Az LG Electronics a héten jelentette be, hogy az amerikai REEDS Jewelers ékszerbolt-hálózattal együttműködve elkészítette okosórája limitált kiadású, prémium változatát. Az LG Watch Urbane Luxe 23 karátos arannyal díszítve, aligátorbőr szíjjal, különleges lakkozott dobozban érkezik - ára mégis csak töredéke lesz az Apple hasonló luxusórájának.

Az LG új luxusórájának szíját 30 tapasztalt bőrműves, legmagasabb feldolgozási körülmények között, ötven különböző lépésben készíti el. Az LG Watch Urbane Luxe-hoz használt 23 karátos arany erősebb és keményebb, mint az ékszerekhez használt 24 karátos arany, illetve nehezebb, mint a hagyományos óráknál használt 18 karátos arany.

LG Watch Urbane LuxeLG Watch Urbane Luxe

„A Watch Urban Luxe nem egyszerűen egy okostelefon kiegészítője, annál sokkal több” – mondta Chris Yie, az LG Mobile Communications Company alelnöke, marketingkommunikációs vezetője. „Az okosórák már nem csupán készülékek, egyre inkább válnak mindennapjaink részévé, éppen ezért természetes, hogy a technológia mellett a kivitelezésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Úgy gondoljuk, hogy a viselhető eszközök piaca jó irányba fejlődik, amit mi magunk is támogatunk.”

Az LG az Urban Watch Luxe-ból csak 500 darabot készít majd, a limitált széria minden darabját pedig külön szériaszámmal fogja ellátni. A luxuskészülék eleinte csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, október végétől, nagyjából 1200 dolláros áron.