Az egyik legelső, de mára mindenképpen a legnagyobbá vált online áruház, az Amazon olyan dologra fogja ragadtatni magát, ami teljesen idegen - legalábbis eddigi - profiljától. Az indulásától kezdve mindmáig csak a weben megtalálható cég ugyanis meg fogja nyitni első valódi áruházát is az Egyesült Államokban.

Legalábbis ezt állítja a céghez közeli forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal, amelynek információi szerint az Amazon első hagyományos értelemben vett áruháza New York államban, Manhattanben fog megnyílni, az Empire Street Building tőszomszédságában. Nagy bevásárlásokra ugyanakkor nem lesz érdemes elindulni a boltba: az ugyanis csak viszonylag kis területen fog elhelyezkedni, és csak kevés áru lesz megtalálható benne.

Az Amazon Manhattan egyik legforgalmasabb utcájában nyitja majd meg első valódi boltjátAz Amazon Manhattan egyik legforgalmasabb utcájában nyitja majd meg első valódi boltját

Az Amazon boltja elemzők szerint elsősorban marketing-célokat szolgál majd, ahol a cég bemutathatja saját márkás termékeit: köztük a Kindle könyvolvasót, a Fire telefont és a Fire TV multimédiás dobozt. Ugyanakkor az online áruházban megrendelt árukat is át lehet majd venni itt, illetve reklamáció esetén be is lehet majd hozni a problémás ill. visszaadni kívánt termékeket.