Bár magát a játékot még több mint két hónapig nem vehetik kezükbe, ennek ellenére már felkészülhetnek a Crysis 3 érkezésére az utóbbira már tűkön ülve váró rajongók. Az EA ugyanis a hét elején nyilvánosságra hozta a közismerten lenyűgöző grafikával érkező sorozat legújabb folytatásának rendszerkövetelményeit, amelynek ismeretében immár mindenki a szükséges szintre hozhatja gépét - például a Jézuska segítségével.

A közzétettek szerint a játék a várakozásokhoz képest meglepően alacsony követelményekkel érkezik, futtatásához ugyanis már egy kétmagos processzor és 2 GB memória is elégséges lesz - és Windows-ból se fogja a legújabbat igényelni, hanem már egy Vista-val is beéri majd. Ugyanakkor egy legalább 1 GB-os memóriával rendelkező DirectX 11-es grafikus kártya is elengedhetetlen lesz a működéséhez, ami azt jelenti, hogy még a múlt évtizedben vásárolt gépeket legalább ezen komponens vonatkozásában fel kell majd frissíteni.

Persze, aki nem elégszik meg néhol szaggató animációval és lebutított grafikával, annak célszerűbb lesz az ajánlott konfigurációt megcéloznia gépe frissítése során, ami adott esetben egy négymagos processzort és 4 GB memóriát jelent majd. A játék által nyújtott élmény maradéktalan kiaknázása ugyanakkor csak ennél is komolyabb gépen: az elmúlt egy-másfél évben vásárolt legalább négymagos processzorral, valamint 8 GB memóriával rendelkező konfiguráción lesz lehetséges.

Mindezen komponensek beszerzésére a játékosoknak legalább jövő februárig idejük lesz majd, a Crysis 3 ugyanis a tervek szerint csak akkortól lesz majd megvásárolható, a PC mellett Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra.