A Linux kernel soron következő, 4.1-es verziójának kiadása vélhetően egy hetet csúszik - mert rendszermag a fejlesztését elindító és jelenleg is irányító Linus Torvalds szabadságon van. A 45 éves finn-amerikai fejlesztő a csúszást és annak indokát maga jelentette be, azzal egyetemben, hogy nagyon nem szeretné ha szabadsága alatt zavarnák őt.

Ezért arra kérte fejlesztőtársait, hogy azok is fogják vissza magukat a héten, annak ellenére is, hogy a kernel amúgy jó úton haladna a kiadás felé. Torvalds szerint ugyan már csak kisebb változtatásokra van szükség a végleges változat elkészültéig, de erre csak a nyaralásból történő visszatértét követően kerít majd sort.

A fáma arról nem szól, hogy Linus szabadságát hol tölti, és vajon a pingvineket látogatja meg a déli sarkon, vagy esetleg csak otthon üldögél a hátsó kertben napozva és szörpöt iszogatva.

A Linux 4.1 egyébként többek között az Intel GPU-virtualizációs technikájának támogatását, a fájlrendszer szintű titkosítást, valamint egy továbbfejlesztett szoftveres RAID technológiát fog hozni - ha végre elkészül, amit most a hónap végére ígérnek a készítők.