[Sony] A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) bemutatta a SmartBand 2-t, a többszenzoros, az élet naplózására szolgáló tartozékát, amely teljes körű betekintést ad viselője fittségéről, jóllétéről és a stressz szintjéről. A SmartBand elemes főegységével megegyező SmartBand 2 főegységében lévő gyorsulás- és pulzusmérő együttesen ellenőrzik a pulzust és a szívfrekvencia-változékonyságot, ezzel lehetővé téve a fittség, edzés és stressz szintjeinek mérését egész nap.

A SmartBand 2 automatikusan követi az olyan tevékenységeket, mint például a gyaloglás, futás vagy egyéb edzésformák, s eközben a pulzusszámodat is folyamatosan méri. A Sony népszerű Lifelog alkalmazása mókás összehasonlítási adatokkal segít nyomon követni hogy hogyan halad a felhasználó, akinek emellett inspiráló motivációs üzeneteket is küld a teljesítmény változásai alapján.

Sony SmartBand 2Sony SmartBand 2

Az éjszakai alvás még pihentetőbbé válik, hiszen a SmartBand 2 alvás közben is gyűjti az adatokat az automatikus alvásérzékelésnek köszönhetően – az okos ébresztőóra funkció pedig az alvási ciklus alapján a legjobb időpontban ébreszti fel a viselőt gyengéd rezgésével.

Sony SmartBand 2Sony SmartBand 2

A SmartBand2 gyengéd rezgéssel és villogó RGB LED-ekkel gondoskodik róla, hogy ne maradjunk le egy hívásról, üzenetről, e-mailről vagy tweet-ről sem. Emellett a SmartBand segítségével könnyedén irányítható a zene is az okostelefonon vagy a táblagépen: egy egyszerű érintéssel lehet elindítani, szüneteltetni és átugorni a zeneszámokat.

Ráadásul, a SmartBand 2 rezgéssel jelzi, ha 10 méternél távolabb kerülünk a csatlakoztatott eszköztől, így soha nem fogjuk elveszteni okostelefonunkat vagy táblagépünket. Az okoskarperec amúgy egy óra alatt feltölthető, és akár 2 napig is bírja.