A Microsoft csütörtökön az Office hivatalos blogjában jelentette be, hogy elkészült irodai szoftvercsomagja legújabb változatával. Az immár RTM fázisba lépett Office 2013 az irodai programcsomag első kiadását képezi, amelyik a Windows 8-ben debütáló új Metro felülettel érkezik.

Az ennek megfelelően érintőképernyőkön keresztül is kényelmesen használható szoftver ugyanakkor a Windows 8-on kívül csak a Windows 7-en hajlandó futni, és nem támogatja a Windows ennél régebbi kiadásait. A Windows XP-t vagy Windows Vista-t futtató felhasználók tehát nem tudnak majd rá frissíteni, hanem kénytelenek lesznek az Office valamely korábbi kiadásánál megmaradni, vagy egy konkurens szoftvercsomagra váltani.

Ugyanakkor azok a felhasználók akik megfelelő operációs rendszerrel rendelkeznek is csak legkorábban november közepén juthatnak majd hozzá a most gyártásra leadott új Office 2013-hoz - de csak akkor, ha a Microsoft MSDN vagy a TechNet hálózatának előfizetői. A vállalati ügyfelek december elejétől, az otthoni felhasználó viszont csak jövő év márciusától - tehát mához képest közel fél év múlva - tudják majd először a frissült irodai csomagot megvásárolni.

Az október második felétől Office 2010-et vásárlók egyébként ingyen válthatnak majd az Office 2013-ra annak megjelenését követően, és a Windows RT-vel szállított gépek is tartalmazni fogják az Office 2013 egy csökkentett képességű, Office RT nevű kiadását.