[NetIQ] A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE támogatja a hamarosan megjelenő SGI UV termékcsaládot, amely az iparág legnagyobb, egy rendszerképből álló rendszere. A vállalat ezért 8192-re növelte a nemrégiben kiadott SUSE Linux Enterprise Server 12 által támogatott magok számát. Az ügyfelek így maximálisan kihasználhatják a gyorsabb hardver előnyeit, amely mostantól megnövelt teljesítmény mellett biztosít még energiatakarékosabb és megbízhatóbb működést. Szilárd alap szuperszámítógépes rendszerekhez

A SUSE Linux Enterprise Server 12 több új szolgáltatással és fejlesztéssel segíti a nagyobb, 64 bites és mainframe rendszerek hatékony működtetését. A nagy memória- és számításigényű informatikai szolgáltatások teljesítményét a nagyméretű memórialapok transzparens támogatásával növeli, míg a hálózati teljesítmény javítását transzparens processzoronkénti terheléselosztással és a gyorsabb csomagszűréssel segíti a több várakozási sort kezelő eszközökön. A továbbfejlesztett vezérlőcsoportok (I/O szabályozás és memóriacsoport-vezérlő optimalizálása) szintén növelik a rendszer teljesítményét.

A jól méretezhető SUSE Linux Enterprise Server lehetővé teszi, hogy több virtuális gép különböző adatközponti feladatokat futtasson natív és virtuális környezetekben. A szálakat pedig az egyes processzorok párhuzamosan hajtják végre. A hardvergyártók már tanúsítottak 4096 maggal és 64 TB fizikai memóriával rendelkező rendszereket, amelyek felső korlátja 8192 logikai mag és 1 PB RAM egyetlen rendszerben. A SUSE Linux Enterprise Serverhez elérhetőek nagy teljesítményű környezetekhez készült fájlrendszerek, mint például az XFS, amely eredetileg egy, az SGI IRIX platformhoz fejlesztett, naplózó fájlrendszer.

A SUSE Linux Enterprise Servert rendszert használja a világ legnagyobb, szuperszámítógépekből álló fürtjeinek fele, a globális Fortune 100 listán szereplő vállalatok több mint kétharmada, illetve többek között a világ legjelentősebb járműgyártóinak szinte mindegyike.