A Terminátor 4, Batman: Kezdődik, valamint a Gépész és az Equilibrium filmek sztárja, Christian Bale a legesélyesebb arra, hogy megformálhassa Steve Jobs-t, az Apple alapítóját az utóbbiról hamarosan a Sony égisze alatt forgatásra kerülő filmben. Legalábbis ezt állítja a produkcióhoz közeli forrásokra hivatkozva a The Wrap, amelynek információi szerint Bale képezi a rendező David Fincher "első számú és egyetlen választását" a szerepre.

A magazin szerint Bale részvétele a produkcióban ugyan egyelőre még nincs kőbe vésve, de ahhoz, hogy másra oszthassák a főszerepet az kellene, hogy magát a rendezőt is lecseréljék a filmen. Bale mellett szól az is, hogy meglehetős hasonlóságot mutat a néhai Jobs-szal, ami egy annyira közismert figura esetében, mint az Apple alapítója volt, fontos szempont a produkció hitelessége szempontjából.

Bale nem csak színészi képességei, de megjelenésbeli hasonlósága miatt is jó választás lehetne a film főszerepéreBale nem csak színészi képességei, de megjelenésbeli hasonlósága miatt is jó választás lehetne a film főszerepére

Az új film vélhetően nagyobb nyilvánosságot kap majd és több moziban kerül vetítésre, mint az előző, Ashton Kutcher közreműködésével forgatott produkció, a Jobs, ami tavalyi bemutatóján csak korlátozott sikert ért el. Ráadásul utóbbi mozit az Apple másik társalapítója, Steve Wozniak is erősen kritizálta, mert annak cselekménye szerinte köszönő viszonyban sem állt a valósággal.

Ha összeáll az új produkció, a forgatások Bale-lel - vagy egy másik főszereplővel - legkorábban 2015 elején kezdődhetnek majd meg.