A Debian disztribúció megszületésének 10. évfordulója alkalmából a Linuxfelhasználók Magyarországi Egyesülete augusztus 15. és 17. között fordító-partyt szervez. A BME Simonyi Károly Szakkolégiumának támogatásával létrejövő rendezvény fő célja, hogy jelentős előrelépés történjen a Debian honosításában.

A Schönherz Kollégiumban megrendezésre kerülő party keretén belül a DDTP (Debian Description Translation Project) segítségével, a Debianhoz elérhető mintegy 10.000 programcsomag 3-4 mondatos leírásának lefordítását tervezik.

A bulit a fordítási folyamat mellett zajló rendezvények, előadások teszik majd változatossá, és a tervek szerint többek között sor kerül majd a szabadszoftverek magyarországi terjedésének legfontosabb kérdései megvitatására, valamint az UHU Linux új Debian-irányvonalának értékelésére is.

A szervezők azt kérik, hogy aki részt szeretne venni a Debian X partyn, az már most jelezze részvételi szándékát az e célra létrehozott weboldalon. A rendezvényről bővebb információk az LME honlapján olvashatók.