A Google az elmúlt hónapokban komolyan "ráfeküdt" Street View szolgáltatására, amit számos speciális épület és helyszín bejárásának lehetőségével bővített. Ezek sorához csatlakozott a napokban 16 nemzetközi repülőtér és 50 vasúti pályaudvar is, amelyről készült 360 fokos felvételek a szolgáltatásba integrálásával a cég lehetővé tette utóbbiak felfedezését is bárki számára a gépe előtt ülve.

A most bejárhatóvá vált tranzitállomások legtöbbje Európa mediterrán térségében, valamint Nagy-Britannia területén található, de van köztük egy brazil, egy mexikói, egy észak-afrikai, valamint négy japán légikikötő és több dél-ázsiai vasútállomás is. Ezeket legegyszerűbben a Google által kifejezetten erre a célra létrehozott oldalon tudjuk áttekinteni, ahol a Föld teljes térképén láthatjuk, hogy merre is találhatók immár virtuális módon, a böngészőben bejárható közlekedési csomópontok (is).

A bejárhatóság mértéke az egyes területek között erősen változik, de van olyan reptér is ahol egészen a légi kapukig el tudunk menni, sőt, magára az egyik repülőre is be tudunk lépni a képernyőn keresztül. Máshol a reptér egyébként a nyilvánosság elől elzárt területeire, mint például a kiállítási és előadási részlegbe is bekukkanthatunk, de van olyan is, ahol virtuális utazásunk már közvetlenül a biztonsági kapuk után véget ér.

A repterek és pályaudvarok felfedezése szabadidős tevékenység mellett kifejezetten praktikus is lehet azok számára, akik esetleg az említett régiókba készülnek, hiszen már jó előre megismerkedhetnek a szóban forgó épületek struktúrájával és megkönnyíthetik majdani eligazodásukat a helyszínen az utazás vagy átszállás során.