A Microsoft kedd este - a PC Fórum előrejelzésének megfelelően - elérhetővé tette Windows 10 rendszer legújabb, a cég által évfordulósnak hívott frissítését a rendszer hétköznapi felhasználói számára. A csomag a Windows 10 verziószámát 1607-esre frissíti és ezzel együtt számos újdonsággal bővíti ki azt.

Azt, hogy ezek a fejlesztések mik is, már számtalan cikkben ecseteltük, illetve ma reggeli hírünkben egy csokorba össze is szedtük. Mindezeket a Windows 10 már aktív felhasználói ingyenesen kapják meg.

Az Évfordulós Frissítés máris tölthető le a Windows 10-ekreAz Évfordulós Frissítés máris tölthető le a Windows 10-ekre

Az új Évfordulós Frissítés legegyszerűbben a Windows 10-be épített Windows Update panel felhívásával, majd ott a Frissítések keresése gombra kattintással szerezhető be. Egyes gépeken elképzelhető, hogy még nem jelenik meg a frissítés, de ezekre is biztosan megérkezik még ezen hét végéig.

Akinél megjelenik, ott is egy picit még várni kell, amíg az újdonságokat ki lehet próbálni. Az Évfordulós Frissítése mérete ugyanis közel 3 GB-ra rúg, ezért egy átlagos kapcsolaton érdemes legalább egy-másfél órás letöltési időre számítani.

Az, aki a frissítés nyomán mindjárt újra is rakná a gépét, ezt is megteheti. A Microsoft által a rendszer DVD-s, illetve USB-s telepítőkészletének létrehozására biztosított Media Creation Tool eszköze ugyanis szintén már az új verziót tölti le.

A Windows körül a most elinduló frissítési roham lezárultát követően aztán jó darabig "csend" lesz majd. A rendszer következő, Redstone 2 kódnevű verziója ugyanis a hírek szerint csak jövő tavasszal fog megérkezni.