Bár azt, hogy a Google hamarosan saját okosórákkal fog piacra lépni, már tavaly óta tudjuk, az mindeddig nem volt egyértelmű, hogy mikor is lehet majd a keresőóriás viselhető kütyüjeinek megjelenésére számítani. A héten azonban kiszivárgott, hogy a jeles eseményig már csak alig három hetet kell várni, mivel azok február 9-én fognak megérkezni.

Legalábbis ezt állítja a VentureBeat, aminek mindjárt a bemutatásra kerülő készülékekről is sikerült mindent megtudnia. Ezek szerint összesen két modell: egy sportos és egy divatos változat megjelenésére lehet számítani, amik hardverükben alaposan eltérnek majd egymástól.

A Google okosórái két különböző kiadásban érkeznek majdA Google okosórái két különböző kiadásban érkeznek majd

A kisebb Google okosóra 1.2 colos kijelzője csak 360x360 pixel megjelenítésére lesz képes és memóriából is csak 512 MB lesz benne egy 240 mAh-s akku társaságában. Ezzel szemben a nagyobb variáns 1.38 colos képernyőjén már 480x480 pixel lesz, ami mögött 768 MB RAM és egy 430 mAh-s akku fog megbújni.

Mindkét okosóra képes lesz Wi-Fi-re is kapcsolódni a Bluetooth-on kívül, sőt, a nagyobb változat önállóan is képes lehet majd a mobilhálózatra csatlakozni. Ebben a modellben ráadásul GPS és NFC is lesz, és így fizetésre is lehet majd használni az Android Pay-en keresztül.

Az Android Wear 2.0-t futtató eszközöket az LG fogja gyártani, árazásukról azonban egyelőre nincs hír.