[Telekom] A Telekom bejelentette, hogy november elejétől Magyarországon is megkezdi a Mozilla Firefox operációs rendszerével működő okostelefon értékesítését. Az új Alcatel One Touch Fire készülék, a hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom kínálatában érhető el.

A Firefox OS-alapú okostelefonok az első olyan eszközök, amelyek teljes mértékben webes technológiákkal működnek. A világszerte több százmillió ember által használt internetes böngészőnél, a Firefoxnál megszokott biztonságot, adatvédelmet, testreszabhatóságot és egyszerű kezelhetőséget kínálja most a Firefox OS okostelefonokra is.

Alcatel One Touch FireAlcatel One Touch Fire

A rókás böngésző logójából már jól ismert narancs színben elérhető Alcatel One Touch Fire mobiltelefon felhasználói felülete esztétikus, letisztult, könnyen és magától értetődően kezelhető. A kényelmes böngészés és keresés élményét nyújtó okostelefonban természetesen kamera is található, hogy a felhasználók minden fontos pillanatot megörökíthessenek, akár videóval is. Az elkészült fotók, videók vagy akár a zenék és dokumentumok tárolásáról a 160MB memória gondoskodik, amely Micro SD kártyával 32 GB-ig tovább bővíthető.

A Telekom kínálatában megjelent Firefox OS "ravasztelefonok" dinamikus funkcióikkal szó szerint alkalmazkodnak a felhasználó pillanatnyi igényeihez. Ha például a felhasználó rákeres kedvenc zenei előadójára, a telefon kijelzője látványosan módosul a keresés témájának megfelelően, például, megjelenik azoknak az alkalmazásoknak a listája, amelyekben megvásárolhatja, vagy azonnal meghallgathatja a keresett előadó számait, jegyet vásárolhat koncertjére. Az alkalmazások egyszeri kipróbálásra is futtathatók, vagy végleg letölthetők a készülékre. Így a felhasználó dönt, milyen tartalmat hogyan, és mikor kíván elérni.

A november 1-től kapható Alcatel One Touch Fire a Telekomnál 19 990 Ft-ért érhető el, feltöltőkártyás Domino Surf csomagban, havi 150 MB mobilinternettel. A rendeltetésszerű használathoz mobilinternet szolgáltatás igénybevétele szükséges, az egyes alkalmazások letöltése és használata adatforgalmat generál.