A Microsoft a héten egyik hivatalos blogjában jelentette be, hogy honlapján újabb több száz darab elektronikus könyvet tett ingyenesen letölthetővé bárki számára. A számítógépen, táblagépen, mobilos és persze e-readereken is olvasható kiadványok többek között a Windows 10-ről, a Windows 8-ról, a Windows 7-ről valamint az Office csomagokról szólnak.

Ugyanakkor megtalálhatók közöttük olyan elektronikus könyvek is amik a rendszergazdákat célozzák, és a SharePoint, a Dynamics CRM vagy éppen a PowerShell, valamint az Exchange kiszolgáló konfigurálását és használatát mutatják be. A szórásból a fejlesztők sem maradnak ki: nekik az SQL Serverről, a gépi tanulásról (machine learning), valamint a Windows-on futó alkalmazások építéséről szóló kiadványokat ajánljuk.

A kifejezetten műszak-informatikai jellegű könyvek mellett ugyanakkor olyan, a határterületekkel foglalkozó írások is helyet kaptak a letöltések között, amik pl. a közösségi marketing vagy az ügyfélszolgálat hatékony üzemeltetésébe nyújtanak betekintést az érdeklődők számára.

A 240 darab újonnan letölthetővé vált ingyenes ebook listája ide kattintva böngészhető. A Microsoft tavaly ilyenkor is ingyen letölthetővé tett egy rakás hasonló elektronikus könyvet, amikről akkor itt írtunk.