[Kingston] A Kingston Digital a héten mutatta be a DataTraveler microDuo meghajtót. A kombinált USB- és microUSB flash meghajtóval a felhasználók bővíthetik Android operációs rendszerű okostelefonjaik és táblagépeik tárhelyét.

A DataTraveler microDuo a készülékek gyakran töltésre is alkalmazott microUSB-portját használva bővíti a tárhelyet, akár 64 GB kapacitásig. Ez a funkció különösen hasznos, mivel egyre több okostelefon és bizonyos táblagépek is tárhelybővítő microSD-kártyaolvasó nélkül jelennek meg a piacon.

A Kingston DataTraveler microDuo közvetlenül csatlakoztatható a mobilokhoz beépített microUSB csatolójának köszönhetőenA Kingston DataTraveler microDuo közvetlenül csatlakoztatható a mobilokhoz beépített microUSB csatolójának köszönhetően

Az apró méretű meghajtó bármely USB On-The-Go-kompatibilis mobileszközzel használható, a kettős csatolófelületnek köszönhetően pedig a fájlok átvitele számítógéphez való csatlakoztatás nélkül is elvégezhető. Az okostelefonok és tabletek által rögzített nagyfelbontású fényképek és HD, vagy akár 4K minőségű videók, illetve az eszközökön tárolt zenei fájlok ugyanolyan könnyedén helyezhetők át az USB-kulcsról, mint a hagyományos flash meghajtók esetében.

"A DT microDuo az okoseszközök nagyszerű kiegészítője, hiszen a készülékek közti egyszerű fájlmegosztáson túl lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok biztonsági mentését is, mellyel tárhelyet szabadít fel. Az utazók így teljes zene- és videokönyvtárukat magukkal vihetik anélkül, hogy az eszközök memóriakapacitása miatt kellene aggódniuk" – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A microDuo persze egy hagyományos USB csatlakozóval is rendelkezikA microDuo persze egy hagyományos USB csatlakozóval is rendelkezik

A Kingston DT microDuoval kompatibilis eszközök listája a gyártó weboldalán tekinthető meg. A meghajtó 8 GB, 16 GB, 32 GB és 64 GB kapacitással érhető el, elegáns kialakítású burkolattal, amely beépített kulcskarikával és elforgatható kupakkal is felszerelt.