Bár azt, hogy a Microsoft jövőre ismét új verziót fog kiadni a Windows-ból, már eddig is tudtuk, a cégnek mégis sikerült meglepetést okoznia ezzel kapcsolatban a napokban. A cég ugyanis egy múlt héten publikált blogposztjában közölte: nem csak egy, hanem mindjárt két frissített változatot is kiad operációs rendszeréből 2017-ben.

Ezek közül az első a már régóta emlegetett és még ebben a hónapban előzetes változatban kipróbálhatóvá váló Redstone 2 frissítés lesz, amit azonban még éven belül egy másik új verzió fog követni. Ennek neve, valamint az, hogy milyen újdonságokat fog hozni, egyelőre még nem ismert - csak annyit tudni róla, hogy még a jövő év vége előtt meg fog jelenni.

A múlt héten elérhetővé vált Redstone 1 közel 9 hónappal az előző frissítés, a November Update után érkezett, és a hírek szerint a Redstone 2 kiadására is hasonlóan hosszú ideig kell majd várni. Ha a Microsoft tartja az ütemet és 9 hónapra utóbbira fogja kiadni a jövő évre bejelentett második frissítést is, akkor az az év utolsó napjaiban, 2017 decemberében válhat majd letölthetővé a felhasználók számára.