2014-ben kerülhetnek majd piacra. Ugyanakkor a specifikáció vélhetően legalább 2020-ig velünk marad majd, és utódja - a logikusan vélhetően GDDR7 nevet viselő specifikáció - bevezetése csak ezt követően válhat majd indokolttá.