Az önmagában is kulturális ikonná vált Angry Birds sorozat hamarosan egy komoly kollízióra, illetve egyesülésre készül egy másik, szintén kultikus szimbólummal. Az Egyesült Államokban ugyanis ma fogják bejelenteni a széria legújabb tagjának, a madarak és a disznók küzdelmét egy távoli és réges-régi galaxisba elvivő folytatását: az Angry Birds Star Wars-ot, amelyben előbbiek a sith-ek és jedik szerepébe bújva csapnak majd újfent össze egymással.

A sorozat új folyatása ugyanakkor ezúttal csak nem digitális formában érkezik majd, hanem különböző klasszikus - megfogható - játékok ill. játékfigurák társaságában mutatkozik majd be, amik szintén a sith disznókkal és jedi madarakkal történő időtöltést teszik majd lehetővé a különböző korosztályok számára. Ezek között plüssfigurák mellett például a Jenga egy Star Wars Angry Birds-hez igazított változata is szerepel majd, amelyben a klasszikus torony helyett egy halálcsillagot kell majd szétszedni.

Ezen kívül a játék figuráival díszített ruházati elemek - pl. pólók, pulóverek, hátitáskák - felbukkanása is várható lesz. Az amerikai forgalmazás már biztos, de a játékok magyarországi érkezéséről egyelőre nincs hír.