A Google hamarosan egy teljesen új megjelenést vezethet be Android rendszeréhez köthető, többek között alkalmazások, zenék és filmek megvásárlását lehetővé tevő Play piacterén. Legalábbis erre utal, hogy a napokban a webre szivárgott egy rakás, az áruház a Google által a közelmúltban bemutatott Material Design stílusban újragondolt változatát ábrázoló képernyőmentés.

Ezek tanúsága szerint a Play ezúttal nem csak egy szokásos apróbb ráncfelvarrásnak, hanem egy alapvető átalakításnak néz elébe - legalábbis ami a piactér képernyőinek elrendezését, szerkezetét illeti. Ezek ugyanis a képernyőmentéseken igen jelentős eltérést mutatnak a jelenlegi állapotokhoz képest.

Balra a Play Store jelenlegi kinézete, jobbra az új, Material Design stílusban újraálmodott külső láthatóBalra a Play Store jelenlegi kinézete, jobbra az új, Material Design stílusban újraálmodott külső látható

A Play ráadásul megjelenésében mozgalmasabbé és interaktívabbá is fog válni a hírek szerint: az új képernyőkön ugyanis számos elem mozogni fog, illetve annak egyes elemei animációk segítségével tűnnek majd elő és el a különböző funkciók aktiválásakor. Ezek az újítások a képernyőmentéseken ugyan nem látszódnak, de az utóbbiak forrásául szolgáló informátor szerint szintén szerves részeit fogják képezni az átalakított változatnak.

Ha ezek a hírek igaznak bizonyulnak, az azt jelenti, hogy a Google gyakorlatilag teljes mértékben adoptálni fogja az eredetileg a Microsoft által széles körben megismertetett Metro Design koncepció minden elemét is. Az, hogy a Google Material Design-ja ezeken alapul, már az első perctől fogva egyértelmű volt, de az animációk szerves integrálása a felületbe még hasonlatosabbá fogja tenni a Play felületeit ahhoz, amivel a Windows 8-on ill. Windows Phone rendszereken futó Metro stílusú alkalmazásokban is már évek óta találkozhatnak a felhasználók.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az új, áttervezett Play áruház mikor válhat majd elérhetővé, de a legvalószínűbbnek jelenleg azt tűnik, hogy arról a Google az Android L rendszer augusztusra rebesgetett bemutatójával egy időben - vagy ahhoz közel - lebbentheti majd fel a fátylat.