A Seagate kedden egy rakás új, minden korábbinál nagyobb kapacitású merevlemez kiadását jelentette be. A frissen bemutatott 10 terabájtos egységek között van asztali gépbe szerelhető Barracuda Pro, NAS-ba való IronWolf és videós biztonsági rendszerekhez szánt Skyhawk variáns is.

Az új merevlemezekben közös, hogy 3.5 colos méretben, 6 Gbps-os SATA csatolóval érkeznek. Az asztali gépekbe szánt változat 7200-as fordulatszámon pörög és 128 MB-os többszintű gyorstár van benne. Átviteli sebessége a gyártó szerint a 220 MB/s-os sebességet is elérhető, méghozzá tartósan, ami elég szépnek mondható egy merevlemeztől.

Az új, 10 TB-os merevlemezek között van asztali gépbe, NAS-ba és videós megfigyelőrendszerbe való isAz új, 10 TB-os merevlemezek között van asztali gépbe, NAS-ba és videós megfigyelőrendszerbe való is

Az ugyanakkor még kérdéses, hogy ki lesz hajlandó a nem kevesebb, mint 535 dolláros (153 ezer forintos) árat kifizetni az új meghajtóért, miközben a Seagate korábbi legnagyobb, 8 terabájtos modelljét ugyanis már fele ennyi pénzért: 260 dollárért (75 ezer forintért) meg lehet kapni a legnagyobb online kereskedőkért.