Úgy tűnik, hogy az idei sem lesz a Linux éve, sőt, még a Mac OS-é sem, hanem bizonyára továbbra is a Windows fog uralkodni - legalábbis a játékosok körében. Itt ugyanis az új rendszer a kiadását követő néhány napon belül lenyomta először a Linux-ot, majd mostanra a Mac OS-t is a piaci részesedés tekintetében.

Legalábbis ez olvasható ki a Steam statisztikáiból, ahol mostanra egyértelműen lekörözte mindkét konkurens rendszert a Windows 10. Ez persze nem igazán váratlan annak tükrében, hogy világszerte több tíz millió felhasználó váltott át az új rendszerre a kiadását követően néhány napon belül - de még így is meglepő lehet a növekedés üteme.

A Windows 10 részesedése a gamerek körében ugyanis alig egy hét alatt elérte a 2.3%-os szintet, ami több mint kétszerese a legnépszerűbb Mac OS X kiadás szeletkéje (1.10%), és önmagában több, mint az almás operációs legutolsó két változatának együttes eredménye (1.94%). A Linux-szal szemben még kontrasztosabb az eredmény: a statisztikák szerint ugyanis majd' 3x annyian játszanak már most Windows 10 alól, mint Linux-ról a világon összesen és együttvéve (0.89%).