Mint arról már nem sokkal az eseményt követően beszámoltunk, a Microsoft csütörtökön este letölthetővé tette Windows 10 rendszere mobilokra szánt kiadásának előzetes változatát. Az új rendszert ugyanakkor nem tudja bárki kipróbálni, hanem csak azok a felhasználók, akik az előzetes által támogatott okostelefonok valamelyikével rendelkeznek.

Ezek sajnos jelenleg csak a Microsoft sajátmárkás Lumia készülékeit jelentik - illetve még azok közül is csak bizonyos modelleket. A támogatott mobilok pontos listája a következő:

  • Lumia 630
  • Lumia 635
  • Lumia 636
  • Lumia 638
  • Lumia 730
  • Lumia 830
A Lumia 830 a kevés támogatott készüléktípus között vanA Lumia 830 a kevés támogatott készüléktípus között van

Ugyanakkor a Microsoft azt ígéri, hogy a következő előzetesben már bővíti majd az annak befogadására képes készülékek körét - bár az a cég által adott tájékoztatásból nem derül ki, hogy ez kizárólag további Lumia-k bevonását jelenti majd a tesztbe, vagy esetleg a más gyártóktól (pl. HTC, Huawei és Samsung) származó felhasználók is reménykedhetnek majd a tesztelés lehetőségében.

Ezen kívül érdemes fejben tartani azt is, hogy a magyar jelenleg még nincs rajta a Windows 10 for Phones által támogatott nyelvek listáján - így hazánk polgárai legfeljebb akkor tudják tesztelni majd a rendszert, ha a támogatott 22 nyelv valamelyikén beszélnek. Aki mindezek ellenére mégis szívesen kipróbálná az előzetest és rendelkezik megfelelő készülékkel, az itt olvashat további részleteket arra vonatkozóan, hogy ez miként is lehetséges.